«Οφσάιντ» η ΕΠΟ

«Οφσάιντ» η ΕΠΟ

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», συνηθίζει να λέει ο λαός και είναι γεγονός ότι με την απόφασή της να τιμήσει τον Οτο Ρεχάγκελ για την προσφορά του στην Εθνική Ελλάδας, η ΕΠΟ έστω και καθυστερημένα «έσωσε την παρτίδα», αφού ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

Ομως, ο «ατελής» τρόπος, με τον οποίο διοργάνωσε την βράβευση του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, δίνει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να την «κατηγορήσει» για «μισές δουλειές» ή ακόμα και για «unfair».

Το όνομα του Οτο Ρεχάγκελ έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Εθνική του Euro της Πορτογαλίας. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004, ήταν το σπουδαιότερο έργο του, το κορυφαίο δημιούργημά του.

Το απόλυτα λογικό λοιπόν θα ήταν, στο σημερινό φιλικό με τον Καναδά στη Λάρισα, που έχει χαρακτήρα γιορτής προς τιμήν του, να είναι παρόντες όλοι οι πρωταγωνιστές της «χρυσής» εκείνης εποχής.

Επομένως, θα έπρεπε να έχουν προσκληθεί για να παρευρεθούν οι ποδοσφαιριστές που υπό τις οδηγίες του πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας.  Ετσι ώστε ο Ρεχάγκελ να τιμηθεί παρουσία των «παιδιών» του, όπως συνήθιζε ο ίδιος να λέει τους ποδοσφαιριστές του, να χειροκροτηθεί απ’ αυτούς και να θυμηθούν μαζί τις κορυφαίες εκείνες στιγμές που ο Θοδωρής Ζαγοράκης σήκωνε το τρόπαιο στον «ουρανό» της Λισσαβώνας. Και θα ήταν ακόμα πιο όμορφο (και σημειολογικά σωστό) να συμβεί αυτό σε ένα γήπεδο της μόνιμα αδικημένης - σε θέματα μεγάλων ποδοσφαιρικών εκδηλώσεων – περιφέρειας. Ετσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας που θα βρεθεί στο AEL FC Arena να γίνει κοινωνός αυτού του ξετυλίγματος των αναμνήσεων.

Εκτός, μάλιστα, από τους ποδοσφαιριστές, θα έπρεπε ακόμα να είναι παρών και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο άνθρωπος που στήριξε όσο κανένας άλλος κόντρα στο… ρεύμα της (τότε) εποχής τον Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής,  τον πρώτο δύσκολο καιρό της αμφισβήτησης, όταν κανείς δεν πίστευε ότι ο Γερμανός ομοσπονδιακός μπορεί να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κορυφή.

Η κατάκτηση του Euro 2004 υπήρξε,  το θέλουν δεν το θέλουν, όσοι  - δικαίως ή αδίκως  - τον χαρακτηρίζουν «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα», η δικαίωση του Βασίλη Γκαγκάτση και είναι χωρίς αμφιβολία το έργο που χαρακτήρισε την προεδρία του στην ΕΠΟ. Επομένως, είχε και ο ίδιος θέση στις εξέδρες του γηπέδου της Λάρισας.

Το πιο πιθανό βέβαια είναι η απουσία προσκλήσεων για τους διεθνείς  (επιβεβαιώθηκε μέσω δηλώσεων του Στέλιου Γιαννακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό) και τον Βασίλη Γκαγκάτση (φέρεται να το επιβεβαίωσε ο ίδιος σε ιδιωτική συνομιλία με δημοσιογράφο) να είναι αποτέλεσμα της γνωστής ανοργανωσιάς και αμέλειας που μας χαρακτηρίζει ως λαό.

Κάποιος δηλαδή σε ανύποπτη στιγμή να «πέταξε» την ιδέα να τιμηθεί ο Ρεχάγκελ στο συγκεκριμένο φιλικό, η Ομοσπονδία να θεώρησε καλή αυτή την ιδέα και να την απεδέχθη, χωρίς να ασχοληθεί με τις… λεπτομέρειες ή τον τρόπο που θα την οργανώσει.

Μόνο που, με ελαφρυντικά ή χωρίς, η συγκεκριμένη παράλειψη απέχει πολύ από το να θεωρηθεί αμελητέα και σε κάθε περίπτωση βγάζει την ΕΠΟ… οφσάιντ.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved