Κι όμως η Ορέστεια δεν ήταν τελικά… τραγωδία!

Κι όμως η Ορέστεια δεν ήταν τελικά… τραγωδία!

Mπορεί η Ορέστεια να είναι μια τριλογία από αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, μπορεί του Καρνέζη να το έχει το… όνομα και η ενέργειά του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο σε συνδυασμό με το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων του περυσινού προημιτελικού του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ να δημιούργησε στους οπαδούς του «τριφυλλιού» άσχημους συνειρμούς, ωστόσο το παιχνίδι στο Περιστέρι κάθε άλλο παρά σε… τραγωδία εξελίχθηκε.

Κι ας προδιέθεταν γι’ αυτό οι «απροσδόκητες συνθήκες» που διαμορφώθηκαν από το τρίτο μόλις λεπτό του αγώνα, όταν οι «πράσινοι» έμειναν με παίκτη λιγότερο για… 87 ακόμα λεπτά αλλά και με βασικό πορτιέρε ένα 17χρονο παιδί, τον Στέφανο Καπίνο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα της Super League.

Αυτές οι συνθήκες είναι που ουσιαστικά οριοθετούν ως θετικό για τον Παναθηναϊκό το αποτέλεσμα του αγώνα στο Περιστέρι - κάτι που βέβαια δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος για τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες μπορεί να αισθάνονται πικρία για το χθεσινό αποτέλεσμα, όμως κάπου το… προκάλεσαν κιόλας, αφού όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη τους, αντί να βγουν μπροστά, οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα.

Οι διαμορφωθείσες συνθήκες είναι παράλληλα που εμποδίζουν να γίνει κριτική στο έργο του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού το όποιο πλάνο ή τακτική και αν επιχείρησε να παρουσιάσει στον συγκεκριμένο αγώνα… αναβάλλεται. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι δεν υποχρεώθηκε σε μία αλλά σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, αφού εκτός του Καρνέζη, αντικατέστησε πολύ γρήγορα και εκτός προγράμματος και τον Σεϊταρίδη. Κανείς δεν ξέρει πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί το παιχνίδι αν δεν είχε αποβληθεί ο Καρνέζης. Ενδεχομένως τότε ακόμα και ο Σεϊταρίδης να μην είχε τραυματιστεί (διαφορετικού βαθμού και σαφώς μικρότερη πίεση θα δεχόταν, αν ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα) και μπορεί να είχε βοηθήσει και επιθετικά.

Βέβαια, το ότι τελικά ο Παναθηναϊκός έσωσε την παρτίδα με την ισοπαλία που απέσπασε, δεν σημαίνει πως δικαιώθηκε απόλυτα στο ρίσκο του Πορτογάλου να αποσύρει τον Σιμάο, αφήνοντας ουσιαστικά την ομάδα χωρίς αμυντικό χαφ (αν δεχθούμε ότι ο Κατσουράνης είναι πια υπό συνθήκες - μόνο - κόφτης). Κι αυτό γιατί ευτύχησε να μην βρεθεί σε καλή ημέρα ο Ατρόμητος, τουλάχιστον με βάση τα όσα είχε δείξει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του.

Τι έδειξε ο Παναθηναϊκός στο χθεσινό ματς που, σε κάθε περίπτωση, δεν αποτέλεσε (λόγω των ειδικών συνθηκών) το κρας τεστ που όλοι περιμέναμε; Εδειξε πως είναι μια ομάδα ψυχωμένη, που εξακολουθεί να διατηρεί το ένστικτο αυτοσυντήρησης της μεγάλης ομάδας που συσπειρώνεται στα δύσκολα (υπό προϋποθέσεις, λοιπόν, μάλλον του έκανε καλό το ότι έμεινε με 10 παίκτες γιατί υποχρεώθηκε- ακόμα κι αν δεν είχε σκοπό… - να παίξει σοβαρά) και που εν τέλει έχει προφανώς συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι καθόλου βέβαιη η στήριξη από την διοίκηση. Κι αυτό αντί τελικά να βλάπτει τους παίκτες, μάλλον τους έχει απελευθερώσει από το άγχος και παίζουν «ελεύθερα και ό,τι βγει».
Σε αγωνιστικό πάλι επίπεδο έδειξε πως είναι μια ομάδα που έχει αρκετή ποιότητα από τη μέση και μπροστά, η οποία ενδεχομένως να γίνει ακόμα μεγαλύτερη αν αφομοιωθεί ολοκληρωτικά και ο Ρούντολφ που δεν έπαιξε τόσο ώστε να μπορεί να κριθεί χθες, έδειξε ωστόσο πως έχει πολύ καλή κίνηση χωρίς τη μπάλα και μπορεί να τραβάει επάνω του τους αντίπαλους αμυντικούς - άλλωστε έτσι ακριβώς μπήκε το γκολ. Δημιούργησε μάλιστα (ο Παναθηναϊκός) την αίσθηση πως αν το γκολ της ισοφάρισης είχε έρθει νωρίτερα, θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με το «διπλό» από το Περιστέρι.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο Λέτο σκοράρει φέτος  (έχει επιτύχει γκολ και στα τρία παιχνίδια της ομάδας του) και είναι σαφές ότι τον βοηθάει πολύ το γεγονός ότι παίζει πιο κοντά στην περιοχή, αλλά και ότι εναλλάσσεται στις πτέρυγες.  Ο Αργεντινός έχει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό που όσο ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται χωρίς πλάνο και ορθολογική ανάπτυξη (ενδεχομένως να αποτελέσει μειονέκτημα όταν συμβεί αυτό) τον βοηθάει να ξεχωρίζει και να «ξελασπώνει» με προσωπικές ενέργειες την ομάδα του. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι είναι – σχεδόν αποκλειστικά – ο μόνος που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, ακόμα κι όταν η υπόλοιπη ομάδα «δεν τραβάει».

Αυτά είναι τα θετικά που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κρατήσει. Υπάρχουν όμως και αυτά για τα οποία θα πρέπει (ξανά) να προβληματιστεί. Κι αυτά αφορούν ολόκληρη την ανασταλτική λειτουργία (υπό την αίρεση ότι δεν έχουμε καν δει τον Βιτόλο), το πρόβλημα στα δεξιά και την αδυναμία των στόπερ (κυρίως του Σαριέγκι) με τους παίκτες που βγαίνουν στην πλάτη της άμυνας

Αυτοί οι προβληματισμοί είτε θα σταματήσουν να υφίστανται αν ο Φερέιρα παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό πλάνο, είτε θα μεγεθυνθούν στη πορεία…

Σε κάθε περίπτωση, το κρας τεστ μετατίθεται για τον επόμενο σοβαρό αγώνα του «τριφυλλιού» που, πάντως, θα είναι αρκετά μακριά αν σκεφτεί κανείς πως τις δύο επόμενες αγωνιστικές αγωνίζεται με τις ομάδες Α και Β που Κύριος οίδε πότε θα γίνει γνωστό ποιες θα είναι…

ΥΓ. Ενστικτώδης αντίδραση ήταν αυτή του Ορέστη Καρνέζη στη φάση που στοίχισε την αποβολή του. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκρούσει με το σώμα ή το κεφάλι. Δεν το έκανε γιατί ουσιαστικά ο τερματοφύλακας εκείνη την ώρα δεν προλαβαίνει να σκεφτεί. Και καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομά του συνδέεται με κάποια ατυχή στιγμή του Παναθηναϊκού, είναι σαφές ότι εκτός από την προσωπική του… γκαντεμιά θα έχει να αντιμετωπίσει και την μουρμούρα των οπαδών. Παρόλο που όταν ένας αντίπαλος βγαίνει στα τρία μέτρα μετά από μπαλιά – λόμπα είναι μάλλον άδικο να κατηγορήσεις τον τερματοφύλακα και όχι την άμυνα. Σε κάθε περίπτωση ο Καρνέζης θα χρειαστεί μεγάλη ψυχική δύναμη για να επανέλθει. Την έχει;

ΥΓ1. Η δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού έπασχε στο χθεσινό παιχνίδι, από εκεί δέχτηκε τελικά και το γκολ, παρόλο που ο Σεϊταρίδης… πρόλαβε να αντικατασταθεί και να μην χρεωθεί το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του. Το χρεώθηκε ο Βύντρα, που όντως είχε ευθύνη, αλλά όχι μεγαλύτερη από αυτή που πραγματικά του αναλογεί - απλά και μόνο επειδή έχει το «στίγμα» της «τζιγγερικής» μεταγραφής. Γιατί είναι σαφές πως από την στιγμή που ο Βύντρα προωθείται, θα αργήσει να επιστρέψει, επομένως ευθύνη να τον καλύψουν έχουν και οι στόπερ.

ΥΓ2. «Πανηγύρισε με κόσμιο τρόπο αυτή τη φορά ο Μήτρογλου», ειπώθηκε στο κρατικό ραδιόφωνο λίγο μετά την επίτευξη του πολύ όμορφου - ομολογουμένως - γκολ του Κώστα Μήτρογλου. Σημειωτέον ότι μετά το γκολ ο άσος του Ατρομήτου κλότσησε το σημαιάκι του κόρνερ και γκρέμισε δύο διαφημιστικές πινακίδες. Αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς, τι θα έπρεπε να κάνει ο Μήτρογλου για να μην είναι… κόσμιος ο τρόπος του; Να… γρονθοκοπήσει καναν βοηθό;



Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved