Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος

Περίπου τρεις εβδομάδες μετά τα έκτροπα στο Καραϊσκάκη και όχι μόνο δεν έχει εκτονωθεί το εκρηκτικό κλίμα μεταξύ των «αιωνίων», που εξ αντανακλάσεως «έπληξε» και το μπάσκετ,  αλλά στο «παιχνίδι» σύρονται εκόντες - άκοντες και οι  «Δικέφαλοι».

Από τα επεισόδια, τις αντεγκλήσεις, τις μηνύσεις, τις εφέσεις, τις ποινικές διώξεις, τις αντεφέσεις, τις δηλώσεις μεταμέλειας, τις συγνώμες που ξεχάστηκαν, τις αντεπιθέσεις, τις προτάσεις μομφής, και τα μαχαιρώματα μεταξύ των «αιωνίων», που μοιάζουν να μην έχουν σταματημό, σ’ αυτό το επικοινωνιακό - και μόνο τώρα πια… - τσουνάμι στο οποίο έχουν αμφότεροι επιδοθεί, και το οποίο μάλλον βρίσκει νικητή τον Ολυμπιακό (λογικό, γιατί αυτός τουλάχιστον έχει πρόεδρο), περάσαμε στην κόντρα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ με αφορμή την διαιτησία του Σιδηρόπουλου στον μεταξύ τους πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Και από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η μπάλα έκανε γκελ και πέρασε στο εξωαγωνιστικό. Αδίκησε ή όχι ο Σιδηρόπουλος; Κι αν ναι, ποιον από τους δύο; Τον ΠΑΟΚ με τις αποβολές των Λίνο και Ιβιτς ή την ΑΕΚ με το πέναλτι που δεν έδωσε στον Λυμπερόπουλο; Εκανε ανθρώπινα λάθη ή είχε δόλο; Κι αν είχε δόλο, ποιανού το παιχνίδι παίζει; «Τιμωρεί» τον Ζαγοράκη επειδή ψήφισε λευκό στην πρόταση μομφής κατά Μαρινάκη; ΄Η μήπως εξυπηρετεί «άνωθεν» εντολές, επειδή η προοπτική καθόδου καμιάς πενηνταριάς χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων σε ένα «ριμέικ» του «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» στην Αθήνα, για τον τελικό του ΟΑΚΑ προκαλεί «πονοκέφαλο» στην Πολιτεία και την Αστυνομία;

(Για το συγκεκριμένο πρόβλημα, πάντως, υπάρχει λύση: Aν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στον τελικό, μπορεί το παιχνίδι να αλλάξει έδρα και να γίνει στο Πανθεσσαλικό σε περίπτωση που ο έτερος φιναλίστ είναι ο Ατρόμητος. Αν o έτερος φιναλίστ είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, μπορεί να γίνει στο AEL FC Arena για να μην μπορεί να ισχυριστεί ο ΠΑΟΚ ότι ο Βόλος παίζει εντός έδρας. Πιο… εχθρικό γήπεδο από αυτό της Λάρισας, μετά τα όσα έχει… εκστομίσει ο Αχιλλέας Μπέος δεν θα έχει υπάρξει για τον αντίπαλο των Θεσσαλονικέων. Μετά βέβαια θα έχουμε άλλα… Θα γλιτώσει η Αθήνα, αλλά κανείς δεν θα μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα… επιζήσει η Λάρισα….).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τα μέτωπα στο ελληνικό ποδόσφαιρο καλά κρατούν. Κι αν η υπόθεση – τίτλος στο πρωτάθλημα έχει πια κριθεί, η «καυτή πατάτα» του κυπέλλου ταλαιπωρεί θεσμικούς παράγοντες, διοργανώτρια αρχή και πολιτειακά όργανα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα καζάνι που βράζει, όλοι τα βάζουν με όλους. Και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα «εκκρεμεί» η υπόθεση του υποβιβασμού, ενώ… έπονται και τα πλέι οφ. Κι αντί το εκρηκτικό κλίμα να εκτονώνεται, ολοένα και δυναμιτίζεται. Και το μόνο που απομένει είναι το φυτίλι που θα πυροδοτήσει την έκρηξη. Μια έκρηξη που όπως πάνε τα πράγματα δεν πρόκειται να αργήσει. Και υπεύθυνοι γι’ αυτό θα είναι όλοι ανεξαιρέτως οι παράγοντες της Σούπερ Λίγκα που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, με την ανοχή τους, με την αποχή τους από τα δρώμενα που τους αφορούν, με την προσάρτησή τους σε «άρματα», αλλά και με τις αστείες ποινές που έχουν θεσπίσει, προκειμένου να πέφτουν στα «μαλακά» σε περίπτωση τιμωρίας τους δημιούργησαν μια Λίγκα – «έκτρωμα» που απέτυχε οικτρά να υλοποιήσει ο,τιδήποτε ευαγγελιζόταν την εποχή της δημιουργίας της.

Την ίδια ώρα ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ακόμα …επεξεργάζεται την τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια… Κάθε μα κάθε φορά που η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, η ΕΠΟ με τις «πλάτες» της ΟΥΕΦΑ που της χαρίζει το αυτοδιοίκητο… νομοθετεί. Κάποιος όμως πρέπει να της υπενθυμίσει πως στην Ελλάδα δεν πάσχουμε από θέσπιση νόμων και κανόνων. Από την εφαρμογή τους πάσχουμε.

Κι ενόσω συμβαίνουν αυτά με την Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ, ο γγ Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση ένα νέο σχέδιο αθλητικού νόμου (το ίδιο που έφεραν όλοι ανεξαιρέτως οι προκάτοχοί του) και… βαυκαλίζεται ότι επί εποχής του «οι αριθμοί αποδεικνύουν πως τα κρούσματα βίας μεταξύ των οπαδών έχουν μειωθεί και τα λίγα που έχουν σημειωθεί αφορούν κυρίως «εμφύλιους» μεταξύ οπαδών της ίδιας ομάδας». Ετσι τουλάχιστον τόνισε σε ραδιοφωνική εκπομπή. Αγνοώντας ή παραβλέποντας πως από την στιγμή που οι μετακινήσεις οπαδών έχουν απαγορευτεί, είναι λογικό να μην γίνονται επεισόδια. Πώς αλήθεια θα κινδυνεύσεις να τραυματιστείς σε τροχαίο, αν δεν… ξεμυτίσεις ποτέ από το σπίτι σου; Eίναι όμως λύση να σταματήσεις να ταξιδεύεις; Δεν είναι ορθότερο να έχεις ασφαλείς δρόμους και σωστή οδηγική συμπεριφορά;

Eνα απέραντο Καρναβάλι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, για να εναρμονιστούμε και με το πνεύμα των ημερών. Μόνο που ο Βασιλιάς Καρνάβαλος «καίγεται» πανηγυρικά κάθε χρόνο στο τέλος του ελληνικού καρναβαλιού. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο περιφέρεται καμαρωτός απ’ άκρου εις άκρον στα γήπεδα (και έξω απ’ αυτά), αλλά το κάψιμό του αναμένεται να αργήσει πολύ ακόμα…

 



Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved