Καβάλα παν στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Καβάλα παν στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Μία αγωνιστική απομένει για να τελειώσουν τα play off και η μεγάλη ανατροπή έχει συντελεστεί. Kι από εκεί  που ο Παναθηναϊκός κινδύνευε να μείνει τελευταίος και καταϊδρωμένος και το… φάντασμα του Κουτσουπιά έκοβε βόλτες στην Παιανία, τώρα είναι πρώτος και καλύτερος και βαδίζει ολοταχώς για το Τσαμπιολί.

Θα μου πεις, μια κουβέντα είναι ότι βαδίζει για το Τσαμπιολί. Δύο προκριματικούς έχει πριν από τους ομίλους και με διόλου ευκαταφρόνητους αντιπάλους μάλιστα. Κι έτσι όπως θα αρχίσουν να ξεπουλάνε οι πρώην πολυμετοχικοί τους παίκτες τον έναν μετά τον άλλο και να τους αντικαθιστούν με παίκτες της λογικής Τζίγγερ, το μάρκετ πουλ θα κατηφορίσει ντουγρού προς λιμάνι μεριά και το μόνο που θα μείνει στον Παναθηναϊκό θα είναι πιθανότατα η καλοκαιρινή ταλαιπωρία.

Ποτέ δεν ξέρεις, όμως! Υπάρχει και η περίπτωση να τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός. Το έχει ξανακάνει, άλλωστε. Κι επειδή το ξέρει αυτό ο Ολυμπιακός, τον είχε πιάσει ανησυχία τον Μαρινάκη και άρχισε να γκρινιάζει για τον ορισμό του Κάκου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Και μπορεί ο Κάκος να έκανε το καθήκον του και το πέναλτι, που δεν ήταν πέναλτι, να το πήρε πίσω, αλλά ο βοηθός του την έκανε την πατατιά. Με γκολ - οφσάιντ την πήρε τη νίκη ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ και άντε μετά να μη φωνάζουνε οι ΠΑΟΚτσήδες. Θα μου πεις πάλι - ενδεχομένως και με το δίκιο σου - ότι ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούται να φωνάζει όταν είχε βάλει ένα πούλμαν μπροστά από το τέρμα και η μόνη φορά που πέρασε τη σέντρα ήταν στην ευκαιρία του Μούσλι.

Ετερον εκάτερον, όμως. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και όχι ο τρόπος που κατακτιέται. Και ο ΠΑΟΚ ακόμα και με μια ενδεκάδα αμυντικούς (κι ας «είδε» ο Χάβος τέσσερις επιθετικούς…), θα μπορούσε να το πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, αν είχε ακυρωθεί το γκολ του Ζιλμπέρτο.

Δεν το πήρε όμως κι ο Παναθηναϊκός είναι τώρα καβάλα στ’ άλογο. Και βρήκανε κι οι οπαδοί του το χρόνο και τον Βραζιλιάνο να αποθεώσουν, αφού κατά πάσα πιθανότητα φεύγει και να πλακωθούνε μεταξύ τους έξω από τις θύρες 11 και 13, αλλά και να ρίξουνε τα γνωστά συνθήματα. Αυτή τη φορά, μάλιστα, υπήρξε και... πλουραλισμός. Δεν τα «άκουσε» μόνο ο... συνήθης ύποπτος, ο Τζίγγερ, δηλαδή. Τα «άκουσε» και ο Βγενό. Και τα «άκουσε» για τα καλά. Ολόκληρο το πάνω διάζωμα τον... στόλισε και το κάτω δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να σταματήσει το πάνω. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Αφού σχεδόν όλοι τους θεωρούν ότι η αποχώρηση του Ανδρέα έφερε τα πράγματα σ’ αυτή την κατάσταση. Στο καπάκι, βέβαια, τα «ακούσανε» και οι πολυμετοχικοί συνολικά, χωρίς να αναφερθούν άλλα ονόματα. Τα «ακούσανε» ως μέτοχοι -  αμέτοχοι. Αυτό όμως είναι αλλουνού σύνθημα. Των ΑΕΚτζήδων. Και θα πρέπει οι Παναθηναϊκοί να βρούνε δικό τους.

Και μιας και ο λόγος για τους ΑΕΚτζήδες. Μια χαρά τα κατάφερε η ΑΕΚ στο Βόλο! Καλύτερη σε όλο τον αγώνα ήτανε, αλλά γκολ δεν έβαζε ούτε με αίτηση με χαρτόσημο. Και πώς να βάλει θα μου πεις! Με ποιον σέντερ φορ; Και δεν είναι μόνο που δεν έβαλε γκολ. Είναι που είχε και την έμπνευση ο Μανόλο. Που μόλις έμαθε ότι ο Παναθηναϊκός σκόραρε στο ΟΑΚΑ το ανακοίνωσε στους παίκτες και τους ζήτησε να πάνε για το «Χ». Πότε όμως μια ομάδα που πάει για το «Χ» έχει καταφέρει να το πάρει; Εννιά στις δέκα χάνει το παιχνίδι. Όταν παίζεις στην κόψη του ξυραφιού, αν δεν έχεις ατσάλινα νεύρα και εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις, συνήθως τρως τα μούτρα σου. Η προϊστορία το διδάσκει αυτό. Και άντε τώρα στο τελευταίο παιχνίδι να βρει η ΑΕΚ τις ψυχικές δυνάμεις σε ένα άδειο ΟΑΚΑ να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό. Χωρίς Δέλλα, χωρίς Λύμπε. Και να το κάνει δηλαδή, δώρον άδωρον. Δεν της αρκεί το τρίποντο.

Και πώς να της αρκεί ; Αφού το άλλο παιχνίδι στην Τούμπα θα είναι φιλικό. Σιγά μην πάει ο Αχιλλέας στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό να καταχραστεί την φιλοξενία των ΠΑΟΚτσήδων. Με το «σεις» και με το «σας» θα τους μιλήσει και θα αποδειχθεί άψογος φιλοξενούμενος. Κι ας έχουν αρχίσει τα σενάρια ότι και καλά θα παίξει για τη νίκη για ένα ακόμα καλύτερο πλασάρισμα. Δύσκολα θα παίξει τέτοια περίπτωση. Και θα παίξει δύσκολα γιατί ο Μπέος έχει κίνητρο για να χάσει από τον ΠΑΟΚ. Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, θα πάει, θα τα αρπάξει και θα φύγει. Ασε που θα είναι και κομμάτι ζαλισμένος από την χθεσινή ταλαιπωρία. Αν πάει δηλαδή και δεν μείνει στο Βόλο να συνέλθει από το λιποθυμικό σοκ. Στο νοσοκομείο ή στην… μπουζού. Ανάλογα, βέβαια, γιατί οι απόψεις διίστανται. Νοσηλευόταν φρουρούμενος ή όχι; Γιατί αν νοσηλευόταν φρουρούμενος, θα πρέπει μόλις συνέλθει να περάσει και από το τμήμα για τα περαιτέρω. Σ' αυτή την περίπτωση η λογική λέει ότι θα αργήσει να συνέλθει.

Ετσι όπως είναι, λοιπόν, τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Και έχει και τον τρόπο και την διάθεση να πάρει τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Σχετικό είναι βέβαια ΚΑΙ αυτό θα πει κανείς. Η μπάλα είναι πόρνη όπως είχε πει κι ο Ιβιτσα και δεν μπορείς να της έχεις εμπιστοσύνη. Μπορεί να ξεχάσει κανείς πριν μερικά χρόνια σε ένα παιχνίδι ΑΕΚ - Παναθηναϊκού που ήταν οι «πράσινοι» καλύτεροι σε όλο τον αγώνα και τελικά έφυγαν με τρία μπαλάκια; Με εκείνο το γκολ του Τσάνκο που όχι μόνο δεν έχει βάλει ή δεν θα ξαναβάλει άλλο τέτοιο στη ζωή του, αλλά και που ένα 24ωρο να τον έχεις απέναντι από το τέρμα να προσπαθεί να το επαναλάβει, δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρει.

Η ΑΕΚ, βέβαια, καλείται να παίξει στο συγκεκριμένο παιχνίδι για την ιστορία της.  Εύκολο όμως το έχεις αυτό; Την είδαμε λένε οι οπαδοί της και όταν έπαιζε για τις μαθηματικές της πιθανότητες. Ετσι δηλαδή και τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι ο πιο μεγάλος τους φόβος δεν είναι η ήττα από τον Παναθηναϊκό. Αυτή την θεωρούν δεδομένη. Ο φόβος τους είναι να μην γράψει καμιά πεντάρα το κοντέρ. Δεν έχει μπέσα η ΑΕΚ όταν είναι αδιάφορη, όταν έχει ελλείψεις και όταν ο αντίπαλος τα παίζει «όλα ή τίποτα» και το ξέρουν αυτό πιο καλά απ’ όλους οι  οπαδοί της. Ισαμε δηλαδή που παρακαλάνε να μπουν κανα δυο γκολάκια από πλευράς Παναθηναϊκού στα γρήγορα, να κριθεί το παιχνίδι, παρά να πηγαίνει στο 0-0 και να γίνει κανα ξέσπασμα στη συνέχεια.

Αν κάτι πάντως τους παρηγορεί, όπως ήρθαν τα πράγματα και όπως έχει το τρίποντο στο τσεπάκι ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Βόλο, ειναι ότι ουσιαστικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέφτει θύμα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Γιατί η ισχύουσα κατάσταση καθιστά πρακτικά αδιάφορη την ΑΕΚ για το παιχνίδι της Τετάρτης κι έτσι χρήζει τον Παναθηναϊκό φαβορί για την πρωτιά, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα με το τρίποντο κόντρα στον Βόλο ο ΠΑΟΚ δεν βγαίνει στο Τσαμπιολί.

Γιατί, μην κοιτάς, όλα τα υπολογίζει ο οπαδός. Και ο ΑΕΚτζής αυτή την στιγμή δεν τα έχει με τον Παναθηναϊκό. Με τον ΠΑΟΚ τα έχει. Από αυτόν θεωρεί ότι αδικήθηκε και έχασε τις πιθανότητές του για κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Oπότε σου λέει, εγώ έτσι κι αλλιώς μέσω κυπέλλου παίρνω το καλό εισιτήριο για το Εuropa, ο Παναθηναϊκός θα πάρει όπως όλα δείχνουν το εισιτήριο για το Τσαμπιολί, τράβα κι εσύ και παίξε δύο προκριματικούς μέσα στο καλοκαίρι να δεις τη γλύκα...



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved