ΕΠΟ-ποιΐες και άλλες ιστορίες

ΕΠΟ-ποιΐες και άλλες ιστορίες

Γεμάτη εβδομάδα ήταν αυτή που πέρασε, ακόμα πιο γεμάτη προβλέπεται αυτή που ήρθε. Κι αν αναρωτηθεί κανείς ποιος είχε το μεγαλύτερο... σουξέ στην ποδοσφαιρική πιάτσα, δεν θα χρειαστεί να ψάξει πολύ. Η ΕΠΟ ήταν αυτή που είχε …κλεισμένους όλους τους χορούς της.

Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; Από την υπόθεση Κοτσόλη, που κατηγορήθηκε ότι έφτιαξε μια «φωτογραφική» διάταξη για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός τερματοφύλακα; Από τα παράπονα του Γκαγκάτση (στο περιβάλλον του) που δεν κλήθηκε στη γιορτή προς τιμήν του Ρεχάγκελ; ΄Η μήπως από την κεραμίδα που έπεσε στον Ολυμπιακό παραμονές του αγώνα του με τον Αρη, με την τιμωρία του Μιραλάς; Σιγά όμως μην τελείωνε εκεί το πράγμα. Δευτέρα πουρνό – πουρνό σκάει το σκεπτικό με το οποίο αθωώθηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ. Θα πει κανείς αυτό ήταν θέμα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Κι αυτός όμως στην ΕΠΟ παρέπεμψε για να διαβαστεί από τους ενδιαφερόμενους το σκεπτικό του. Στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γίνεται όλος ο τζερτζελές. Και πριν προλάβει να λήξει το θέμα με τον Γάλλο άσο του «τριφυλλιού» σκάει δίμηνη τιμωρία του Μάκη Χάβου. Για εξύβριση ο μεν, για εξύβριση ο δε. Μόνο που ο Σισέ λέει έβρισε τον εαυτό του, ενώ ο Χάβος έβρισε τον διαιτητή. Βρισιά με βρισιά έχει διαφορά, όπως και να το κάνουμε. Ο Γάλλος δεν προσέβαλε κανέναν τρίτο. Για τον εαυτό του την κράτησε την προσβολή. Ετσι τουλάχιστον είπε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Σου λέει, χαλάστηκε ο ψυχισμός του όπως θα έλεγε και ο Γιάννης Ιωαννίδης σε ανάλογη περίπτωση. Θα τον τιμωρήσουμε κι από πάνω; Δεν λέει!

Τον κρατάς όμως τον ΠΑΟΚτσή μετά από αυτή την αθώωση και την δική του την τιμωρία; Όλα παραμάζωμα τα πήρε. Ο Σισέ σου λέει αθωώθηκε, για τον Μιραλάς η ΕΠΟ άνοιξε σαββατιάτικα για να ρίξει την ποινή, ένα κεφάλι επόπτη αποτιμήθηκε 28.000 ευρώ, τα επεισόδια στον αγώνα του Παναθηναϊκού τα κάνανε αναρχικοί, η ΑΕΚ που μπούκαραν οι οπαδοί της στο ΟΑΚΑ τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων και ο καπετάνιος που μπούκαρε στα μπουθ έφαγε πρόστιμο 5.000 ευρώπουλα.

Κι εμάς που για να παίξουμε με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο σε κεκλεισμένων των θυρών, μας αποκλείσανε ολόκληρη την πόλη μας, ξεκαπνίσανε ελικόπτερα, μας κλείσανε τις λαϊκές μας, μας ψάχνανε τους σάκους μας όταν γυρίσαμε σπίτι μας, μας στερούν τώρα και τον προπονητή μας για δύο μήνες για ένα πταίσμα. Γιατί εδώ που τα λέμε πταίσμα το βλέπουνε και έχουν δίκιο να το βλέπουνε και αυτοί και οποιοσδήποτε θα δει να ξεκινάει η εφαρμογή του νόμου από την δική του ομάδα. Κι όχι τώρα ότι τους έπιασε η πρεμούρα για τον Χάβο. Οι μισοί άλλωστε δεν τρελαίνονται για πάρτη του. Αλλά είναι το γαμώτο. Τι είμαστε σου λέει εμείς; Άλλο κράτος; Γιατί να ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά; Δεν μπορεί όλοι οι άλλοι να αθωώνονται και εμάς συνέχεια να μας τιμωρούνε! Βρε μπας σου λέει κι έχει δίκιο ο Πανίκας (Ψωμιάδης) που λέει ότι πρέπει να διοργανώσουμε ξεχωριστό πρωτάθλημα;

Και ξαμοληθήκανε στα ραδιόφωνα και τους σταθμούς. Το τι… ευχές στείλανε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στον Σοφοκλή Πιλάβιο άλλο να σας το λέω και άλλο να το ακούτε. Το τι ερωτικά μηνύματα του γράψανε σε sites και σε blogs επίσης! Τέτοια πέραση ούτε η Ζιζέλ!

Οσο για την ΕΠΟ αυτήν λέει δεν πρέπει να την λένε ΕΠΟ αλλά ΠΟΕ. Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Εξυπηρετήσεων πα να πει. Που τους εξυπηρετεί όλους εκτός από τον ΠΑΟΚ.

Για όλους όμως έχει ο Θεός. Κι ο Ανδρέας Φάκος, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θα αναλάβει και τον ΠΑΟΚ. Εφεση ετοιμάζεται να καταθέσει κατά της απόφασης της ΕΠΟ για να μειωθεί η ποινή. Για να μην έχει, αλλά και να μην μπορεί να κάνει ούτε ο ΠΑΟΚ παράπονα...

Στον Παναθηναϊκό τώρα ζουν στον αστερισμό του Σισέ. Μ΄ αυτή την παικτούρα σου λέει στην 11άδα μας ίσα που μπορεί να κάνουμε τελικά την ανατροπή. Τον βλέπουνε τον Γάλλο φτιαγμένο για το Καραϊσκάκη και φτιάχνονται κι αυτοί μαζί του. Παίκτες και οπαδοί. Πολύ σου λέει θέλει να οπλίσει και να πυροβολήσει μέσα στο Φάληρο; Κι άμα το κάνει και πάρουμε τη νίκη μετά όλα μπορούν να συμβούν. Εξάλλου, δεν είναι σου λέει μόνο ο Σισέ που είναι σε φόρμα. Ολοι καλά παίξανε με την ΑΕΚ. Εδώ έκανε κούρσα ο βαδιστής Καντέ. Εδώ έβαλε γκολ ο Βύντρα (ο Λουκάς το έχει ξανακάνει θα μου πεις, εδώ πια έφτασε να μετράει περισσότερα γκολ απ’ ό,τι «βυντριές»). Η ομάδα έχει τρεις νίκες σερί σε τρία ντέρμπι. Γιατί να μην πάει και στο Καραϊσκάκη να κάνει και μια τέταρτη;

Ας κρατήσουν όμως και μια πισινή λέω εγώ οι παναθηναϊκοί, γιατί δεν είναι τα πράγματα και τόσο ιδανικά όσο φαίνονται. Γιατί όταν ο άλλος (ο παίκτης της ΑΕΚ) δεν κάνει τον παραμικρό κόπο να τον σταματήσει, ακόμα και ο Καντέ μπορεί να μοιάζει με σπρίντερ. Είναι όμως; Ασε τώρα την παλίρροια που την έπιασε την άμυνα όταν μπήκε μέσα ο Σκόκο. Κι ο Ολυμπιακός τώρα δεν είναι ΑΕΚ να επιτρέψει να γίνει το παιχνίδι ροντέο. Τον ξέρεις άλλωστε τον… Βαλβίδα από πρόπερσι. Ηρεμα και λάου λάου θα το πάει το παιχνιδάκι. Οδηγούμε προσεκτικά. Στο κάτω κάτω δεν καίγεται αυτός για τους βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός καίγεται. Δεν πα να θέλουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού σώνει και καλά τη νίκη; Αυτός θα το πάει κατά πώς νομίζει το παιχνίδι. Στα σίγουρα. Κι όπως το είπε κι ο Βέλιτς σήμερα και έχει δίκιο, ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα μόνο όταν βρίσκει ανοιχτούς χώρους. Όταν οι χώροι κλείνουν, τα βρίσκει μπαστούνια. Κι ο Ισπανός δεν πρόκειται να του πει «περάστε»!

Η ελπίδα πάντως έτσι κι αλλιώς πεθαίνει τελευταία (άσχετα που πεθαίνει κάποια στιγμή…). Και το ντέρμπι προς το παρόν κινείται σε ήρεμα νερά. Ο Μαρινάκης το πάει στα ήσυχα, απέναντι δεν είναι ο Πατέρας για να σηκώσει το γάντι (που έτσι κι αλλιώς δεν πετάχτηκε), οπότε μπορεί μέχρι το Σάββατο να μην έχουμε γεγονότα.

Προς το παρόν ο καθένας ξεκινά την προετοιμασία του και περιμένει την μεγάλη στιγμή. Μια κουβέντα είναι βέβαια ότι ο καθένας ξεκινά την προετοιμασία του, ειδικά στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Για να αρχίσει η προετοιμασία θα πρέπει πρώτα θα βγει από την… έκστασή του ο Βαλβέρδε. Γιατί έτσι ακριβώς το είπε. Ότι βρίσκεται σε έκσταση. Τώρα θα μου πεις όπως τον βλέπεις και όπως τον κόβεις τον Βαλβέρδε πόσο πιθανό είναι να βρέθηκε όχι τώρα μετά το ματς με τον Αρη όπως ισχυρίζεται, αλλά σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του σε έκσταση; Είναι σα να σου λέει ότι στα νιάτα του ήταν χίπις και κάπνισε μαριχουάνα. Υπάρχει περίπτωση να τον πιστέψεις;

Από τον... Βαλβίδα μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα αλλά τα έντονα συναισθήματα και οι extreme καταστάσεις δεν είναι το φόρτε του. Περιμένεις ας πούμε να σου νοικοκυρέψει το σπίτι; Το περιμένεις. Περιμένεις να σου οργανώσει το μαγαζί; Κι αυτό το περιμένεις. Περιμένεις να σου βάλει κάτω τα έξοδα και τα έσοδα και να τα φέρει σε ένα ισοζύγιο; Μεταφορικά μιλώντας πάντα κι αυτό το περιμένεις. Αλλά να εκστασιάζεται το βλέπεις κομμάτι δύσκολο. Εδώ που τα λέμε αυτός είναι και ο λόγος που δεν τους «φτιάχνει» τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Καλός χρυσός σου λέει για να σηκώσουμε το κατσαρόλι, αλλά μέχρι εκεί. Μαζί του μια φορά, στα μπουζούκια δεν θα πήγαιναν. Κι όχι μόνο στα μπουζούκια. Οπουδήποτε.

Κι αφήνουμε τώρα τους εξοργισμένους ΠΑΟΚτσήδες και τους ετοιμοπόλεμους «αιώνιους» και πάμε στην ΑΕΚ. Εκεί τώρα έχουνε άλλο νταλγκά. Οι μισοί τα έχουνε βάλει με τον Χιμένεθ και οι άλλοι μισοί με τους μετόχους. Οι μισοί αναπολούνε τον πρίγκιπα και οι άλλοι μισοί τον Ντέμη. Δεν αντέχεται σου λέει αυτό το πράγμα. Μια χαρά και δέκα πίκρες, ο προπονητής Δον Κιχώτης και η ομάδα παιδική χαρά. Κι ο Ισπανός τώρα έχει αρχίσει να τους κάθεται στο στομάχι. Γενεές δεκατέσσερις τον περνάνε οι δημοσιογράφοι, άλλες τόσες τον περνάνε οι οπαδοί. Μας έχει πρήξει σου λέει με το «μένω – φεύγω», που έτσι και του ερχότανε η πρόταση ούτε «αντίο» δεν θα προλάβαινε να μας πει. Μας έχει φλομώσει στα μεγάλα λόγια και τις πικρές αλήθειες. «Φεράρι χωρίς μηχανή η ΑΕΚ», μπράβο στους παίκτες όταν κερδίζουν, φταίει ο Ντούσκο όταν χάνουν. Κι αυτός ο έρμος ο πρίγκιψ πόσο ακόμα καιρό θα φταίει για το χάλι της ΑΕΚ; Η καραμέλα όμως έχει αρχίσει και λιώνει.  Μέχρι που άρχισαν και οι συγκρίσεις. Θα ήταν η ομάδα τόσους βαθμούς πίσω τέτοιο καιρό αν ήταν ακόμα ο Μπάγεβιτς στο τιμόνι, αναρωτιούνται. Ποιος τους φταίει όμως; Ποιον τον πήρε στο κυνήγι τον πρίγκιπα στο Ελ Πάσο; Εγώ; Οι ίδιοι τον πήρανε. Και ξεχάσανε ότι ο Ντούσαν είναι ένας απ’ αυτούς. Ότι είχε τρέλα με την ομάδα και γι’ αυτό έμενε και υπέμενε. Ενώ ο Ισπανός τι έχει; Επειδή αποστήθισε εκεί πέρα δυο ατάκες για την Πόλη και τις χαμένες πατρίδες πάει να πει ότι έγινε και ΑΕΚτζής; Ένα καλό συμβόλαιο ψάχνει για να την κάνει για την πατρίδα του. Ετσι και το βρει, μη τον είδατε τον Παναή…



Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved