Ο Παναθηναϊκός, ο Νίνης και ο… νόμος του Μέρφι

Ο Παναθηναϊκός, ο Νίνης και ο… νόμος του Μέρφι

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σωτήρη Νίνη στον αγώνα της Εθνικής ομάδας με το Ισραήλ ήταν το χειρότερο νέο που μπορούσαν να ακούσουν στον φετινό Παναθηναϊκό των λίγων - πλέον - ποιοτικών παικτών, όπου κανείς πια δεν περισσεύει και οποιαδήποτε απώλεια συνιστά μέγιστο πλήγμα για την ομάδα.

Είναι όμως αυτός ο τραυματισμός απόρροια της…. εφαρμογής του Νόμου του Μέρφι στο «πράσινο» στρατόπεδο (μην ξεχνάμε ότι προηγήθηκε αυτός του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου) ή είναι απλώς αποτέλεσμα ενός κακού προγραμματισμού στο «τριφύλλι»;

Κακά τα ψέματα... Τραυματισμοί και μάλιστα σοβαροί στο ποδόσφαιρο συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Πάνω στην… κέντα μπορεί να κάτσει ένας παίκτης για πολλούς και διάφορους λόγους. Είτε εξαιτίας μιας δυνατής μονομαχίας, είτε λόγω της κακής στιγμής, είτε λόγω... γκαντεμιάς, ακόμα και εξαιτίας κάποιων κακοτεχνιών ενός γηπέδου.

Και βέβαια αυτοί οι τραυματισμοί δεν κάνουν ούτε διακρίσεις. Μπορεί να «χτυπήσουν» από τον πλέον αναλώσιμο, μέχρι τον πλέον αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή μιας ομάδας. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι φορές που ένας σύλλογος επενδύει πολλά εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση ενός σπουδαίου παίκτη και από τη μια στιγμή στην άλλη τον χάνει, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού.

Να αντικαταστήσει μια ομάδα τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, πάνω στους οποίους έχει επενδύσει εκατομμύρια, δεν είναι σχεδόν ποτέ εύκολο (εκτός αν είναι η Ρεάλ που ξοδεύει ασύστολα χωρίς να νοιάζεται για το αύριο, αν και εκεί πλέον λόγω της κρίσης τα πράγματα έχουν… στριμώξει αρκετά), αφού χρήματα δεν περισσεύουν σε καμία για να έχει δύο και τρεις περίπου ισάξιες λύσεις σε κάθε θέση.

Το να φροντίσει, όμως, να διαθέτει κάποιες - έστω - ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου τυχόν απώλεια ενός ποιοτικού παίκτη της να μην αποβεί καταστροφική για την πορεία της μέσα στη σεζόν είναι όχι απλά αναγκαίο, αλλά και αυτονόητο.

Για τον φετινό Παναθηναϊκό, βέβαια, αυτά είναι… ψιλά γράμματα, αφού από το τέλος κιόλας της περασμένης αγωνιστικής περιόδου το πρωταρχικό μέλημά του δεν ήταν πώς θα ενισχυθεί, αλλά πώς θα «σκοτώσει» και τους ελάχιστους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που του έχουν απομείνει.

Αν, μάλιστα, είχαν έρθει οι κατάλληλες προτάσεις για κάθε έναν απ’ αυτούς, δεν θα είχε διστάσει να τους… αποχαιρετήσει αδιαφορώντας για το πώς θα βγάλει τη σεζόν και χωρίς να έχει καν πλάνο, όχι μόνο για την αξιοποίηση των χρημάτων που θα κέρδιζε από την αποχώρησή τους, αλλά ούτε καν για την πιθανότητα να στραβώσει κάτι, όπως συνέβη για παράδειγμα με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Κάπως έτσι, η μεταγραφή του Σισέ στη Λάτσιο, αποδείχτηκε πως ήταν χωρίς αντίκρισμα, κάπως έτσι οι λύσεις για την αντικατάσταση του τραυματία Νίνη  μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού (και αν…). Με τις μεταγραφές να γίνονται από το …πανέρι (και πόσες ευκαιρίες να βρει κανείς εκεί;) και τις λύσεις εκ των έσω να σπανίζουν, με τον τραυματισμό του Νίνη που έρχεται να… συμπληρώσει αυτόν του Χριστοδουλόπουλου, ο Παναθηναϊκός όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Και ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος.

Για τον άτυχο της υπόθεσης, τον Σωτήρη Νίνη, ο τραυματισμός ήρθε στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Εχοντας μετά από πολύ καιρό κάνει μια κανονική προετοιμασία, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα, είχε την ευκαιρία να δείξει και να αποδείξει όλα αυτά που είχε παρουσιάσει τη σεζόν που τον ανέδειξε ο Μουνιόθ.

Ο τραυματισμός του είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα, όμως το παρήγορο είναι πως ο «μικρός» έχει σφυρηλατηθεί στα δύσκολα. Μέσα στα λίγα μόλις χρόνια που μετράει η καριέρα του  τα έχει ζήσει σχεδόν όλα. Από την απόλυση αποθέωση της χρονιάς ανάδειξής του στα… καψόνια του Πεσέιρο και από - προηγούμενο - σοβαρό τραυματισμό,  στο νταμπλ του 2010. Και παράλληλα η συναναστροφή του με έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Τζιμπρίλ Σισέ, που όχι μόνο ανέβασε την ποδοσφαιρική του αυτοπεποίθηση, αλλά τον γαλούχησε με το πνεύμα του μαχητή. Αυτό το πνεύμα καλείται να δείξει για άλλη μια φορά, προκειμένου να βγει νικητής.

Οσο για το… νόμο του Μέρφι («Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει», «Τα πάντα πάνε στραβά ταυτόχρονα», «Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα πριν γίνουν καλύτερα», «Οτιδήποτε ξεκινά άσχημα, τελειώνει χειρότερα», «Αν αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους, έχουν την τάση να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο», «Αν από διάφορα πράγματα, ένα έχει την πιθανότητα να πάει στραβά, θα είναι αυτό που θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ζημιά» κ.λπ.);

Ετσι που έχει μιζεριάσει ο φετινός Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται να… ψάξει να τον βρει η συγκεκριμένη αλληλουχία κανόνων κακοτυχίας. Την… προκαλεί από μόνος του!



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved