Δεν παραιτήθηκε ο Μαρινάκης

Δεν παραιτήθηκε ο Μαρινάκης

To Onsports αποκαλύπτει τοποθετήσεις και λεπτομέρειες για όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Super League...

Την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ζήτησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Super League, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, να ζητά την τήρηση των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως...

Το Onsports αποκαλύπτει τα πρώτα στοιχεία για όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία ήταν πολύ πιο... ήσυχη από το αναμενόμενο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επανέλαβε στην τοποθέτησή του, πως ήταν λάθος τα όσα είπε μετά το τέλος του ντέρμπι, αποδίδοντάς τα στην έντονη πίεση που εδώ και μήνες του έχει ασκηθεί για να σπάσει ορισμένα αποστήματα...

«Αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος κάποιες δηλώσεις, οι οποίες έγιναν υπό συναισθηματική φόρτιση. Εχω υποστεί πολλά όλους αυτούς τους μήνες και έπρεπε να σπάσω κάποια αποστήματα. Ημουν ιδιαίτερα φορτισμένος και μου βγήκε η ένταση. Μίλησα σαν οπαδός. Ζήτησα συγγνώμη και το επαναλαμβάνω πως ήταν λάθος, αλλά θεωρώ ότι το θέμα πρέπει να τελειώσει εκεί και να μην το διαιωνίζουμε, για το καλό της Λίγκας. Δεν κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γόντικας ζήτησε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να υποβάλλει την παραίτησή του, διευκολύνοντας έτσι τη Λίγκα να αποφύγει τη διαδικασία της ψηφοφορίας, τονίζοντας ότι με όσα είπε μετά το ντέρμπι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, αναλύοντας και τις θέσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αυτές είχαν εκφραστεί στις ανακοινώσεις της.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρνήθηκε, ωστόσο, να συζητήσει το θέμα της παραίτησης και ζήτησε από όλα τα μέλη της Λίγκας να προχωρήσει η διαδικασία και να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα της μομφής που είχε καταθέσει εις βάρος του η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Αδαμίδης έθεσε θέμα αλλαγής στη διαδικασία της εκλογής προέδρου, ώστε η καρέκλα να περάσει στα χέρια τεχνοκρατών.

«Αναγνωρίζουμε ότι ο κ. Μαρινάκης καλά έκανε και ζήτησε συγγνώμη, καταδικάζουμε όσα συνέβησαν στο γήπεδο, αλλά και όσα ακολούθησαν, όπως την επίθεση στο σπίτι του Τοροσίδη και δηλώνουμε ότι ήρθε η ώρα να πάμε σε πρόεδρο τεχνοκράτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΑΕΚ, για να εισπράξει την έντονη αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου:

Με την άποψη αυτή συντάχθηκαν ελάχιστες ομάδες, ενώ ήταν κατηγορηματική η αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου:

«Τεχνοκράτη έβαλε και ο Πανιώνιος, τον Κιντή και είδαμε τα αποτελέσματα... Να μας λείπουν αυτές οι ιδέες»...

Πάντως, η αποχώρηση των εκπροσώπων του Παναθηναϊκού από τη συνεδρίαση, αμέσως μόλις απορρίφθηκε η πρόταση μομφής, σχολιάστηκε δυσμενώς από τα υπόλοιπα μέλη της Λίγκας.

«Καταλάβατε κύριοι, πόσο τους ενδιαφέρει το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου;», σχολίασε ο Πέτρος Θεοδωρίδης, ενώ ανάλογα σχόλια ακούστηκαν και από άλλους παράγοντες...

Στη συνέχεια της συνεδρίασης έγινε μεγάλη κουβέντα και για το θέμα της αδειοδότησης με τη Super League να ρίχνει το μπαλάκι στην ΕΠΟ, απ' την οποία και θα ζητήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να εφαρμόσει ρητά το γράμμα των κανονισμών και του «μνημονίου» της αδειοδότησης, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση.

Και ήταν ιδιαίτερα κατηγορηματικός ο Κώστας Πηλαδάκης, στη σύντομη τοποθέτησή του. «Εχω αηδιάσει από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλώνω, όμως, κατηγορηματικά ότι θα φτάσω μέχρι τον εισαγγελέα αν αυτή τη φορά δεν εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανονισμοί. Τελείωσαν αυτά που ξέρατε. Εγώ το θέμα αυτό θα το προχωρήσω μέχρι τέλους. Αφού όλοι ζητούμε και θέλουμε την ισονομία, δεν θα παίρνει κανείς την αδειοδότηση με πλάγια μέσα. Τελεία και παύλα»...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, υπάρχει τουλάχιστον μια που αυτή τη στιγμή έχει καταθέσει «λευκό φάκελο» στην αρμόδια επιτροπή, απλά και μόνο για να κερδίσει χρόνο.

Η θέση της Super League προς την ΕΠΟ, η οποία θα εκφραστεί και επίσημα τις επόμενες ημέρες θα είναι να μην αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που θα πέσουν από τη Super League, αν για παράδειγμα κάποια από τις ομάδες που δεν βρίσκεται σε θέση υποβιβασμού (13-16) δεν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Σε αυτό έχουν συμφωνήσει όλες οι ομάδες της Λίγκας, όμως θα πρέπει να πράξει το ίδιο και η ΕΠΟ. Οσο για τη Football League, έχει εδώ και καιρό ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει καμία ομάδα στα Play Off της ανόδου, αν προηγουμένως δεν έχει εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ.



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved