Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα…

Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα…

 Τελικά, όπως αποδείχτηκε, ο αποκλεισμός από το Champions League κάθε άλλο παρά μπόρεσε να λειτουργήσει σαν «μαξιλάρι ασφαλείας» που θα απέτρεπε το «τριφύλλι» από πιθανό διασυρμό στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης. ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα… καταφέρει εξίσου καλά να διασυρθεί και στο Europa League, από ομάδες που κάθε άλλο παρά μεγαθήρια μπορούν να θεωρηθούν.

 Οπότε ο πιθανότατος (μετά το χθεσινό αποτέλεσμα με τη Μακάμπι) αποκλεισμός του και από τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, όσο οδυνηρός κι αν φαντάζει,  ενδέχεται να απέτρεψε τα… ακόμα χειρότερα.

Για φέτος τουλάχιστον, οι οπαδοί του μπορούν να μείνουν ήσυχοι πως η ομάδα τους δεν κινδυνεύει να ξεπεράσει το αρνητικό ρεκόρ του «αιώνιου» αντιπάλου, κάτι που δεν θα μπορούσε κανείς να… εγγυηθεί, αν οι «πράσινοι» συνέχιζαν στην Ευρώπη.

Βέβαια, όσο υπάρχει η ρεβάνς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από την πλήρη ανατροπή του σκορ του Τελ Αβίβ, όσο απίθανο κι αν φαίνεται, μέχρι έναν νέο διασυρμό. Πολύ λίγοι είναι όμως αυτοί που θα… στοιχημάτιζαν στη μία ή την άλλη  - ακραία - περίπτωση, αφού το πιο πιθανό είναι ο Παναθηναϊκός να πει αντίο στο θεσμό με μια αξιοπρεπή εμφάνιση (θεού θέλοντος και αμυντικής λειτουργίας επιτρέπουσας – ενδεχομένως και οπαδών επιτρεπόντων, αφού αν αποφασίσουν να παίξουν αυτοί… μπάλα μπορεί το αντίο να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και διόλου αξιοπρεπές…).

Aν όμως θεωρεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός έπιασε ήδη πάτο, οπότε εκ των πραγμάτων θα αρχίσει η ανάδυση, ή όποιος ακόμα χειρότερα προσπαθήσει ξεπερνώντας το σοκ που πάντα θα δημιουργεί σε έναν οπαδό του «τριφυλλιού» η αποτυχία στην Ευρώπη, να… παρηγορηθεί θεωρώντας ότι οι «πράσινοι» θα μπορέσουν τουλάχιστον να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα, με αποτελέσματα ανάλογα του περυσινού Ολυμπιακού, πλανάται πλάνην οικτράν.

Πρώτα, επειδή για την πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού το ευρωπαϊκό «τσαλάκωμα» του πρεσβευτή του ελληνικού ποδοσφαίρου που τείνει να γίνει συνήθεια τον τελευταίο καιρό (δεν είναι και μικρό πράγμα 11 ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς νίκη) δεν μετριάζεται από κάποιον εγχώριο τίτλο (που είναι βέβαια έτσι κι αλλιώς αστείο να συζητά κανείς την πιθανότητα κατάκτησής του με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα).

Επειτα, επειδή οι όποιες συγκρίσεις με τον «αιώνιο» αντίπαλο δεν μπορούν να σταθούν από την στιγμή που οι «πράσινοι» έχουν μια κακοστημένη ομάδα και έναν προπονητή που δεν είναι ικανός όχι απλά να πάρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του κάθε παίκτη του, αλλά ούτε καν να τους εμπνεύσει και που επιμένει να παραμένει προσκολλημένος σε ένα σύστημα για το οποίο δεν διαθέτει τους κατάλληλους παίκτες, προκειμένου να το εφαρμόσει.

Και όσο αυτά δεν αλλάζουν (και πώς να αλλάξουν με τον συγκεκριμένο προπονητή και το συγκεκριμένο ρόστερ;) τόσο αποτελέσματα σαν το χθεσινό θα συνεχίσουν να έρχονται, αυτή τη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, προετοιμάζοντας ομάδα, διοικούντες και οπαδούς για έναν… θερμό χειμώνα.

Οι «πράσινοι» χρειάζονται όσο είναι ακόμα – σχετικά – νωρίς ένα δυνατό ηλεκτροσόκ, αλλά το θέμα είναι πως δεν υπάρχει διοίκηση για να το αναλάβει.

Και καθώς οι μέτοχοι συνεχίζουν να είναι α-μέτοχοι και αδρανείς και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει ολόκληρη η… ομάδα, ενώ για προσθήκη νέων παικτών ούτε… λόγος μετά και τα χαμένα (αν και υπολογισμένα…) χρήματα των ομίλων του Europa League, η μόνη ενέργεια που μπορεί - χωρίς να είναι σίγουρο… - να φέρει αποτέλεσμα, στο αγωνιστικό επίπεδο (γιατί το διοικητικό είναι άλλη υπόθεση) δημιουργώντας σφυγμό σ’ αυτή την ημιθανή ομάδα είναι η αλλαγή προπονητή.

Όχι επειδή ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι η πηγή όλων των δεινών του «τριφυλλιού» (αν και για μια ακόμα φορά παρουσίασε μια αγύμναστη ομάδα που «έσκασε» στο δεύτερο ημίχρονο, απέδειξε πως το «πάθημα» από την Οντένσε δεν έγινε μάθημα, χρησιμοποίησε τον Βιτόλο στη θέση του Νίνη αφήνοντας την ομάδα χωρίς δημιουργικό χαφ,  και τόσα άλλα…), αλλά επειδή η αντικατάστασή του είναι το μόνο ηλεκτροσόκ που μπορεί να γίνει άμεσα.

Αρκεί βέβαια αυτοί που θα αναλάβουν αυτή την «υποχρέωση» να καταφέρουν αυτή τη φορά να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο, κάτι διόλου σίγουρο αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να μην χρεώνονται την επιλογή του Φερέιρα, αλλά είναι αυτοί που με μόνο «παράσημό» του την περυσινή σεζόν την κατάκτηση (με το ζόρι…) της πρώτης θέσης στα play off όχι μόνο του εμπιστεύτηκαν εκ νέου την ομάδα, αλλά του έδωσαν και… αυξημένες αρμοδιότητες τουτέστιν την ευθύνη να επιλέξει τους ποδοσφαιριστές που χρειαζόταν για να στήσει την νέα ομάδα του Παναθηναϊκού…

ΥΓ. Αραγε, όταν ο Κατσουράνης έλεγε ότι «θα εκπλαγείτε από την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού», εννοούσε τις τεσσάρες από την Οντένσε και τις τριάρες από την Μακάμπι;

ΥΓ1. Η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού μπορεί κάλλιστα να έχει στα υπόψιν της τον Σεντρίκ Καντέ.

ΥΓ2. Σαφώς και κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Τοτσέ. Σαφώς και ο Παναθηναϊκός (ειδικά του πρώτου ημιχρόνου) δεν ήταν για τρία γκολ. Αλλά τέτοια ώρα «νάχαμε να λέγαμε»…

ΥΓ3. Οι μέτοχοι σαφώς έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες (στο ποσοστό που αναλογεί στον καθένα), ο Φερέιρα επίσης, οι παίκτες άραγε που εμφανίστηκαν χαλαροί σα να έπαιζαν φιλικό παιχνίδι, δεν έχουν καμία; Και ως πότε το «άλλοθι» της διοικητικής ανυπαρξίας και του προπονητικού ελλείμματος θα τους διατηρεί στο απυρόβλητο;

ΥΓ4. Ατάκα οπαδού του «τριφυλλιού»:

Στη διάρκεια του αγώνα:

«Θα το φάμε από:

  1. Γκέλα του Βύντρα.........1.05
  2. Γκέλα του Σπυρόπουλου…....1.03
  3. Γκέλα του Τζόρβα………. 1.01
  4. Γκέλα και των τριών μαζί…. Φραγμένο

Μετά το τέλος του αγώνα:

Τόβλεπες! Τόπαιξες;»




Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved