Εγιναν μαλλιά κουβάρια...

Εγιναν μαλλιά κουβάρια...

Ενα περίεργο κουβάρι αποκαλύψεων, άρχισε να ξετυλίγεται με φόντο το έντονο -είναι αλήθεια- παρασκήνιο που χρόνια τώρα, κατατρώει τις σάρκες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το περιεχόμενο των κασετών (αληθινό ή μη θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη) που σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας, αποτέλεσε το έναυσμα για να λύσει τη σιωπή του και ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αποκάλυψε πως απέναντί του, σε αυτή τη μονταρισμένη (όπως υποστήριξε) ιδιωτική συνομιλία ήταν ο Νίκος Πατέρας, ο οποίος έχει αρνηθεί πως είναι αυτός που παρέδωσε στον Κούγια τις κασέτες, ο οποίος παραδέχτηκε πως είχε συναντήσει τον Νικόλα Πατέρα και τις άκουσαν μαζί.

Και πάει λέγοντας...

Τώρα καλείται και πάλι η Δικαιοσύνη να τα βγάλει πέρα, την ώρα που ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αν και απόλυτα υπεύθυνος και έχοντας έννομο συμφέρον παρέμβασης, αυτό της διαφύλαξης της «ακεραιότητας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, κρύβεται πίσω από μια ανακοίνωση για να αποφύγει τα χειρότερα.

Θα έπρεπε πρώτος εκείνος να βγει μπροστά και να διατάξει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αφαιρώντας κάθε ίχνος διοικητικού και κάθε άλλου αξιώματος από τους φερόμενους ως συμμετέχοντες σε αυτή την υπόθεση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Παναχαϊκής είχε ενημερώσει τον Σοφοκλή Πιλάβιο, αλλά και τον Πάνο Μπιτσαξή για τα στοιχεία που έχουν φτάσει στα χέρια του.

Αλλες πηγές κάνουν λόγο για την ύπαρξη δεκάδων κασετών. Για τριάντα μίλησε ο Αχιλλέας Μπέος, αποδίδοντας το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τις μαγνητοφωνήσεις στον Νικόλα Πατέρα.

Εδώ υπάρχει ένα... θέατρο μεγάλο. Ένα θέατρο σκιών, το οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να παίξει την τελευταία του παράσταση.

Είναι σαφές ότι σκοπός όλων αυτών δεν είναι άλλος απ' το να τρελάνουν τον κόσμο.

Είναι σαφές ότι παρασκήνιο υπάρχει και είναι πλούσιο. Όπως επίσης, ότι υπήρχε στο παρελθόν και θα υπάρχει και στο μέλλον.

Τους αρέσει, το θέλουν και το συντηρούν. Ας μη γελιόμαστε...

Και λογικά, θα υπάρχει για πάντα αφού απουσιάζει η βούληση για μια ξεκάθαρη και οριστική εκκαθάριση του χώρου.

Τον Κούγια, αλήθεια, πόσες φορές τον έχουμε ακούσει να φωνάζει, να πηγαίνει σε εισαγγελείς, στον εκάστοτε πρόεδρο της ΕΠΟ και να κάνει τις καταγγελίες, τη μια μετά την άλλη.

Σαν εκείνο το βοσκό με το λύκο και τα πρόβατα κοντεύει να καταντήσει.

Φωνάζει μία, φωνάζει δύο, φωνάζει τρεις και τελικά δεν τον ακούει κανείς.

Τώρα, άρχισε όμως να μπλέκει η υπόθεση. Ο Μπέος βγήκε δημόσια και είπε ότι θα παραδεχτεί πως πρόκειται για δική του συνομιλία, αλλά ως προϊόν υποκλοπής και μοντάζ...

Ο Δαλούκας επανεμφανίστηκε με γραπτή του δήλωση, όπου ξεκαθαρίζει πως δεν μίλησε, ούτε συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν αναφέρει όμως τίποτα, για το αν συναντήθηκε ή μίλησε με τον Αχιλλέα Μπέο. Προφανώς, ξεχάστηκε...

Ο Νικόλας Πατέρας προτίμησε να μην κάνει κάποιο σχόλιο. Πιθανότατα, θα πάρει θέση αφού ακούσει και όσα -πιθανότατα- του καταλογίσει ο Αχιλλέας Μπέος στη δική του συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο γ.γ. Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής επέλεξε, επίσης, το δρόμο της σιωπής. Θυμίζουμε ότι υπήρξε... (ορθότατα) λαλίστατος και εκείνος στο πρόσφατο και όχι μόνο παρελθόν, παίρνοντας σβάρνα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και στέλνοντας επιστολές, τη μια μετά την άλλη για τα θέματα της καταπολέμησης της βίας.

Και φτάνουμε ξανά στον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος σήμερα έδωσε εντολή στα «όργανα» της ομοσπονδίας και εκδόθηκε η σταθερή ανακοίνωση, περί καταπολέμησης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Ηδη, το κλίμα για την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της, σε περίοδο έντονης κρίσης του συστήματος, είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Και από τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίζεται ότι ήταν ενήμερος ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ειλικρινά, δεν κατανοεί κανείς το λόγο της έκδοσης της ανακοίνωσης.

Πιθανότερο σενάριο, αυτό της ρήψης της μπάλας στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και τα πειθαρχικά όργανα της ομοσπονδίας.

Λιγότερο πιθανό, αυτό της επίδειξης ευαισθησίας για το θόρυβο που ήδη έχει προκληθεί. Κάτι είναι και αυτό, θα πει κανείς. Ποτέ δεν είναι αργά...

Επαναλαμβάνουμε, όμως, πως δεν είναι αυτή η λύση. Η λύση είναι μια και ο Σοφοκλής Πιλάβιος οφείλει, έστω και καθυστερημένα, να αναλάβει το απόλυτο της ευθύνης του ρόλου του και να λειτουργήσει ως «ηγέτης» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ή έχει τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και κυρίως τη θέληση να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό το θέατρο σκιών, ή -αν δεν την έχει- οφείλει να παραιτηθεί και να δώσει τη σκυτάλη σε κάποιον άλλο που θα επιχειρήσει (;) να βάλει τα πράγματα σε μια -λογική- σειρά.

Φυσικά, η προϊστορία μας έχει διδάξει πως δεν πρόκειται να ακολουθηθεί ούτε η μια, αλλά ούτε και η άλλη οδός.

Το ευτύχημα σε όλη αυτή την ιστορία ξέρετε ποιο θα είναι;

Να χαθεί, πραγματικά, η μπάλα και να ξεσπάσει τέτοιο κύμα αποκαλύψεων, που θα παρασύρει στο πέρασμά του όλους όσοι συμμετείχαν, με προσωπικές, ιδιωτικές ή δημόσιες συνομιλίες ή πράξεις σε κάθε είδους συν(δ)ιαλλαγή για προσωπικά ή ομαδικά οφέλη.

Μέχρι να το δούμε αυτό, μπορούμε όλοι μαζί να αναφωνήσουμε.

Ζήτω η ΕΠΟ...

Ζήτωωωωωωωωωωωωω...



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved