Και στα play off θα είναι ωραία…

Και στα play off θα είναι ωραία…

Αν κάποιος είχε αμφιβολία για την πιθανότητα να είναι τα play off τόσο συναρπαστικά όσο αμφίρροπη υπήρξε η μάχη για την συμμετοχή σ’ αυτά, είναι βέβαιο ότι… καθησυχάστηκε από την στιγμή που οριστικοποιήθηκε η παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου.

Όχι μόνο σε επίπεδο θεάματος και συναγωνισμού, αφού η συγκεκριμένη ομάδα δεν  προσφέρει απλώς ένα από τα καλύτερα θεάματα στο κατά γενική ομολογία «αναιμικό» σε εικόνα ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά έχει τη δυνατότητα να καταστεί πλήρως ανταγωνιστική απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (τους έχει κερδίσει άλλωστε και τους τρεις στο πρωτάθλημα) και να διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις την ευρωπαϊκή έξοδο.

Αλλά και επειδή η παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου στα play off συνεπάγεται την παράλληλη παρουσία σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων του ιδιοκτήτη της βολιώτικης ΠΑΕ, Αχιλλέα Μπέου. Με τα «μέτωπα» που έχει ανοίξει ο ισχυρός ανήρ του Ολυμπιακού Βόλου και με τις τρεις ομάδες που θα έχει αντιπάλους στο θεσμό, το μόνο βέβαιο είναι ότι αν μη τι άλλο δεν θα πλήξουμε σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων. Eρωτηματικό βέβαια θα παραμείνει μέχρι τότε, τι μπορεί να αντικαταστήσει την δεδομένη έλλειψη ανίας που εξασφαλίζει η πληθωρική παρουσία του.

Αγωνιστικά, η συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στα play off είναι σαφώς μια δικαίωση για μια ομάδα που σε όλη τη διάρκεια της σεζόν επέδειξε μια αξιοζήλευτη συνέπεια και σταθερότητα στα παιχνίδια της. Κι αν το «ντεμαράζ» του Αρη άξιζε ενδεχομένως ως «ανταμοιβή» για όσα πέτυχε στις τελευταίες αγωνιστικές την πρόκριση στα play off, ο Σάκης Τσιώλης μπορεί να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι έστω κι έτσι μια ομάδα του (ακόμα κι αν δεν είναι η νυν, όπως θα επιθυμούσε) βρίσκεται εκεί χάρη στην δική του συμβολή.

Για τον Παναθηναϊκό η ήττα στον Βόλο που συνοδεύτηκε από τις απείρου κάλλους σκηνές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου που όντως παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν αναμενόμενη από την στιγμή που για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ενδέχεται μάλιστα η άδικη αποβολή του Καντέ να του έκανε τελικά καλό, καθώς ενεργοποίησε τον «εγωισμό» της  μεγάλης ομάδας που συνειδητοποίησε ότι αν συνεχίσει να παίζει μ’ αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Και μπορεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να δηλώνει κουρασμένος και να αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της αποχώρησής του, ωστόσο είναι σαφές πως ανεξάρτητα από την έλλειψη κινήτρων των «πρασίνων» (σήμερα πάντως είχαν κίνητρο – ΚΑΙ βαθμολογικό, πέραν της ανάγκης να πάρουν ρεβάνς από τον Αχιλλέα Μπέο) για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του φέρει και ο ίδιος μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Θα είναι δε ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς πώς θα ανταπεξέλθει ο Παναθηναϊκός σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων και αν μπορεί να υπερασπιστεί το βαθμολογικό πλεονέκτημα με το οποίο θα ξεκινήσει.

Κάτι που, πάντως, δεν συμμερίζεται ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μάκης Χάβος που δήλωσε πως το αυτονόητο είναι ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα τερματίσει στην πρώτη θέση των play off. Προφανώς στηρίζει την πίστη του στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα βρει τον χρόνο να ξεκουραστεί, αφού η κόπωση είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οσο για την ΑΕΚ; Εκεί τα λόγια είναι μετρημένα. Η «Ενωση» αν μη τι άλλο είναι περισσότερο συνειδητοποιημένη από όλους τους άλλους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Επειδή όμως η αγωνιστική και ψυχολογική της διάθεση αλλάζει γρηγορότερα και από το …roller coaster ουδείς μπορεί να την υποτιμήσει ή να την θεωρήσει αουτσάιντερ, αν και στην περίπτωσή της η έκβαση του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος θα αποτελέσει τον καταλύτη.

Το βέβαιο είναι ότι στα play off θα είναι ωραία και με τον Αχιλλέα Μπέο για παρέα…



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved