Και ο ΠΑΟ... νομοπαρασκευάζει

Και ο ΠΑΟ... νομοπαρασκευάζει

 Τα επεισόδια της… κασετολαγνείας (ή CDλαγνείας) και τα εξ αυτής συμπαρομαρτούντα είναι πιο προβλέψιμα και από το σενάριο μιας Β-movie ταινίας τρόμου. Και μάλιστα χωρίς το απαραίτητο σασπένς.

Ο μεγαλοδικηγόρος  έδωσε μια συνέντευξη Τύπου πασπαλισμένη με πολύ συναίσθημα και ακόμα περισσότερη δικηγορική εμπειρία. Μόνο που άφησε την… αγόρευσή του ημιτελή προϊδεάζοντας για μια συνέχεια περισσότερο εντυπωσιακή, ανεξάρτητα αν θα είχε τον ίδιο ή κάποιον άλλο για πρωταγωνιστή.

Όπως ακριβώς μια… ταινία που φιλοδοξεί να έχει και sequel, αφήνει «εκκρεμότητες» και  ανοιχτούς λογαριασμούς, σκοπεύοντας να τους  διευθετήσει σε μια εξίσου ή ακόμα πιο συναρπαστική συνέχεια (ο βαθμός της… μαγείας εξαρτάται βέβαια από τα προσωπικά γούστα του καθενός – μην ξεχνάμε άλλωστε πως μιλάμε για B-movie…).

To  sequel δεν άργησε να βγει στις αίθουσες και είχε πράγματι διαφορετικό πρωταγωνιστή.  Όχι τόσο εντυπωσιακό εμφανισιακά – κατά τα δικά του λεγόμενα – αλλά ειλικρινή και αυθόρμητο - πάλι κατά τα δικά του λεγόμενα - που τα λέει «τσεκουράτα» και αυτό οφείλει (κατά τη γνώμη του) να εκτιμηθεί.

Και όπως κάθε sequel που σέβεται τον εαυτό του, επιφύλασσε στο κοινό την… αποκάλυψη του σημαντικότατου ρόλου που έπαιζε για την εξέλιξη του σεναρίου ένας από τους χαρακτήρες  της πρώτης ταινίας που όμως εθεωρείτο πρόσωπο υπεράνω υποψίας. Είθισται άλλωστε (εξ ου και η προβλεψιμότητα) στις ταινίες τρόμου πολλές φορές ο «θύτης»  - ή ο παρουσιαζόμενος ως «θύτης» -  να είναι ένα άτομο που δεν θα μπορούσε κανείς  να φανταστεί τον «σκοτεινό» του ρόλο.

Επειδή όμως αυτές οι ταινίες είναι ταινίες – φασόν και δεν εξαντλούνται σε δύο μέρη, πιθανότατα αναμένεται και τρίτη συνέχεια που κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα βγει στις… αίθουσες.

Την ίδια στιγμή κι ενώ οι θεατές που παρακολούθησαν τα δύο πρώτα μέρη βγαίνουν από τις αίθουσες διχασμένοι με όσα παρακολούθησαν, ανίκανοι να βγάλουν συμπέρασμα για το ποιος ήταν τελικά ο δολοφόνος και αναποφάσιστοι για το αν άξιζε τον κόπο να δώσουν τα λεφτά τους ή να σπαταλήσουν τον χρόνο τους, οι πρωταγωνιστές τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος απ’ όλους «έγραψε» καλύτερα στο πανί.

Κάποιοι απ’ αυτούς, άλλωστε, έχουν (ή είχαν) μετοχές στην εταιρία παραγωγής,  η οποία αδιάφορη για το αν ο αντίκτυπος της ταινίας ήταν θετικός ή αρνητικός, ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα συνεχιστεί η παραγωγή ταινιών. Πώς δηλαδή θα παραμείνει σε λειτουργία η φάμπρικα, χωρίς αύξηση του κόστους και μείωση των κερδών.

Μόνο δυο – τρεις παραγωγοί της εταιρείας προβληματίζονται κι αυτοί όχι ακριβώς επειδή βλέπουν πως με τέτοιες ταινίες  χαμηλής ποιότητας η εταιρεία βαδίζει ολοταχώς για φαλιμέντο, αλλά επειδή έχουν προσωπικές διαφορές με κάποιους από τους συναδέλφους τους.

Ανάμεσά τους υπάρχει κι ένας «κουλτουριάρης» παραγωγός, χαμένος μέσα στην προσωπική του ουτοπία, που προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους πως δεν φταίνε οι κακοί ηθοποιοί, ούτε οι άθλιοι σεναριογράφοι, ούτε καν η έλλειψη υποδομής, αλλά το… οργανόγραμμα της εταιρείας. Και επιμένει πως αν αυτό αναδιοργανωθεί όλα μεμιάς θα αλλάξουν.

Αδυνατώντας βεβαίως να κατανοήσει πω ς η προσέγγισή του είναι σαφώς συγκρίσιμη της προσπάθειας να γυρίσει κανείς σκληρή τσόντα με πρωταγωνίστριες μαθήτριες του παρθεναγωγείου. Μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα… ελκυστική ως προοπτική, αλλά χωλαίνει τραγικά στην πράξη…



Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved