Δεν τα παρατάει o Παναθηναϊκός

Δεν τα παρατάει o Παναθηναϊκός

Αν ο Παναθηναϊκός έστειλε ένα μήνυμα στον «αιώνιο» αντίπαλό του εν όψει του μεταξύ τους ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου με την εμφάνιση (ίσως περισσότερο και από τη νίκη) κόντρα στην ΑΕΚ, αυτό είναι πως δεν σκοπεύει να τα παρατήσει.

Θα πάει στο Καραϊσκάκη αποφασισμένος να διεκδικήσει τη νίκη που θα διατηρήσει ζωντανές τις (όποιες) ελπίδες του για κατάκτηση του πρωταθλήματος και να χαλάσει τα σχέδια του αντιπάλου του που ονειρεύεται να κάνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι «φιέστα τίτλου».

Ένα 24ωρο μετά την επικράτηση των «ερυθρόλευκων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να του καταρρακώσει το ηθικό, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε κόντρα στην ΑΕΚ πιο αποφασισμένος και παθιασμένος από ποτέ για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Δεν τον πτόησαν ούτε οι τεράστιες απουσίες του, ούτε η γνώση πως στην καλύτερη περίπτωση αυτό που θα καταφέρει θα είναι να ξαναφέρει τη διαφορά στους 7 βαθμούς της περασμένης αγωνιστικής.

Ηταν κυρίαρχος από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με εξαίρεση ένα δεκαπεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο και έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι είναι προετοιμασμένος για «πόλεμο» μέχρις εσχάτων και διατεθειμένος να «πουλήσει ακριβά το τομάρι του» σε μία εβδομάδα στο Καραϊσκάκη, στην προσπάθειά του να κάνει την ανατροπή.

Στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός θα ρίξει την τελευταία «ζαριά», ποντάροντας πως αν είναι καλή γι’ αυτόν θα προκαλέσει τριγμούς στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ικανούς να φέρουν απώλειες στα δύο ντέρμπι με τους «Δικέφαλους» που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό.

Ακόμα όμως και αν δεν φέρουν απώλειες για τον «αιώνιο» αντίπαλό του, ο ίδιος θα έχει κερδίσει το «στοίχημα» με τον εαυτό του και θα έχει διασώσει το γόητρό του. Αυτό για το οποίο έπαιξε και κόντρα στην ΑΕΚ, αφού η επικράτηση επί της «Ενωσης», πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον εν όψει Καραϊσκάκη, αποτελούσε και ζήτημα τιμής μετά την εξέλιξη στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΑΕΚ ευτύχησε να έχει σε μεγάλη ημέρα τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της 11άδας ανάγκης που κατέβασε. Με προεξάρχοντα βέβαια τον ασύγκριτο Τζιμπρίλ Σισέ, τον άνθρωπο που έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να γίνει αποδεκτός από την πλειοψηφία των Ελλήνων οπαδών, όποια ομάδα κι αν υποστηρίζουν.

Η απαράμιλλη μαχητικότητά του, η ψυχή που καταθέτει κάθε φορά στους αγώνες, η άρνησή του να δεχθεί την ήττα ως προοπτική, είναι στοιχεία που συναντά κανείς μόνο σε ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης και δεν ήταν δυνατόν να μην αναγνωριστούν από κάθε υγιή φίλαθλο (ενίοτε και από μερικούς «μη υγιείς»). Ο Γάλλος άσος γράφει ιστορία στην Ελλάδα και ανεξάρτητα από το αν θα καταφέρει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη μεγάλη ανατροπή που ο ίδιος τουλάχιστον πιστεύει με πάθος, είμαστε ευτυχείς όλοι εμείς που τον απολαμβάνουμε κάθε εβδομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα μπορούμε κάποτε να διηγούμαστε στους νεότερους τα κατορθώματά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κι αν ο Παναθηναϊκός ζει στον «αστερισμό του Σισέ» και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο «ενωσίτικο» στρατόπεδο, ο Μανόλο Χιμένεθ σε μια… έξαρση ιδεολογικής προσφοράς προς το «τριφύλλι», που υπήρξε απόρροια…τρικυμίας εν κρανίω κατέβασε ένα αλλοπρόσαλλο σχήμα και «ξέχασε» τον Σκόκο στον πάγκο σε μια προσπάθεια ενδεχομένως να μπερδέψει τον αντίπαλο, γεγονός που του γύρισε μπούμερανγκ. Κι όταν τελικά τον χρησιμοποίησε, μόλις  είδε πως τα πράγματα «ζόρισαν», του άλλαξε θέση για να χωρέσει και τον Μπλάνκο στην 11άδα. Ένα ολέθριο λάθος, αφού ο Παναθηναϊκός παρά την καλή του εμφάνιση αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα στην άμυνα, που ο Νάτσο Σκόκο θα μπορούσε να τα αναδείξει, όπως ξεκάθαρα φάνηκε στο «κερδισμένο» 15λεπτο της «Ενωσης».

Και μπορεί η ΑΕΚ να απέφυγε τη συντριβή που σε κάποια σημεία του αγώνα έμοιαζε να έρχεται με… φόρα, δεν γλίτωσε όμως την ήττα που την αφήνει 24 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή με τους Εργοτέλη, Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου να απειλούν ακόμα και αυτή τη συμμετοχή της στα πλέι οφ στη χειρότερη περίπτωση και την ίδια να μην έχει κίνητρο συμμετοχής σ’ αυτά στην καλύτερη, αφού αν η ειδική της βαθμολογία παραμείνει μηδενική, δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το παραμικρό.

Οσο για τον Παμπορίδη; Λάθος κάρτες στο πρώτο ημίχρονο, πεντακάθαρο φάουλ του Μανωλά στον Λέτο που δεν σφυρίχτηκε (και από το οποίο προήλθε το γκολ του Σκόκο που παραλίγο να κάνει τον αγώνα… ροντέο) στο δεύτερο. Πάλι καλά που δεν απέβαλε με κόκκινη τον Ντιόπ σε μια φάση που ο Σενεγαλέζος βρήκε καθαρά μπάλα, γιατί διαφορετικά μέχρι αύριο θα μιλούσαμε για τη διαιτησία…

ΥΓ. Το βλέμμα του Σάκη Τσιώλη μετά το τέλος του αγώνα Λάρισας – Ολυμπιακού Βόλου ήταν «όλα τα λεφτά». Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει πόλεμος, μα πάνω και πρώτα απ’ όλα δεν παύει να είναι συναίσθημα…



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved