Ποδοσφαιρική Σαρακοστή…

Ποδοσφαιρική Σαρακοστή…

Τι κι αν η Σαρακοστή αρχίζει επίσημα την Καθαρά Δευτέρα; Οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκα δεν… κρατιόντουσαν! Στη νηστεία από την παραμονή μπήκαν κι αν δεν τελείωνε το πρωτάθλημα νωρίτερα, ίσα που μπορεί η Σαρακοστή τους να διαρκούσε όσο και αυτή των πιστών.

 Αν εξαιρέσει δηλαδή κανείς τον Ολυμπιακό που ακόμα κι αν στραβοπατούσε στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Εργοτέλη, δεν υπήρχε περίπτωση να βγει εκτός της προδιαγεγραμμένης πορείας του για τον τίτλο, αλλά και τον Ολυμπιακό Βόλου με την Καβάλα που έχουν βάλει τον αυτόματο πιλότο στο πρωτάθλημα, για τους υπόλοιπους η τελευταία Κυριακή (άντε Σαββατοκύριακο) της Αποκριάς μόνο ημέρα ξεφαντώματος και ξεγνοιασιάς δεν ήταν.

Θα πει κάποιος ότι δεν είναι μόνο οι τρεις παραπάνω που γιόρτασαν δεόντως την τελευταία Αποκριά… Είναι και η Ξάνθη. Είναι και ο Ηρακλής. Κι αυτοί κέρδισαν και έχουν προς το παρόν το κεφάλι τους ήσυχο. Με τις νίκες που πήραν έχουνε κάνει το βήμα της παραμονής. Το οποίο μια φορά βήμα είναι. Τη σιγουριά δεν την έχουν ακόμα, αλλά ας το δεχτώ ότι είναι έτσι.

Μόνο μη μου φέρει κανείς ως παράδειγμα και την ΑΕΚ. Γιατί η τεσσάρα της ΑΕΚ δεν λογαριάζεται ως δείγμα βελτίωσης. Καθότι μιλάμε για την ΑΕΚ η τεσσάρα επί του ΠΑΟΚ εντάσσεται στο πλαίσιο της …μη πλήξης. Γιατί το έχει αυτό η ΑΕΚ και το δίκιο της δεν μπορείς να της το φας. Μπορείς να την κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, αλλά ομάδα βαρετή δεν είναι με τίποτα. Εκεί που την έχεις να τινάζει τα πέταλα, εκεί δίνει μία και όχι μόνο ζωντανεύει αλλά κάνει κηδείες στους άλλους.

Γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά την τεσσάρα που έριξε στον ΠΑΟΚ. Όχι τίποτα άλλο αλλά μην αρχίσουν οι αναλύσεις για το πώς έπαιξε και για το πώς πρέπει να παίζει. Γιατί αρχίσανε ήδη oι αναλύσεις, τις άκουσα δεξιά και αριστερά. Εδώ πρέπει να παίζει ο Σκόκο, εκεί πρέπει να παίζει ο Μπλάνκο, πιο πέρα πρέπει να παίζει ο Γκερέιρο, αυτό πρέπει να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και πάει λέγοντας. Η τεσσάρα ήταν καλή για τους οπαδούς που γέλασε λιγάκι το χειλάκι τους, ήταν καλή και για την προσπάθεια που κάνει να μπει στα πλέι οφ έχοντας ελπίδες για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μέχρι εκεί. Να «χτίσει» μια φορά πάνω σ’ αυτή την τεσσάρα δεν μπορεί και θα είναι λάθος να το κάνει. Γιατί τους βαθμούς που πήρε μαζί με την εμφατική νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν το έχει σε τίποτα να τους χαρίσει στον επόμενο αντίπαλό της. Σάμπως η πρώτη φορά θα είναι ή μήπως η τελευταία;

Όχι τίποτα άλλο αλλά έρχεται και η ρεβάνς για το κύπελλο κι η πολλή χαρά μπορεί να βγει ξινή. Μπορεί και όχι βέβαια. Δεν είδες τι έπαθε ο ΠΑΟΚ; Το μαύρο του το χάλι είχε. Είναι και αυτό δηλαδή ένα ζήτημα. Τον πεθαμένο σκότωσε η ΑΕΚ, δεν έκανε δα και κανένα κατόρθωμα. Αυτοί που έφαγαν μεγάλη ήττα όμως ήταν οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ. Ξέρεις τι είναι να βγάζεις ανακοίνωση και να ζητάς από την ομάδα σου να ξεφτιλίσει τον αντίπαλο και να σου γυρίζει μπούμερανγκ; Δεν καταπίνεται αυτό το πράγμα. Γι’ αυτό και μαζευτήκανε το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο να τα ψάλλουνε στους παίκτες τους. Σα να τα μπέρδεψαν βέβαια λιγάκι. Καθαροδευτέρα έχουμε τα κάλαντα πού κολλάνε; Ας πρόσεχαν όμως και αυτοί. Να πω ότι δεν την ξέρουν την παροιμία; Μεγάλη μπουκιά λέει φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις.

Ο άλλος πάλι ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει το καλεντάρι και έχει βάλει κυκλάκι σε μια ημερομηνία. 19 Φλεβάρη. Εκείνη τη μέρα τελείωσε η σεζόν. Με το πού έγιναν όσα έγιναν στο ντέρμπι… καμάρωσε. Μια ισοπαλία και μια ήττα έχει από τότε και δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τίποτα. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά έχει και πλέι οφ μπροστά. Κι αυτός πάει να εκμηδενίσει τη διαφορά που έχει από τους υπόλοιπους στην ειδική βαθμολογία. Μιλάμε τώρα ότι ο Παναθηναϊκός έχει βαρέσει διάλυση κανονική. Κι άμα γίνει και καμιά στραβή στα πλέι οφ, ίσα που θα ψάχνεται για το πώς θα βγει η νέα σεζόν. Πλάκα θα έχει από εκεί που οι οπαδοί φωνάζουν «Τζίγγερ πούλα!» να τον παρακαλάνε να μείνει και να ρίξει χρήμα.

Αν όμως ο Παναθηναϊκός έχει τα ζόρια του από την ήττα, μήπως νομίζεις ότι χάρηκε η Λάρισα που τον κέρδισε;

Χαρμολύπη είχαμε στο AEL FC Arena γιατί όσο νάναι  δεν είναι ένα και δυο παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουνε οι Θεσσαλοί για να μείνουν την κατηγορία. Κι επειδή βρήκανε μπόσικο (σιγά μη δεν τον βρίσκανε) τον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει ότι θα τους πούνε και οι υπόλοιποι «περάστε». Κι αυτό το ξέρει ο Πηλαδάκης γι’ αυτό δεν έσκασε ούτε χαμόγελο στις σουϊτες απ’ όπου παρακολουθούσε το παιχνίδι.

Του Κουτρούλη το πανηγύρι τώρα έγινε στο Περιστέρι. Αλυτο μυστήριο αυτό που συμβαίνει με την ομάδα του Δώνη. Να παίζει τόσο καλό ποδόσφαιρο και να μην παίρνει βαθμούς. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά έβαλε νωρίς το γκολάκι έδειχνε να την «έχει» τη νίκη, αλλά δυο λάθη ήταν αρκετά. Ισοφάρισε ο Γουνδουλάκης, έβαλε και το γκολ ο Μήτρογλου και τέζα ο καμπούρης. Κι εγώ τώρα δεν ξέρω πόσο μυαλό κουβαλάει ο Μήτρογλου κι αν το έχει ακατοίκητο το ρετιρέ κατά πώς συνήθιζαν να λένε στον Ολυμπιακό. Αυτό που ξέρω είναι ότι τον Πανιώνιο μέχρι τώρα αυτός είναι που τον κρατάει ζωντανό. Κάθε γκολ του είναι και βαθμός για την ομάδα του.

Οι Περιστεριώτες πάντως δεν το άντεξαν αυτό το πράγμα. Μπουκάρανε μέσα στο γήπεδο μετά τον αγώνα και ποιος είδε λέει τον Σπανό και δεν τον φοβήθηκε! Σου λέει όλα τα είχαμε, η τιμωρία της έδρας μας έλειπε. Τι μπορεί να κάνει όμως κι αυτός; Αφού το μπουκάρισμα έγινε μόδα. Μπουκάρανε οι Ολυμπιακοί στο ντέρμπι και το πήρανε όλοι σκοινί κορδόνι. Μπούκα τώρα και οι Περιστεριώτες, ντου και οι αρειανοί μετά την ήττα από τον Ηρακλή.

Άλλες ομορφιές είχαμε εκεί. Εφυγε ο Κούπερ σκόλασε ο γάμος. Αυτό είναι το έργο που παίζεται τις τελευταίες αγωνιστικές στους «κίτρινους». Από το κακό στο χειρότερο πάνε. Και με την ήττα αυτή μείνανε και εκτός Ευρώπης. Μέσα σε δύο χρόνια αυτό που έδειχναν ότι μπορούν να δημιουργήσουν, σκορπίστηκε στους πέντε ανέμους σαν τραπουλόχαρτα. Κι άντε τώρα να αρχίσουν πάλι από την αρχή που το έκαναν ήδη, δηλαδή, γιατί ο Μιχαλήτσος μας κουνάει μαντήλι.

Οι οπαδοί μια φορά την ψυχραιμία τους την έχουν χάσει. Σε κάθε ευκαιρία μπαίνουν μέσα στα γήπεδα και παίζουν ξύλο. Πότε με τα ΜΑΤ, πότε με αντίπαλους παίκτες, πότε με τους δικούς τους..

Και την Ξάνθη τώρα στο τσακ αποφεύχθηκαν τα επεισόδια. Ας μην σκόραρε στο ενενηνταφεύγα ο Βάλλας κι ακόμα θα τον κυνηγούσαν τον Κουκουλάκη οι Ξανθιώτες για το πέναλτι που έδωσε στην Κέρκυρα. Μπροστά ο διαιτητής, από πίσω οι οπαδοί και παραπίσω ο Πανόπουλος κραδαίνοντας στο χέρι μια από τις περιβόητες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Οι φήμες λένε ότι την είχε ήδη ετοιμάσει από το ημίχρονο, αλλά λόγω της νίκης τελικά δεν την δημοσιοποίησε...



Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved