Τα έκαναν μούσκεμα...

Τα έκαναν μούσκεμα...

Όταν και οι διεθνείς διαιτητές τα κάνουν… μούσκεμα και αλλοιώνουν αποτελέσματα, τότε σίγουρα ΕΠΟ και ΚΕΔ θα πρέπει να προβληματίζονται.

Δεν θα πρέπει να τους «χαϊδεύουν» τα αυτιά, όπως έγινε στην τελευταία συγκέντρωση, επ’ ευκαιρίας της παράδοσης των διεθνών σημάτων από τον Σοφοκλή Πιλάβιο.
Κουκουλάκης, Κάκος, Σπάθας και Τριτσώνης ήταν σε… άσχημη ημέρα και έκαναν σημαντικά λάθη, όπως βέβαια και ο Αμπάρκιολης στην Κέρκυρα και ο Τσινιάρης στο Παγκρήτιο. Δηλαδή με λίγα λόγια, σε έξι (!) παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας από τα οκτώ, υπήρξαν κάκιστες διαιτησίες και γι’ αυτό κάποιοι θα τεθούν, πιθανότατα από την ΚΕΔ, σε διαθεσιμότητα. Σε μία περίοδο που πλησιάζουν και οι κρίσιμοι επαναληπτικοί των προημιτελικών του Κυπέλλου και η ΚΕΔ θα χρειαζόταν τους… καλύτερους, υποτίθεται, Έλληνες διαιτητές.

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης έδειξε πέναλτι, στο διώξιμο της μπάλας από τον Ορόθκο και δείχνει ότι φέτος δεν του… πάει ο Αστέρας Τρίπολης. Να θυμίσουμε ότι είχε μείνει εκτός για περίπου 3 μήνες μετά το ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα. Ο παρατηρητής Φραγκίσκος Σωμαρακάκης φυσικά και του «ψαλίδισε» την βαθμολογία που σημαίνει διαθεσιμότητα.

Χαμηλό βαθμό βάζει και ο παρατηρητής Γ. Μαζαράκης στο διαιτητή του αγώνα Πανιώνιου – Παναθηναϊκού, Τ. Κάκου, και τον θέτει στη διάθεση της ΚΕΔ. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους «παραπέμπεται» είναι δύο:
- ο πρώτος το πέναλτι που δίνει υπέρ του Παναθηναϊκού το οποίο δεν είναι αλλά από τη θέση που βρίσκεται, όπως παραδέχεται ο παρατηρητής διαιτησίας, δεν μπορεί να δει ότι ο Κουμορτζί δεν βρίσκει τα πόδια του Λέτο.
- ο δεύτερος λόγος είναι η μη αποβολή του Κουμορτζί στο 64’ για αντιαθλητικό φάουλ. Ο παίκτης του Πανιωνίου πήρε την πρώτη κίτρινη στη φάση του πέναλτι. Στην έκθεση δεν γίνεται αναφορά στον τρόπο που πανηγύρισε ο Μήτρογλου κατεβάζοντας το σορτς του με αποτέλεσμα να δει την κίτρινη κάρτα. Επίσης, χαμηλό βαθμό παίρνει και ο β’ βοηθός διαιτητή Γεωργαράκος για τη φάση του 32' που έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Σισέ.

Ο Ηλίας Σπάθας μπορεί να ήταν δύσκολο το ματς της Καβάλας με τον Ηρακλή, αλλά σε δύο περιπτώσεις δεν υπέδειξε πέναλτι. Η πρώτη αφορά την ανατροπή από τον Ελευθερόπουλο στον Ονουάτσι, ενώ στη δεύτερη φάση η μπάλα μετά από σουτ του Γιάκομπ βρίσκει το χέρι του Ντιέ. Ο διεθνής διαιτητής υποστήριξε ότι ήταν κοντινή απόσταση, κάτι που έδειξε να προβληματίζει τον παρατηρητή Αντώνη Σίκπα που του έβαλε χαμηλή βαθμολογία.

Ο Τριτσώνης στις Σέρρες δεν έδωσε σε δύο περιπτώσεις πέναλτι. Στο σπρώξιμο του Αμο πάνω στον Μπρίτο και όταν βρίσκει η μπάλα το χέρι του Αλβάρες από πάσα του Αναστασάκου. Γι’ αυτό θα είναι μικρότερη η βαθμολογία του από τον παρατηρητή Γιανναδάκη.
Μια φάση έχασε και μάλιστα σημαντική ο Απόστολος Αμπάρκιολης, στον αγώνα της Κέρκυρας. Ο Επστάιν ανατρέπεται από τον Βελάσκο και έπρεπε να υποδείξει πέναλτι. Ο παρατηρητής Ηλίας Χατζής το κατέγραψε στην έκθεση του αλλά και το επισήμανε στο φινάλε στα αποδυτήρια.

Ο Τσινιάρης στο Παγκρήτιο είχε δύσκολες φάσεις και άφησε με ερωτηματικά τον παρατηρητή Τσαχειλίδη. Ο Τόχα μπορεί να σκοράρει αλλά στην τηλεόραση φαίνεται ότι ο Φατί κρατάει τον Ρουμπάκη κι αυτό σφυρίζει ο διαιτητής. Όμως ο Τόχα βάζει γκολ με κεφαλιά και ο παρατηρητής δείχνει να έχει διαφορετική άποψη. Μάλιστα είχε και την άποψη πως έπρεπε να δοθεί και πέναλτι στο χέρι του Φατί παρότι πρώτα η μπάλα βρήκε το μηρό του.

Μόνο ο Μάνταλος στο ΟΑΚΑ στη συντριβή της ΑΕΚ ήταν πολύ καλός και ο Βοσκάκης στην Τούμπα στη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης.



LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved