O Εμίρης κι ο κακομοίρης

O Εμίρης κι ο κακομοίρης

Το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα πέρασε στην ιστορία, ο Παναθηναϊκός έραψε το έκτο αστέρι στη φανέλα του, οι οπαδοί του κοιμήθηκαν γλυκά κάτω από τα άστρα, αλλά ξύπνησαν σαν την Σταχτοπούτα μόλις το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα. Με την χρυσή άμαξα να έχει μετατραπεί σε… νεροκολοκύθα και τους ίδιους να έχουν χάσει τα γαλόνια και τα παράσημα και να έχουν φορέσει το θλιβερό ποδοσφαιρικό τους κοστούμι.

Με το… σεντούκι που κανονικά θα έπρεπε να έχει μέσα το θησαυρό να είναι άδειο, με τον Πολέμη να έχει βρει μέσα μόνο τα λεφτά που έβαλε ο ίδιος, με τους Σισέ και Καραγκούνη να έχουν φτάσει ένα βήμα πριν από τα μπουκέτα, με τον συμπαθή κυριούλη που ακούει στο όνομα Ζεσουάλδο Φερέιρα (άντε τώρα να κάνεις αντιδιαστολή με τον «άρχοντα των δακτυλιδιών» Ζέλικο Ομπράντοβιτς) να ζητάει από τους παίκτες του να δείξουν τα «καρύδια» τους κι αυτοί να έχουν δείξει στον ΠΑΟΚ κάποιο άλλο σημείο της ανατομίας τους, με το βαθμολογικό πλεονέκτημα με οποίο μπήκαν στα play off να έχει ήδη εξανεμιστεί και με τον Παύλο Γιαννακόπουλο να ρίχνει τη βόμβα περί αποχώρησής του.

Λένε ότι τα ωραία όνειρα κρατάνε λίγο. Δεν είπε όμως ποτέ κανείς πως ξυπνώντας από αυτά, όχι απλώς δεν επιστρέφεις σε μία νορμάλ κατάσταση, αλλά κινδυνεύεις να βρεθείς στην άβυσσο. Να, όμως, που οι οπαδοί του «τριφυλλιού» έπρεπε να το ζήσουν κι αυτό.

Κι έτσι και μπεις στη διαδικασία της σύγκρισης ανάμεσα στην υγεία του μπασκετικού Παναθηναϊκού και την αρρώστια του αντίστοιχου ποδοσφαιρικού, μια κατάθλιψη την έχεις στο τσεπάκι.

Από τη μια ο Εμίρης με τα σέα του και τα μέα του κι από την άλλη ο… κακομοίρης με την φτώχεια και τη μιζέρια του. Μια μιζέρια, από την οποία δεν φαίνεται να ξεφεύγει σύντομα. Μπορεί  δηλαδή να μην ξεφύγει και καθόλου, αφού άμεσα δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα.

Αντίθετα, αυτό που φαίνεται στον ορίζονται είναι το ξεπούλημα παικτών, προκειμένου να βρεθούν λεφτά, επιστροφή σε λύσεις τύπου Βέλιτς, ενώ κύριος οίδε τι είδους παίκτες θα έρθουν προς αντικατάσταση αυτών με τα βαριά συμβόλαια και ποιος προπονητής θα αριβάρει αν ο Φερέιρα κουνήσει - όπως όλα δείχνουν άλλωστε - το μαντίλι.

Και μέσα σ’ όλα αυτά πρέπει ο Παναθηναϊκός να βάλει τα δυνατά του για να κατακτήσει την πρώτη θέση στα play off. Με τι προσόντα όμως; Αφού κατέβασε διακόπτη μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Kαι τρέχει και ο Γόντικας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να μιλήσει με τους οπαδούς μπας και τα καταφέρει και τους κρατήσει ήρεμους στα επόμενα παιχνίδια των play off. Και έγινε, λέει, η συζήτηση μέσα σε κλίμα κατανόησης. Ότι δηλαδή οι οπαδοί αντιλαμβάνονται την κατάσταση και θα κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Ας μην πάρει, όμως, ο Παναθηναϊκός την πρώτη θέση στα play off και θα σου πω εγώ μια κατανόηση που θα δείξουν οι οπαδοί τις επόμενες μέρες. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του του προεδρεύοντα αντιπροέδρου.

Κι αν ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να βρει τα πατήματά του για να τα πάει καλά στα play off και πορεύεται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα στα οικονομικά του, η ΑΕΚ τους έχει ήδη πετύχει τους στόχους της, σύμφωνα με τον Σταύρο Αδαμίδη. Πήρε, λέει, το κύπελλο και είναι πρώτη στα play off. Μιλάμε τώρα ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ μιλάει λες και η ομάδα του έχει κατακτήσει το Εβερεστ.

Και απορούν και με το δίκιο τους όλοι. Ενα κύπελλο σου λέει πήρε. Που αν ίσχυαν οι κανονισμοί, δεν θα το έπαιρνε ούτε αυτό. Όχι επειδή δεν το άξιζε αγωνιστικά, αλλά λόγω του ότι έγιναν τα παρατράγουδα, πριν, στη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Και το έκανε ο Αδαμίδης το κατσαρόλι παντιέρα και την ανεμίζει, θέλοντας να δείξει ότι η ομάδα φέτος είναι επιτυχημένη;

Ασε τώρα την αστειότητα με τα play off. Eίναι λέει πρώτη η ΑΕΚ. Ποιος μπορεί να πει το αντίθετο; Και πρώτη μπορεί να παραμείνει και με γεια της και χαρά της αν τα καταφέρει. Μόνο που είμαστε ακόμα στην πρώτη αγωνιστική. Εχουμε πάει να πει άλλες πέντε. Κάτσε να δεις τι θα γίνει εκεί και μετά πανηγυρίζεις. Γιατί είναι και ο ΠΑΟΚ. Είναι κι ο Παναθηναϊκός που δεν αποκλείεται να ξυπνήσει από το λήθαργο. Κι ο Ολυμπιακός Βόλου μη σου πω που μπορεί να μην χτυπήσει πρωτιά, αλλά μια - δυο ζημιές μπορεί να τις κάνει. Σε όλους.

Κατά τ’ άλλα, ο Αδαμίδης ζήτησε ξανά από τον κόσμο να βάλει πλάτη. Πόσο ακόμα καιρό, όμως, αυτός ο έρμος ο κόσμος θα στηρίζει τη Μάνα ΑΕΚ είναι άγνωστο. Ο Αδαμίδης μια φορά το έθεσε το δίλημμα. Είτε βοηθάτε και ξελασπώνουμε είτε αδιαφορείτε και βαλτώνουμε. Πώς, όμως, να βοηθήσουν κι αυτοί οι οπαδοί; Δεν είναι και εποχές για να βοηθάς. Και να θέλεις δηλαδή δεν δύνασαι. Εδώ δεν βοηθάνε την ομάδα αυτοί που έχουνε λεφτά, θα βοηθήσουν αυτοί που δεν έχουν;

Την ίδια ώρα βέβαια που ο Αδαμίδης ζητούσε ενότητα και σύμπνοια απ’ όλους έριχνε και τις μπηχτές του στον Ντέμη. Που χρέωσε την ΠΑΕ με τα golden boys που πλήρωνε, όταν εμείς σου λέει υπολογίζουμε ακόμα και τον μισθό της καθαρίστριας και την αμοιβή του τζαμά. Εμείς το κλαίμε λέει ο Αδαμίδης το κάθε ευρώ και μοιραία οι ΑΕΚτζήδες αναρωτιούνται. Πώς είναι δυνατόν να υπολογίζεις την αμοιβή του τζαμά και να μην υπολογίζεις τα λεφτά που έχασες από όσα έγιναν στον τελικό του κυπέλλου; Εχει λογική αυτό; Στην ΑΕΚ όμως μπορεί και να έχει.

Κι ενώ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ασχολούνται με τα οικονομικά τους, ο Ολυμπιακός το έχει ρίξει στις περιοδείες και στις ανανεώσεις συμβολαίων. Ετσι πάνε αυτά. Αλλοι τρέχουν και δεν φτάνουν κι άλλοι είναι χαλαροί και άνετοι και κάνουν σχεδιασμό.

Κι όχι τώρα ότι δεν τα έχει και ο πρωταθλητής τα προβλήματά του. Απλά τα δικά του είναι άλλου είδους. Τα αγκάθια για τον Ολυμπιακό είναι οι ανανεώσεις και οι μεταγραφές. Είδε κι έπαθε να τα βρει με τον Μιραλάς κι εκεί που έδειχνε το πράγμα να οδηγείται σε ναυάγιο, επήλθε η συμφωνία. Κι αρχίσανε τις κωλοτούμπες όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι ο Βέλγος δεν συνεχίζει στο λιμάνι. Και βέβαια συνεχίζει γιατί ο Μαρινάκης πληρώνει. Αυτό είναι όμως είναι ακριβώς και το πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός είναι το μόνο μαγαζί στην πιάτσα αυτή την εποχή που πληρώνει. Με εγγυημένα τα λεφτά από το Τσαμπιολί και ο Βαγγέλης είναι κομμάτι άνετος αλλά και οι μανατζαρέοι βαράνε στο ψαχνό. Γι’ αυτό και ο Τζεμπούρ που ακολουθεί στις διαπραγματεύσεις έχει πάει συστημένος. Κοντά ενάμισι μύριο ζητάει για να μείνει. Και πιθανότατα θα τα βρει κι αυτός.

Εκείνος, αντίθετα, που κουνάει μαντήλι είναι ο πιστολέρο. Είδε που τον άφησε εκτός αποστολής για την Κύπρο ο Ισπανός και το πήρε το μήνυμα. Και μαζί του το πήραν και οι οπαδοί που γι’  άλλη μια φορά χωρίστηκαν στα δύο.

Τι πρέπει να κάνουμε λένε οι μεν; Να τον παρακαλάμε; Εδώ ο Πάντελιτς ούτε βασικός ξεκινάει και όμως και τα γκολάκια του τα ρίχνει και δεν γκρινιάζει καθόλου. Ενώ ο Μήτρογλου μπορεί να έβαλε τα γκολάκια του με τον Πανιώνιο, αλλά μυαλό δεν έχει βάλει.

Μια χαρά είναι ο κάγκουρας απαντάνε οι δε. Μη κοιτάς που έχει πρόβλημα μαζί του ο Βαλβίδας. Δεν είναι προβληματικός ο παίκτης. Ο Ισπανός είναι παράξενος. Γιατί αν ήταν προβληματικός ο παίκτης θα είχε θέμα μαζί του και ο Λεμονής. Όμως, ο Τάκης μια χαρά τον διαχειρίστηκε.

Μη σου πω τώρα ότι μια αγωνία οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ειδικά αυτοί που δεν χωνεύουν το ισπανικό «μυρμήγκι» την έχουνε. Κι άμα σου λέει τα κάνει μαντάρα ο Βαλβίδας και φύγει στα μισά του πρωταθλήματος; Θα έχουμε χάσει και τον Μήτρογλου τζάμπα και βερεσέ.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved