Ωρα να δείξουν χαρακτήρα

Ωρα να δείξουν χαρακτήρα

Η νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα του επιτρέπει να διατηρεί ζωντανή την ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου, παρά την «αβάσταχτη» γνώση πως δεν κρατάει την τύχη του στα χέρια του.

Αντίστοιχα, θα μπορούσε να κλονίσει τη σιγουριά του Ολυμπιακού, αφού όσο δεν «απαλλάσσεται» από την παρουσία των «πρασίνων», ακόμα και με το «μαξιλαράκι ασφαλείας» των επτά βαθμών διαφοράς, τίποτα μαθηματικά δεν έχει κριθεί.

Μόνο που το όποιο… σασπένς δεν πρόκειται να διατηρηθεί παρά μόνο για μία εβδομάδα.
Την επόμενη κιόλας αγωνιστική, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό να ανεβαίνει στο Χαριλάου για να αντιμετωπίσει τον Αρη τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Κι αν ακόμα δεν ξεκαθαρίσουν τότε, oι δυο τους έχουν μια ακόμα – τη μεγαλύτερη – ευκαιρία να τα βάλουν στη θέση τους στον μεταξύ τους αγώνα που ακολουθεί στο Καραϊσκάκη.

Αυτό λοιπόν που κυρίως πέτυχε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του στην Τούμπα - δεδομένου ότι βάσει (και) προγράμματος τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά - είναι πως «υποχρεώνει» τον μεγάλο του αντίπαλο να παρουσιάσει «μέταλλο» πρωταθλητή στα ντέρμπι και να μην περιμένει τα δικά του στραβοπατήματα για να πάρει «ξεκούραστα» τον τίτλο. Ολοι έχουν πια εμπεδώσει πως οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν άνετα - ή σχετικά άνετα - τα παιχνίδια με τις λεγόμενες «μικρές» ομάδες. Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να κάνουν την υπέρβασή τους στα μεγάλα παιχνίδια. Εκεί όπου φέτος δεν τα έχουν πάει και τόσο καλά.

Είναι άραγε εύκολο; Όχι και τόσο.

Ιδιαίτερα από την στιγμή που οι τελευταίες εμφανίσεις τους απέχουν από αυτές των προηγούμενων αγωνιστικών και που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν άμεσα στην Θεσσαλονίκη τον Αρη της μετα-Κούπερ εποχής που μοιάζει να «λειτουργεί» καλύτερα απ’ ό,τι με τον Αργεντινό στον πάγκο του και λίγο αργότερα επίσης στη Θεσσαλονίκη τον συμπαγή ΠΑΟΚ που για ένα ακόμα παιχνίδι πιστοποίησε την ανοδική του πορεία, ανεξάρτητα αν η εμφάνισή του δεν συνοδεύτηκε με νίκη ανάλογη αυτής της περασμένης Τετάρτης στο κύπελλο. Συμβαίνουν - και - αυτά.

Επιπρόσθετα, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν να αντιμετωπίσουν το πιο μεγάλο… roller coaster της Super League που δεν είναι άλλο από την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ τόσο απρόβλεπτη που θα κάνει τεράστιο λάθος όποιος τολμήσει να υποστηρίξει πως μπορεί να μαντέψει την αγωνιστική  συμπεριφορά που θα παρουσιάσει μέσα στο Καραϊσκάκη.

Βέβαια, πριν από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τους «Δικέφαλους» και παράλληλα με τη δοκιμασία του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», θα κληθεί και ο Παναθηναϊκός να δείξει από την πλευρά του χαρακτήρα πρωταθλητή.

Στην Τούμπα (απ)έδειξε ότι υπάρχει ακόμα καρδιακός παλμός στο ταλαιπωρημένο του σώμα. Και μπορεί η εμφάνιση του «Δικεφάλου του Βορρά» να ήταν καλύτερη από την δική του, έχει όμως - ενδεχομένως - το «ελαφρυντικό» πως το αριθμητικό του μειονέκτημα τον εμπόδισε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Μένει λοιπόν κανείς με την απορία: Αν δεν είχε αποβληθεί ο Σπυρόπουλος το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού θα ήταν ανάλογο με αυτό που έδειξε στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ; Και αν ναι, είναι σύμπτωση ή δείγμα βελτίωσης, ανοδικής πορείας και απόκτησης ρυθμού; Η - όποια - απάντηση θα δοθεί πολύ σύντομα: Στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, τον δεύτερο μέσα σε δέκα μέρες.

Έναν αγώνα καθόλου εύκολο, αφού η «Ενωση» γνωρίζει πως τυχόν …αβυσσαλέα βαθμολογική διαφορά της από τους δύο πρωτοπόρους στο πρωτάθλημα, «ακυρώνει» ουσιαστικά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ για μια θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όποιον από τους δύο κι αν έχει αντίπαλο, αφού δεν θα μπορεί να καλύψει το χάντικαπ της ειδικής βαθμολογίας. Aλλά και έναν αγώνα, όπου η νίκη είναι για τον Παναθηναϊκό απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να κοιτάξει τον Ολυμπιακό στα μάτια μία αγωνιστική αργότερα μέσα στο Καραϊσκάκη.

Μπλεγμένοι λοιπόν σε ένα «γαϊτανάκι», οι «αιώνιοι» θα κληθούν να δώσουν την τελειωτική μάχη για τον τίτλο όπως αρμόζει σε όσους φιλοδοξούν να στεφθούν πρωταθλητές: Δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα απέναντι στους υπόλοιπους «μεγάλους» της Super League που έχουν επίσης τους δικούς τους λόγους να αρθούν στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις…



Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved