Το χαρτάκι με τις οδηγίες ήταν... δυσανάγνωστο

Το χαρτάκι με τις οδηγίες ήταν... δυσανάγνωστο

Ο Κώστας Κατσουράνης γνωρίζει πορτογαλικά από την θητεία του στην Μπενφίκα, αλλά φαίνεται πως το χαρτάκι με τις οδηγίες που του έδωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν κομμάτι… δυσανάγνωστο, με αποτέλεσμα παίκτης και προπονητής να χαθούν κάπου στη… μετάφραση.

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή εξήγηση για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά, σε ένα κομβικό παιχνίδι, που αν το κέρδιζε θα αποδείκνυε ότι έχει δημιουργήσει μια δυναμική για την κατάκτηση του τίτλου, δεν έδειξε το απαιτούμενο πάθος για να διεκδικήσει τη νίκη.

Δεδομένου, βέβαια, ότι το χαρτάκι με τις οδηγίες ο Πορτογάλος τεχνικός το έδωσε στη διάρκεια του αγώνα, ενώ τα πλάνα καταστρώνονται πριν απ’ αυτόν, μια ακόμα πιο καλή εξήγηση είναι πως ο Παναθηναϊκός «παγιδεύτηκε» στη λογική του 1-0 με το οποίο κέρδιζε τα παιχνίδια του ως τώρα, με αποτέλεσμα να «πληρωθεί» με το ίδιο νόμισμα από τον χθεσινό αντίπαλό του.

Πιθανότατα ο Φερέιρα δεν γνώριζε (και κανείς δεν έκανε τον κόπο να του γνωστοποιήσει) την ελληνική παροιμία «Πολλές φορές πάει η στάμνα στη βρύση για νερό μα μια φορά θα σπάσει».

Κι ήταν φανερό πως από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας από τον Νοέμβριο και μετά δεν μας έχει δείξει το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίαζε μέχρι τότε, αλλά κατάφερνε μόνο με το πάθος του και με τη βοήθεια της τύχης να μένει όρθιος, όταν αυτά τα δύο στοιχεία θα εξέλιπαν, θα ερχόταν και η γκέλα.

Πόσο άλλωστε καιρό θα κατάφερνε μια ομάδα που δεν έχει εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο της να προχωρά από νίκη σε νίκη, όταν σ’ αυτή την έλλειψη εναλλακτικών έρχονται να προστεθούν και τραυματισμοί;

Ο Παναθηναϊκός δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά χθες και όσο κι αν η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ουσιαστικά πλήρωσε το «ρηχό» του ρόστερ, την έλλειψη φρεσκάδας και πάθους για το παιχνίδι.

Κι αν για τα δύο πρώτα, παίκτες και προπονητής είναι άμοιροι ευθυνών, για το τελευταίο, δηλαδή το πάθος που ποτέ δεν εμφάνισαν στον αγώνα τους, έχουν σαφές μερίδιο ευθύνης. Ιδιαίτερα από την στιγμή που γνώριζαν πως σε περίπτωση νίκης θα είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν ακόμα και με 8 βαθμούς, αφού θα μετέθεταν όλη την πίεση στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού που έπαιζε ένα 24ωρο αργότερα στην δύσκολη έδρα της Τούμπας.

Αντ’ αυτού είναι οι ίδιοι τώρα που θα αισθανθούν την πίεση στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν από την Τούμπα και εκεί ουσιαστικά θα φανεί κατά πόσο μπορούν να διαχειριστούν σωστά τα νέα δεδομένα από την στιγμή που έχουν περιορισμένες λύσεις στο ρόστερ τους και δεν διαθέτουν την εμπειρία πρωταθλητισμού που διαθέτει ο αντίπαλός τους.

Στα του παιχνιδιού φάνηκε για μια ακόμα φορά πως η απουσία του Κατσουράνη από το κέντρο στερεί στον Παναθηναϊκό σημαντικό τμήμα από την δημιουργικότητά του.

Και από την στιγμή που ειδικά χθες ο Ζέκα δεν μπορούσε, ο Κουίνσι δεν ήταν σε καλή κατάσταση και ο Κλέιτον παρουσιάστηκε ασταθής, δεν υπήρχε ο παίκτης που θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, ο Κατσουράνης δεν είναι δυνατόν να «κάνει παιχνίδι» από τη θέση του κεντρικού αμυντικού, αφού δεν του το επιτρέπει ούτε η ηλικία του ούτε η φυσική του κατάσταση, ενώ ήταν σαφές πως μόλις ανέβηκε μερικά μέτρα στο γήπεδο, δημιουργήθηκαν κενά στην άμυνα του «τριφυλλιού».

Αυτά είναι προβλήματα που θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι» μέχρις ότου επιστρέψουν οι τραυματίες και το θέμα είναι αν αυτό το γεγονός σημαίνει και περαιτέρω απώλειες.

Tο θετικό μέχρι στιγμής είναι πως κάποιοι παίκτες του «τριφυλλιού» όπως ο Κατσουράνης χθες (ο μοναδικός στο παιχνίδι) έχουν πάρει προσωπικά το φετινό πρωτάθλημα και από το δικό τους πάθος και την δική τους απόδοση θα εξαρτηθεί αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει φέτος να κατακτήσει τον τίτλο.

Επειδή όμως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και οι «πράσινοι» - παρόλο που είναι «ομάδα» περισσότερο από κάθε άλλη φορά όσον αφορά το κλίμα στα αποδυτήρια και το πνεύμα του αγώνα… - στηρίζονται πολύ στις προσωπικές εξάρσεις συγκεκριμένων παικτών τους, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα πρέπει να βγάλει κάποιους άσους από το μανίκι του (αν τους διαθέτει).

Το σίγουρο δε, είναι, πως θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να φροντίσει να διατηρήσει ο Παναθηναϊκός την ψυχραιμία του ακόμα κι αν η διαφορά που τον χωρίζει από τον «αιώνιο» αντίπαλό του είναι ακόμα μικρότερη το βράδυ της Κυριακής.

Μια ήττα, άλλωστε, δεν φέρνει την καταστροφή, όπως ακριβώς και οι νίκες δεν του είχαν εξασφαλίσει τον τίτλο. Εξάλλου και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει μπροστά του ένα αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα στη συνέχεια.

Απεναντίας αυτή η ήττα μπορεί να κάνει και καλό, γιατί φανέρωσε τις αγωνιστικές αδυναμίες που έκρυβαν οι νίκες με 1-0. Αρκεί ο Παναθηναϊκός να διαχειριστεί με τον κατάλληλο τρόπο τα νέα δεδομένα και να προσπαθήσει να «ξαναβρεί» τον παλιό καλό εαυτό του. Αυτόν που αγνοεί εδώ και περίπου δύο μήνες...



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved