Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος εργαζομένων του «Φιλάθλου»

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος εργαζομένων του «Φιλάθλου»

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της εφημερίδας «Φιλαθλος», Ντίνος Κούλης, μετά την δικαίωσή του, από το πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ, όπου είχε παραπεμφθεί, έπειτα από σχετική καταγγελία 12 συναδέλφων του.

Το αρμόδιο όργανο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ότι δεν υπέπεσε σε παράπτωμα, κρίνοντας ότι η στάση του, ως εκπροσώπου στην εφημερίδα «Φίλαθλος» που εργαζόταν, ήταν σύμφωνη με το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ.
Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Πειθαρχικού, ο Ντίνος Κούλης κατέθεσε σήμερα (23/11), την ακόλουθη επιστολή, προς τα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ:

«ΠΡΟΣ: ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ΔΣ ΠΣΑΤ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΗΕΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρτικής εξέτασης που αφορούσε την εις βάρους μου καταγγελία από 12 συναδέλφους μου στην εφημερίδα «ο Φίλαθλος» από το πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ και σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων της εφημερίδας στο μεικτό συμβούλιο του συνδικαλιστικού μας οργάνου, έχω να σας καταθέσω τα εξής:

Δηλώνω περήφανος που είμαι μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας, η οποία απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι ξέρει πως να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις, να διακρίνει τα γεγονότα και να καταλήγει σε ορθά συμπεράσματα.

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να φέρω την αναγκαία ειρήνη ανάμεσα στους συντάκτες του Φιλάθλου, οι οποίοι χωρίστηκαν αδικαιολόγητα σε δύο στρατόπεδα για λόγους εγωιστικούς και όχι μόνον με αφορμή την επίσχεση εργασίας.

Ακόμα και στην τελευταία μου προσπάθεια να τους φέρω κοντά για να συμπλεύσουμε όλοι μαζί, η πλευρά των 23 συντακτών που δήθεν βρίσκονται σε επίσχεση, αποχώρησε από την πρόσφατη συνέλευση μαινόμενη εναντίον παρευρισκομένων συναδέλφων τους. Είχε μάλιστα προηγηθεί παρουσία τους συνάντηση με την δικηγόρο του Κουρη, κ. Μαρίας Κωστόπούλου, η οποία κατέστησε σαφές ότι για να προχωρήσει το θέμα της διαχείρισης της εφημερίδας από τους εργαζόμενους θα έπρεπε να έχει στα χέρια της απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων ότι αποδέχεται την πρόταση.

Η πλευρά Κουρή ενημερώθηκε άμεσα για την ολική ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές και απέσυρε αμέσως την πρόταση περί διαχείρισης της εφημερίδας από τους εργαζομένους. «Εδώ δεν τα βρίσκετε μεταξύ σας, θέλετε να σας δώσω να βγάλετε και εφημερίδα;», μου είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Κουρής λίγες ώρες μετά την συνέλευση.

Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο βέβαια η κάθε πλευρά έκανε και εξακολουθεί σίγουρα να κάνει τα δικά της σχέδια για την ανάσταση του νεκρού Φιλάθλου.

Η δε διεύθυνση να σχεδιάζει το νέο Φίλαθλο, με νέα εταιρεία, για να πετάξει στο δρόμο 27 εργαζόμενους. Οι δε 23 συντάκτες κάνουν τα δικά τους πλάνα, παίρνουν ακόμα και προσφορές από ιδιωτικά πιεστήρια, για την επανέκδοση του Φιλάθλου και προαλείφονται να προτείνουν στον Κουρή τον τρόπο με τον οποίο θα την βγάλουν εκείνοι την εφημερίδα κάνοντάς την βιώσιμη εξαιρώντας βέβαια αρκετούς από αυτούς που βρίσκονταν στα σχέδια της διεύθυνσης.

Δυστυχώς το θέμα της επανέκδοσης του Φίλαθλου κινείται πλέον στα όρια του κανιβαλισμού. Ευχαριστώ που είμαι μέσα και στα δύο …σχέδια, αλλά δεν θα πάρω. Τους βαρέθηκα! Κουράστηκα με όλη αυτή την ζοφερή κατάσταση. Όσο και να τους λες να πορευτούν μαζί, δεν βάζουν νερό στο κρασί τους, πιο πιθανό είναι να πλακωθούν στις μπουνιές. Και κυρίως από την πλευρά των 23, οι οποίοι θεωρούν «θανάσιμους εχθρούς» κάποιους από τους συναδέλφους τους που επέλεξαν να άρουν το ατομικό τους δικαίωμα και να δουλέψουν στην επίσχεση.

Δεν μου ταιριάζει όλο αυτό, ούτε μου αξίζει. Τους αφήνω στη μοίρα τους…

Κατόπιν της αποκατάστασης του ονόματός μου από το πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ, κοιτάω μόνον μπροστά αναζητώντας ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον από το προηγούμενο σε όλα τα επίπεδα.

Για τους λόγους αυτούς και επειδή πλέον δεν υφίσταται ουσιαστικά εφημερίδα Φίλαθλος…

ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από την θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων της εφημερίδας «ο Φίλαθλος» στο μεικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Με εκτίμηση,

Ντίνος Κούλης
(μέλος ΠΣΑΤ, ΕΣΗΕΑ)»



ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved