Απών ήταν ο Λέτο ή ο Φερέιρα;

Απών ήταν ο Λέτο ή ο Φερέιρα;

Ένα 24ωρο πριν ήταν, που ο Κώστας Κατσουράνης σε συνέντευξή του στην κάμερα της NOVA είχε υποστηρίξει πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει βάσιμα για την κατάκτηση του τίτλου αν καταφέρνει να κερδίζει ακόμα και τα παιχνίδια στα οποία δεν παίζει καλά.

Με βάση την παραπάνω δήλωση και δεδομένου ότι οι «πράσινοι» στο Αγρίνιο δεν έπαιξαν καλά, παρά μόνο κατά διαστήματα, το τελικό 1-1 μπορεί να θεωρηθεί  αρνητικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια που κάνει το «τριφύλλι» να κατακτήσει τον τίτλο. Από την άλλη, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν χάνει κιόλας. Κι αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, γιατί αν μη τι άλλο δείχνει πως έχει αποκτήσει «μέταλλο».

Σε έναν αγώνα, λοιπόν, δεν υπάρχουν μόνο οριζόντιες και κάθετες γραμμές. Υπάρχουν και ενδιάμεσες αποκλίσεις που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες όπως αυτές διαμορφώνονται πριν και κατά τη διάρκειά του. Και βάσει αυτών (των συνθηκών…), σε ένα παιχνίδι που οι «πράσινοι» το έχαναν μέχρι το 94ο λεπτό, μάλλον ευχαριστημένοι πρέπει να έφυγαν από την Αιτωλοακαρνανία με τον έναν βαθμό στο… σακούλι (που σίγουρα είναι καλύτερος από τον κανένα).

Είναι όμως πράγματι έτσι; Μπορεί κανείς να πει την παρούσα χρονική στιγμή με πάσα βεβαιότητα αν το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στον Παναιτωλικό είναι θετικό ή αρνητικό; Πιθανότατα κανείς δεν μπορεί να «αξιολογήσει» άμεσα το χθεσινό αποτέλεσμα, που θα κριθεί σε βάθος χρόνου, ανάλογα με το τι θα κάνει όχι μόνο ο Παναθηναϊκός στα υπόλοιπα παιχνίδια, αλλά και ο «αιώνιος» αντίπαλός του (από τη στιγμή που οι περισσότεροι θεωρούν πως ο… επανεμφανιζόμενος «Μαύρος Γενάρης» της ΑΕΚ, την έθεσε ήδη νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου …).

Aν όμως δεν μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά τι… είδους αποτέλεσμα ήταν το χθεσινό (ακόμα και μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του Ατρομήτου), είναι βέβαιο ότι πολλά θα ειπωθούν για την απόφαση του Ζεσουάλδο Φερέιρα να αφήσει εκτός του συγκεκριμένου αγώνα τον Σεμπάστιαν Λέτο.

Είναι όμως ο Αργεντινός ο πραγματικός απών από το ματς του Αγρινίου; ΄Η μήπως ο απών (…ντεφορμέ έστω μετά την διακοπή ή αν θέλετε και την προσωπική του περιπέτεια  υγείας...) ήταν ο ίδιος ο προπονητής του Παναθηναϊκού; Γιατί ο «Σέμπα» όντως έλειψε από το χθεσινό παιχνίδι, αλλά θα μπορούσε να είχε απουσιάσει και για λόγους άσχετους με την απόφαση του Φερέιρα. Θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι τραυματίας. Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μετά την μακρόχρονη διακοπή (που για τον ίδιο ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε μια επιβράβευση για τα φετινά απίστευτα επιτεύγματά του) θα επέστρεφε στην Ελλάδα και θα έβρισκε άμεσα τον ίδιο δαιμονιώδη ρυθμό που είχε πριν τις γιορτές.

Το θέμα είναι ότι ο προπονητής που διαχειρίζεται το υλικό του πριν τον αγώνα αλλά και τις συνθήκες που διαμορφώνονται στη διάρκειά του, πρέπει να είναι σε θέση να βρει τις κατάλληλες λύσεις ανά πάσα στιγμή. Και με βάση τα παραπάνω δεδομένα ο Φερέιρα έκανε λάθος που απόντος του Λέτο δεν φρόντισε να «γεμίσει» την αντίπαλη περιοχή χρησιμοποιώντας κλασικό επιθετικό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στα τελευταία λεπτά ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε τα ρίσκα του. Και αυτά τα ρίσκα μάλιστα του βγήκαν με αποτέλεσμα το γκολ του Τοτσέ στις καθυστερήσεις.

Πριν όμως αποφασίσει να τα παίξει όλα για όλα αδράνησε χαρακτηριστικά να διορθώσει αυτό που ήταν ολοφάνερο στη διάρκεια του αγώνα. Κάτι που ίσως μάλιστα δεν θα είχε χρειαστεί καν να διορθώσει αν κατέβαζε μια περισσότερο ορθολογική ενδεκάδα που να περιελάμβανε κλασικό επιθετικό, καθώς ο Τοτσέ με όλες τις ενστάσεις που μπορεί να υπάρχουν για την ταχύτητα και την ποιότητά του, διαθέτει τουλάχιστον τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας φορ.

ΥΓ. Αν η απουσία του Καντέ δεν ήταν λόγος ικανός να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός στόπερ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο τραυματισμός του Μπουμσόνγκ σαφώς και καθιστά επιτακτική την ανάγκη μεταγραφής στη συγκεκριμένη θέση Εκτός αν, καθυστερούντος και του πριγκιπικού... πακτωλού, η διοίκηση αποφασίσει να τη βγάλει με κεντρικό αμυντικό δίδυμο Σαριέγκι, Βύντρα (και Μπιάρσμιρ)…

ΥΓ1. Υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές μετρ της… υποκριτικής που κερδίζουν πέναλτι για χάρη γούστου και υπάρχει και ο Βύντρα στο εντελώς αντίθετο άκρο. Με τον τρόπο που πέφτει, αν δεν του δώσει το πόδι στο… χέρι ο αντίπαλος αμυντικός, αποκλείεται ο διαιτητής να καταλογίσει την παράβαση…

ΥΓ2. Καλά τα πήγε ο Μαυρίας

ΥΓ3. Καλά ΔΕΝ τα πήγε ο Βοσκάκης (στον πειθαρχικό έλεγχο...)

ΥΓ4. Σε όλο το ματς θεατής έτοιμος να σπάσει τα… νεύρα των οπαδών του «τριφυλλιού» και όμως αρκούσε μια πάσα για να φτάσει η ομάδα του στο γκολ. Η ιστορία της… ζωής του Σίλβα Κλέιτον.

ΥΓ5. Δεν είναι ασυνήθιστη η σιωπή του Τσάκα;



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved