Ανακοίνωση των εργαζομένων του NovaΣΠΟΡ FM

Με αφορμή τη μη συμμετοχή του αθλητικού ραδιοφώνου NovaΣΠΟΡ FM στην προγραμματισμένη για σήμερα (23/12) απεργία, οι δημοσιογράφοι του σταθμού εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία εξηγούν τους λόγους της απόφασής τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι δημοσιογράφοι του Ρ/Σ NovaΣΠΟΡ FM 94,6, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 22ας Δεκεμβρίου 2011, η οποία έγινε με αφορμή την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο σταθμό μας από την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ και την ΕΤΕΡ, αποφασίσαμε με συντριπτική πλειοψηφία να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην εν λόγω απεργία για τους εξής λόγους:

- Θεωρούμε ότι η Ένωσή μας θα έπρεπε, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, να είχε φροντίσει να ενημερωθεί για τις συνθήκες εργασίας στο σταθμό μας.

- Παρά τον αυτονόητο σεβασμό στις αποφάσεις του σωματείου μας, δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μετέχουμε σε «τυφλές» κινητοποιήσεις, όταν μάλιστα δεν έχουν προηγηθεί γενικές συνελεύσεις στους χώρους εργασίας και όταν, ακόμη περισσότερο, δεν έχει υπάρξει από την Ένωση καμία ενημέρωση ή επικοινωνία με τον εκπρόσωπό μας. Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά, ότι ο συνάδελφος Χρήστος Ρομπόλης, ο οποίος μας εκπροσωπεί, ενημερώθηκε για την απόφασή σας από το σάιτ της ΕΣΗΕΑ.

- Είμαστε πεπεισμένοι ότι αποφάσεις για απεργία σε μεμονωμένα Μέσα δεν επιλύουν τα προβλήματα του κλάδου, αλλά αντίθετα αποδυναμώνουν τη φωνή μας και τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Εξάλλου είναι γνωστό, ότι σε όλες τις κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ, η συμμετοχή των εργαζομένων του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 είναι καθολική.

- Περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να διαμορφώσει άλλο διεκδικητικό πλαίσιο, με το οποίο θα προστατευτούν επί της ουσίας τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σας καλούμε στο χώρο εργασίας μας, ώστε να συζητήσουμε για την ουσία των προβλημάτων μας, διότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να αποφασίζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς.

Τέλος, σας γνωστοποιούμε ότι η γενική συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να ζητήσει από τη διοίκηση του σταθμού να εξαντλήσει τα περιθώρια επαναπρόσληψης των συναδέλφων μας».

Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή