εCisse το σεντόνι!

εCisse το σεντόνι!

 Αν τελικά ο Τζιμπρίλ Σισέ αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό (και με βάση τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ αυτό μοιάζει να είναι το πιθανότερο σενάριο) δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο για να πει το «αντίο» στον κόσμο του «τριφυλλιού».

 Όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πριν από αυτόν με το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τρία χρόνια παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, έτσι και  ο Γάλλος άσος αποχαιρέτησε (;) τους «πράσινους» με τον τρόπο που θέλει όλοι να θυμούνται το πέρασμά του από το σύλλογο.

Ως  ο παίκτης – ηγέτης που την περασμένη σεζόν πήρε τον Παναθηναϊκό από το χέρι και τον οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ως ο παίκτης – «μαχητής» που σχεδόν μόνος του τη φετινή σεζόν κόντρα σε θεούς και δαίμονες, χωρίς να «ξενερώσει» από τις πάσης φύσεως αντιξοότητες εξάντλησε τις όποιες πιθανότητες να οδηγήσει την ομάδα του στην επανάληψη της περυσινής επιτυχίας. Και από το βράδυ της Τετάρτης ως ο ποδοσφαιριστής που με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ, έδωσε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους του θεσμού και να κουνήσει το σεντόνι .

Ιδανικό αντίο (βάσει συνθηκών) για έναν παίκτη που δέθηκε με το «τριφύλλι» όσο λίγοι,  που λατρεύτηκε από τους οπαδούς του και που εν τέλει αναγνωρίστηκε και από τους αντιπάλους, ως ένας ποδοσφαιριστής από αυτούς που δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας ολοένα και θα σπανίζουν στα ελληνικά γήπεδα.

Στην κορυφαία τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ο Παναθηναϊκός έχει αντικειμενικά τις περισσότερες πιθανότητες  να προκριθεί στους ομίλους απ’ όλες τις ομάδες που μετείχαν στα play off.  Kι αν αυτό δεν είναι διόλου σίγουρο με τα μεγαθήρια που ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει κι  αν δεν περιποιεί στον ίδιο τιμή να πανηγυρίζει επειδή κατέκτησε την πρώτη θέση στα play off (και δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα), αυτή η επίτευξη του στόχου ήταν αν μη τι άλλο το αυτονόητο που όφειλε να πράξει έτσι ώστε να διαψεύσει τις Κασσάνδρες που τον ήθελαν να τερματίζει τελευταίος και καταϊδρωμένος, αλλά και να αποδείξει ότι γνωρίζει να αντιδρά ως μεγάλη ομάδα όταν βρίσκεται στριμωγμένος στα σχοινιά.

Η ΑΕΚ που παρατάχθηκε απέναντί του ήταν η προσωποποίηση της αντίφασης. Από τη μια πλευρά αποφασισμένη να κάνει ένσταση για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου κι από την άλλη να μην δικαιολογεί αυτή την ενέργειά της με τον τρόπο που παρατάχθηκε και με την έλλειψη διάθεσης που έδειξε στον αγώνα κόντρα στους «πράσινους». Η «Ενωση» δεν είχε κίνητρο, παρά την ένσταση και οι αλλοπρόσαλλες επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ ήρθαν απλά να ολοκληρώσουν το αντιφατικό σκηνικό.

Στη ζυγαριά, ωστόσο, η φετινή σεζόν, έστω κι έτσι, κρίνεται επιτυχημένη γι’ αυτήν, σε σύγκριση με τις αμέσως προηγούμενες, καθώς τουλάχιστον φέτος κατόρθωσε να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος και να καταστεί ανταγωνιστική στα play off σχεδόν μέχρι το  τέλος. Αν μάλιστα η παραμονή Χιμένεθ, όπως την προανήγγειλε ο Σταύρος Αδαμίδης αποτελέσει πραγματικότητα, τότε θα έχει τουλάχιστον την δυνατότητα να ξεκινήσει τη νέα σεζόν με αρκετή δόση ηρεμίας στο αγωνιστικό τουλάχιστον επίπεδο (όση βέβαια τις επιτρέπει το μείζον διοικητικό και οικονομικό της πρόβλημα). Σε συνδυασμό μάλιστα με το  γεγονός ότι έχει κερδίσει το «καλό» εισιτήριο του Europa League, της δίνεται η ευκαιρία να κάνει έναν φυσιολογικό σχεδιασμό της νέας σεζόν και μια προετοιμασία πολύ λιγότερο κοπιαστική από τον Παναθηναϊκό που θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League και τον ΠΑΟΚ που θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

Στην Τούμπα τα πράγματα κύλησαν ως αναμενόταν με τον ΠΑΟΚ να αποχαιρετά το κοινό του με γκολ και θέαμα σε έναν αγώνα που η νίκη δεν του ήταν αρκετή για να του δώσει την πρωτιά στα play off.  O «Δικέφαλος του Βορρά» πλήρωσε ουσιαστικά τις δύο αναιμικές του εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ (έστω κι αν στη μία τουλάχιστον, κόντρα στον Παναθηναϊκό μπορεί να διαμαρτύρεται ότι στερήθηκε το βαθμό της ισοπαλίας).

Ουσιαστικά όμως πλήρωσε την κόπωση μιας ολόκληρης χρονιάς και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων που τον εμπόδισαν να μπει στα  play off με καλύτερη ειδική βαθμολογία απ’ αυτή που είχε συγκεντρώσει.

Οσο για τον Ολυμπιακό Βόλου; Κανείς επί της ουσίας δεν μπορεί να τον ψέξει που επέλεξε την ευρωπαϊκή του έξοδο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, έστω κι αν ο… τρόπος προϋπέθετε ήττα με κατεβασμένα τα χέρια στην Τούμπα.

Αλλωστε, καλώς ή καλώς «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και ανεξάρτητα από την εντύπωση που έχει ο καθένας για την προσωπικότητα και τις… πρακτικές του μεγαλομετόχου του, Αχιλλέα Μπέου, η ίδια η ομάδα άξιζε να επιβραβευθεί με μια θέση στην Ευρώπη, βάσει της εικόνας και της σταθερότητας που επέδειξε στους αγωνιστικούς χώρους σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved