Ενώσεις κατά Πήγασου και «Πρωταθλητή»

Ενώσεις κατά Πήγασου και «Πρωταθλητή»

Να μην υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις καλούν τους εργαζόμενους σε Πήγασο και «Πρωταθλητή» οι Ενώσεις των ΜΜΕ.

Με ανακοινώσεις τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ και ΠΕΛ ζητούν από τους εργαζομένους να αντισταθούν και να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις υπό την απειλή νέων μειώσεων στους μισθούς.

Η ανακοίνωση για τον Πήγασο:

«Αρχικά η ανακοίνωση για τον Πήγασο έχει ως εξής: «Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ και ΠΕΛ, μπροστά στην καταχρηστικά επιχειρούμενη προσπάθεια της εργοδοσίας του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ (εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και « GOAL NEWS », ραδιοφωνικός σταθμός « S ΕΝΤ R Α FM », περιοδικά Car & Driver , Elle , Astra & Orama , Harmonia , Chronos oro , Sporty , W , Ιδανικό Σπίτι, ιστοσελίδες κτλ.) να επιβάλλει την υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή της μείωσης 10% όλων των μισθών, αλλά και απολύσεων, καλούν τους συναδέλφους που εργάζονται στα Μέσα Ενημέρωσης του Ομίλου :

Να αντισταθούν σε αυτή την αυταρχική πολιτική. Να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που καταστρατηγεί βασικά τους δικαιώματα. Χωρίς καν τη δέσμευση της εργοδοσίας ότι δεν θα ακολουθήσουν νέες μειώσεις ή / και νέες απολύσεις, όπως απερίφραστα δήλωσε χθες ο κ. Μπόμπολας.

Να απομονώσουν τα «παπαγαλάκια», που με ψεύτικα ή διαστρεβλωμένα στοιχεία και περίεργες απόψεις υπονομεύουν την ενότητα και τη συλλογική δράση των εργαζομένων με προφανή στόχο να οδηγήσουν τους συναδέλφους εκτός Σωματείων, απολύτως ανυπεράσπιστους και απελπισμένους στο έλεος των εργοδοτικών μεθοδεύσεων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας καταδικάζουν για μία ακόμη φορά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι παρόντα και αποφασισμένα να παρέμβουν προκειμένου να αποτρέψουν με όλες τις δυνάμεις τους την επιχειρούμενη επιβολή ενός νέου εργασιακού Μεσαίωνα.

Συνάδελφοι, όταν η εργοδοτική επίθεση εκδηλώνεται με τέτοια βιαιότητα, όπλο των εργαζομένων είναι η ενότητα και η αγωνιστικότητά τους».

Η ανακοίνωση για τον «Πρωταθλητή»:

«Η εργοδοσία της εφημερίδας «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» επιζητεί από τους εργαζόμενους με τρόπο εκβιαστικό την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΠΕΛ, καταγγέλλουν την αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας και καλούν τους συναδέλφους να μην υπογράψουν καμία ατομική σύμβαση. Γιατί είναι βέβαιο ότι η υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης ανοίγει το δρόμο στην εργοδοσία για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη νέα εργοδοτική πρόκληση. Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας που οδηγούν στην εξαθλίωσή τους».



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved