O ερωτευμένος Λέτο και ο «ερωτεύσιμος» Ζέκα

O ερωτευμένος Λέτο και ο «ερωτεύσιμος» Ζέκα

Ποιος θα το περίμενε ότι στο πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού μετά τη δήλωση αποχώρησης από τον σύλλογο, της οικογένειας Βαρδινογιάννη, θα έμεναν στην άκρη όλες οι παθογένειες που υπήρχαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και το «τριφύλλι» θα παρουσίαζε μια εικόνα που ακόμα κι αν είναι εξαιρετικά νωρίς να πει  κανείς ότι αποπνέει υγεία, εντούτοις μπορεί κάλλιστα να υποστηρίξει ότι γεννά αισιοδοξία!

Οι οπαδοί στις εξέδρες ασχολήθηκαν περισσότερο με τον νεκρό συνοδοιπόρο τους και προτίμησαν να αναλωθούν σε συνθήματα που αφορούσαν κυρίως τις προσδοκίες τους σε αγωνιστικό επίπεδο, παρά στους διοικούντες, έχοντας ενδεχομένως στο μυαλό τους και τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Οι μεγαλομέτοχοι του συλλόγου έδωσαν σύσσωμοι το παρών στα επίσημα σαν φίλοι της ομάδας περισσότερο, παρά ως παράγοντες, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί ως… οπαδός και μόνο ο Ανδρέας Βγενόπουλος απουσίαζε, μάλλον φυσιολογικά, αφού λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν θα επέτρεπε στους προβολείς να πέσουν πάνω του, ένα 24ωρο πριν από την μεγάλη του στιγμή, που δεν είναι άλλη από την συνέντευξη στο Πεντελικόν.

Κι αν αυτά συνέβαιναν εκτός αγωνιστικού χώρου, μέσα σ’ αυτόν οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έδειξαν για πρώτη φορά φέτος πως έχουν διάθεση να παίξουν μπάλα. Με τον ερωτευμένο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, Σεμπαστιάν Λέτο, να αποδεικνύει έμπρακτα πως θέλει να διατηρήσει αυτή την ερωτική σχέση με το «πράσινο» κοινό και να πάρει στις καρδιές του τη θέση που κατείχε ο Τζιμπρίλ Σισέ ως ηγέτης της ομάδας. Αλλά και τον Ζοζέ Κάρλος Ζέκα να βάζει υποψηφιότητα για να δημιουργήσει, με τη σειρά του, τη δική του ερωτική σχέση με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Κι αν το δέσιμο του Λέτο με τον κόσμο του Παναθηναϊκού έχει δοκιμαστεί και σφυρηλατηθεί, τόσο στα καλά όσο και στα δύσκολα, ο νεαρός Πορτογάλος με την εμφάνιση και τη διάθεσή του απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τον νέο αγαπημένο των οπαδών, αφού άφησε υποσχέσεις στον πολύπαθο χώρο της μεσαίας γραμμής που τόσο πολύ πάσχει τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος ήταν παντού. Βοηθούσε την ομάδα να βγει μπροστά, βοηθούσε στις πτέρυγες, έδειχνε πως διαθέτει πνευμόνια και αστείρευτες δυνάμεις,  πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό σουτ που μόνο από ατυχία δεν κατέληξε στα δίχτυα του Φεγκρούς και γενικά έκανε πιο ελκυστικό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ευτύχησε στο πρώτο ημίχρονο που ήταν από μέτριος έως υποτονικός να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ, γεγονός που τον βοήθησε να αποβάλλει το άγχος και να «ζεστάνει» την εξέδρα. Κι όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα - που πρέπει να σημειωθεί πως δεν κλείστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα - βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση για να ισοφαρίσει, ήρθε το δεύτερο «πράσινο» γκολ για να ηρεμήσει κι άλλο τις όποιες ανησυχίες προέκυπταν  - δικαιολογημένα  - από την εκρηκτικότητα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε κατακόρυφα την απόδοσή του (βοήθησε σ’ αυτό και η άνοδος της απόδοσης του Κλέιτον που ήταν ωσεί παρών στο πρώτο ημίχρονο) και έδειξε πλουραλισμό στο παιχνίδι του. Η εμφάνισή του σαφώς γεννά αισιοδοξία, ειδικά από το κέντρο και μπροστά. Δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο για τα μετόπισθεν, όπου πέρασε αρκετά δύσκολες στιγμές, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτανε πολύ εύκολα στα καρέ του.

To λάθος του Βύντρα που οδήγησε στο γκολ του Μπακαγιόκο, ήρθε να «σκοτεινιάσει» ακόμα περισσότερο την εικόνα της ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας που, πάντως, δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα της κακής βραδιάς στην οποία βρέθηκε η αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού», αλλά και της χρησιμοποίησης κατά βάση επιθετικογενών παικτών στο κέντρο που ενδιαφέρονταν περισσότερο να δημιουργήσουν φάσεις παρά να μαρκάρουν.

Κι αυτό τελικά θα είναι το «στοίχημα» του Ζεσουάλδο Φερέιρα αν θεωρήσει κανείς πως ο χθεσινός Παναθηναϊκός ήταν ένα δείγμα της ομάδας που σκοπεύει να δημιουργήσει. Γιατί αν η ανισορροπία ανάμεσα στην επιθετική και την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας εκμηδενίστηκε στο χθεσινό ματς, χάρη αφενός στην εξέλιξή του, αφετέρου εξαιτίας της χαμηλής δυναμικότητας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο επόμενος αγώνας του «τριφυλλιού» με τον Ατρόμητο θα είναι το πραγματικό «κρας τεστ».

Στο Περιστέρι, απέναντι στην ομάδα που «άλωσε» το «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επιστρατεύσει πολύ περισσότερα πράγματα από την διάθεσή του να παίξει παραγωγικό ποδόσφαιρο.

Κι εκεί δεν θα φανεί  μόνο αν η ερωτική σχέση του Λέτο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού εξακολουθεί να είναι  ισχυρή ακόμα κι όταν δεν του βγαίνουν όλα όσα επιχειρεί, ούτε αν ο Ζέκα εξακολουθεί να παραμένει «ερωτεύσιμος».

Θα φανεί - κυρίως - αν ο φετινός Παναθηναϊκός μπορεί να εμπνεύσει τους οπαδούς του και να τους πείσει ότι αξίζει απ’ αυτούς μια ευκαιρία για να αποδείξει ότι είναι ικανός, κόντρα στα προγνωστικά, να προχωρήσει με αξιώσεις στο φετινό πρωτάθλημα.

ΥΓ. Είδε και έπαθε ο Λουκάς Βύντρα να βελτιώσει την σχέση του με μεγάλη (τη μεγαλύτερη) μερίδα οπαδών του «τριφυλλιού», ήρθαν και τα ευχαριστήρια Τζίγγερ για την προσφορά του να εκμηδενίσουν σε χρόνο dt την απόσταση που o ίδιος με τόσο κόπο είχε διανύσει. Και σα να μην έφτανε αυτό, το χθεσινό τραγικό του λάθος έπεσε σαν… κερασάκι στην τούρτα. Αν έχεις τύχη διάβαινε…



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved