Κέρδισε τον κόσμο, έχασε το κίνητρο

Κέρδισε τον κόσμο, έχασε το κίνητρο

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ατρόμητο έχει δύο «αναγνώσεις» και ανάλογα με αυτή που θα επιλέξει κανείς, θα καταλήξει σε συμπεράσματα, εξίσου χρήσιμα μεν, διαφορετικά δε.

Αν για παράδειγμα το δει σε συνάρτηση με τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου, τότε θα αναγνωρίσει έναν Παναθηναϊκό επηρεασμένο από τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλό του και θα δικαιολογήσει τη σημερινή εικόνα, αλλά και τη «γκέλα».

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έμεινε στο Καραϊσκάκη, στα όσα συνέβησαν εκεί και στα όσα ακολούθησαν, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ρυθμού. Η ομάδα έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της, αντί να κάνει προπονήσεις έβγαζε… ανακοινώσεις, σκεφτόταν και κατέθετε μηνύσεις, βίωσε έντονη συναισθηματική φόρτιση σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, είχε εκνευρισμό.

Όλα αυτά «βγήκαν» μέσα στο γήπεδο. Περισσότερο εκνευρισμένος απ’ όλους ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ που ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Κι όταν ο Σισέ είναι εκτός αγώνα, ο Παναθηναϊκός που συνήθως περιμένει απ’ αυτόν τα περισσότερα είναι λογικό να μην έχει λύσεις. Σα να μην έφτανε η νοητική απουσία του Σισέ, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει και τις φυσικές απουσίες, παικτών – κλειδιά, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Λέτο, ο Μπουμσόνγκ, ο Βύντρα. Φυσικό επόμενο ήταν να απουσιάζει η ενέργεια, το πάθος και η δίψα των προηγούμενων αγώνων. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν όχι μόνο ο Ατρόμητος να πάρει εύκολα την ισοπαλία, αλλά βάσει εικόνας να εμφανίζεται και δυσαρεστημένος που δεν πήρε την νίκη.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, δεν θα μπορούσε να γίνει καν κριτική στο παιχνίδι. Από τη μια πλευρά μια ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της και τα δίνει όλα για τους βαθμούς που θα την φέρουν πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής, από την άλλη μια ομάδα που συνεχίζει να παίζει στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχει την παραμικρή διάθεση γι’ αυτό.

Αν ο Παναθηναϊκός αναζητήσει κέρδος από τον σημερινό αγώνα δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να το βρει. Η σημερινή παρουσία των φιλάθλων του (απ)έδειξε ότι το «τριφύλλι» ξανακέρδισε τον κόσμο του. Έναν κόσμο συσπειρωμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό, μετά από πολύ καιρό,  που πραγματοποίησε ένα πολιτισμένο συλλαλητήριο, που χειροκρότησε μέσα στο γήπεδο την ομάδα του (στον «άτυπο» γύρο θριάμβου που αυτή πραγματοποίησε) σαν πρωταθλήτρια, που διατήρησε την ψυχραιμία του στις επανειλημμένες προκλήσεις του διαιτητή και ΔΕΝ έκανε «ντου» στο τέλος του αγώνα, επειδή το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό.

Αν όμως αναζητήσει ζημίες από τον σημερινό αγώνα θα είναι εξίσου εύκολο να τις ανακαλύψει. Οι «πράσινοι» μπορεί να κέρδισαν τον κόσμο τους, αλλά έχασαν το κίνητρό τους. Και αν ισχυριστεί κανείς πως σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα σαν το φετινό, δεν χρειάζεται το κίνητρο, τότε θα πρέπει να απαντήσει και στο ερώτημα, τι ακριβώς ζητά από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός.

* Θέλει να διακοπεί το πρωτάθλημα; Δεν εξαρτάται από τον ίδιο κι αν κρίνει κανείς από την τύχη που είχε η πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα, είναι ανάμεσα στους μειοψηφούντες που επιθυμούν κάτι ανάλογο.

* Θέλει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα; Δεν τον εμποδίζει κανείς, μόνο που τότε θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες. Ανάμεσά τους θα είναι βέβαια και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, ο μόνος πραγματικά σημαντικός στόχος για το δικό του DNA, ο οποίος του έχει προσφέρει ασύγκριτες χαρές και τον έχει διατηρήσει ζωντανό σε περιόδους εγχώριας «ξηρασίας».

* Θέλει να διεκδικήσει ό,τι μπορεί ακόμα να διεκδικηθεί; Τότε θα πρέπει να ξαναβρεί επειγόντως το κίνητρό του, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, να παίξει για την τιμή και την αξιοπρέπειά του και να κερδίσει σε όσα παιχνίδια απομένουν, ώστε να μπει στα πλέι οφ με το απόλυτο πλεονέκτημα που μπορεί να του εξασφαλίσει η ειδική βαθμολογία.

YΓ. Ανεξάρτητα από το σημερινό αποτέλεσμα που είναι σε ένα (μεγάλο) βαθμό δικαιολογημένο για τους «πράσινους», η εμφάνιση με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν εμφάνιση που θύμισε το «εφιαλτικό» ξεκίνημα της σεζόν. Κι αν αυτή «συγχωρείται» λόγω «ειδικών συνθηκών» καλό θα είναι να έχουν οι οπαδοί των «πρασίνων» στην άκρη του μυαλού τους την σκέψη πως με τους Σισέ και Ζιλμπέρτο «φευγάτους» το καλοκαίρι και έναν εκ των Λέτο ή Νίνη να παίρνουν - πιθανότατα - μεταγραφή, τέτοιας πάνω – κάτω δυναμικότητας (και απόδοσης) θα είναι η ομάδα της επόμενης περιόδου, αν δεν συσπειρωθούν αντίστοιχα με τον κόσμο οι διοικούντες του «τριφυλλιού», ώστε να κάνουν κινήσεις ενίσχυσης.

ΥΓ1. Αριστα για την συμπεριφορά των οπαδών του Παναθηναϊκού, λίαν καλώς για την προσέλευσή τους στο γήπεδο…

ΥΓ2. Τελικά ο Φερέιρα έχει πράγματι συμβολή στην αγωνιστική βελτίωση που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός τις προηγούμενες αγωνιστικές ή μήπως αυτή (η βελτίωση) υπήρξε αποτέλεσμα συγκυριών (επιστροφή τραυματιών - αγωνιστική άνοδος συγκεκριμένων παικτών κ.λπ.);

ΥΓ3. Νωρίς θυμήθηκε να κάνει καλό παιχνίδι και να σκοράρει στο πρωτάθλημα ο Γκοβού…

ΥΓ4. Η εμφάνιση του Γιούρκα Σεϊταρίδη εξηγεί με τον πιο παραστατικό τρόπο γιατί ο Λουκάς Βύντρα με όλα τα αγωνιστικά του «ελαττώματα» είναι αναντικατάστατος στον σημερινό Παναθηναϊκό.

ΥΓ5. «Γυρεύοντας» πήγαινε ο διαιτητής Τσινιάρης με τις «εμμονές» του να διακόπτει το παιχνίδι για υβριστικά συνθήματα και πανό (ή και τα δυο, κανείς δεν κατάλαβε…) μπροστά σε ένα τόσο συναισθηματικά φορτισμένο (από όσα είχαν προηγηθεί) κοινό…

ΥΓ6. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού συσπειρώθηκε. Οι μεγαλομέτοχοι, ακόμα;



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved