Αντιδράσεις και καταγγελίες στον «Φίλαθλο»

Αντιδράσεις και καταγγελίες στον «Φίλαθλο»

Τον εκπρόσωπο των εργαζομένων καταγγέλλουν, μέσω ανακοίνωσης τους, οι 35 δημοσιογράφοι, που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας στην εφημερίδα «Φίλαθλος».

Παράλληλα, στην εν λόγω ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι αφήνουν σαφείς αιχμές προς αθλητική ιστοσελίδα, η οποία σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι οι πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι κατά της επίσχεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στον «Φίλαθλο»:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ «ΦΙΛΑΘΛΟΥ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με πλήρη συναίσθηση ότι βιώνουμε την κατάργηση δικαιωμάτων και κεκτημένων και φτάνοντας πια στο σημείο της πλήρους απαξίωσης, τα 2/3 των εργαζομένων του «Φιλάθλου» συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας, που ξεκινήσαμε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αίτημά μας η καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού σε όλους τους συντάκτες ως τις 20/09 και μέρος των οφειλομένων που στην καλύτερη των περιπτώσεων φτάνουν τους πέντε μήνες και σε ορισμένους συναδέλφους μας αγγίζουν τους μισθούς ενός ολόκληρου χρόνου.

Το αίτημά μας δεν ικανοποιήθηκε και η διαμορφωθείσα την τελευταία διετία κατάσταση με καθυστερήσεις, επιλεκτικές λίστες πληρωμών, καταβολές έναντι, διαιωνίζεται. Μην έχοντας άλλο τρόπο να διεκδικήσουμε τα χρήματα που μας οφείλονται, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη… μάχη. Η επίσχεση, η οποία παραδόθηκε με κλητήρα στον ιδιοκτήτη της εφημερίδας Γιώργο Κουρή, είχε τις υπογραφές 35 δημοσιογράφων του «Φιλάθλου».

Στη συνέχεια και κατά την προαιώνια μέθοδο του διαίρει και βασίλευε, η εργοδοσία σε συνεργασία με τη διεύθυνση πέτυχε την διάσπαση με αποτέλεσμα – πέραν του ηθικού ζητήματος – να κυκλοφορήσει κανονικά η εφημερίδα με περίπου δέκα εργαζόμενους. Αν και είναι σαφές ότι η εργασιακή μοίρα όλων μας είναι κοινή, τα προσωπικά μικροσυμφέροντα πάντα δημιουργούν έριδες με αποτέλεσμα κάποιοι να κάνουν τη δουλειά τους, όποια και αν είναι αυτή…

Η ιώβεια, επί 20ετίας, υπομονή στη συνειδητή ασυνέπεια της εργοδοσίας, έχει πλέον εξαντληθεί. Παρά τους εκβιασμούς και το σαφές μήνυμα «ο Κουρής δεν πληρώνει και στην περίπτωση που δεν κυκλοφορήσει μια μέρα ο «Φίλαθλος» θα τον κλείσει» - άγνωστο με ποιο τρόπο - συνεχίζουμε να απέχουμε από την εργασία μας και να απαιτούμε το αυτονόητο, τα δεδουλευμένα μας. Είναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, ότι στο «Φίλαθλο» ούτε συλλογικές συμβάσεις εργασίας ίσχυσαν ποτέ, ούτε νόμιμα επιδόματα.

Το δυστύχημα, εκτός των άλλων, είναι η επεισοδιακή γενική συνέλευση των εργαζομένων της 21ης Σεπτεμβρίου, στην οποία θέσαμε θέμα απομάκρυνσης του εκπροσώπου Ντίνου Κούλη, ο οποίος δεν συμμετέχει στην επίσχεση και είναι σαφές ότι δρα πλέον εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων, ως άτυπος εκπρόσωπος της εργοδοσίας. Έπειτα από τη σθεναρή άρνησή του είμαστε αναγκασμένοι να τον καταγγείλουμε αρμοδίως στην ΕΣΗΕΑ η οποία ελπίζουμε επιτέλους (μετά την συγκρότηση του προεδρείου σε σώμα) να φανεί αντάξια των περιστάσεων.

Επειδή πάντα βρίσκονται κάποιοι που υποστηρίζουν πως «εκείνοι είναι ο Φίλαθλος» και πως εμείς «θέλουμε να κλείσουμε την εφημερίδα», οφείλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας. Ο «Φίλαθλος» για εμάς είναι μια ολόκληρη ζωή και δίχως το δικό μας μόχθο δε θα είχαμε φτάσει να συζητάμε τέτοια πράγματα. Αν κάποιος θέλει να κλείσει την εφημερίδα, αρνούμενος να τακτοποιήσει τις αυτονόητες υποχρεώσεις του, αυτός είναι ο εργοδότης…

Μετά τιμής,

Οι συμμετέχοντες στην επίσχεση εργασίας

Υ.Γ.: Καταγγέλλουμε ως ψευδείς και αποπροσανατολιστικούς τους ισχυρισμούς δημοσιεύματος σε συγκεκριμένη ειδησεογραφική αθλητική ιστοσελίδα ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ είναι κατά της επίσχεσης...».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved