Ζογκλέρ «αγνώστου ταυτότητας»! (photos+videos)

Ζογκλέρ «αγνώστου ταυτότητας»! (photos+videos)

Δεν είναι ο Ογκουνσότο (πολλοί θα νομίζουν-λόγω μαλλιού), ούτε και ο... Πίου, το μαύρο το πιστόλι (που είναι και επίκαιρο)! Είναι ο Ιμπραΐμ Γιατάρα!

Είναι φορές που αντικρίζεις κάτι για πρώτη φορά και λες: «Πώς γίνεται να μην έχει πέσει στην αντίληψή μου;» ή «Πώς γίνεται να μην προβάλεται ένα "πράγμα" άξιο θαυμασμού;». Κάτι τέτοιο μου συνέβη και εμένα (και πάω στοίχημα θα το πείτε πολλοί από εσάς) με την περίπτωση του Ιμπραΐμ Γιατάρα! Ποιος είναι αυτός; Θα τον μάθετε πολύ σύντομα...

Ποιος είναι ο «ζογκλέρ»;

Το «έργο τέχνης» που θα παρακολουθήσετε λέγεται Ιμπραΐμ Γιατάρα και γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1980 στο Κάμσαρ της Γουινέας! «Ποδοσφαιρομάνα», θα πει κανείς (πάλι επηρεασμένος από την επικαιρότητα), και δεν θα έχει άδικο!

Ωστόσο, η περίπτωση αυτή αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα! Οι πρώτες ομάδες στις οποίες έπαιξε, ήταν στην πατρίδα του, η Σαν Γκαρέντι και Ατλέτικο Κολεά (αν τις προφέρουμε σωστά), ενώ το 2000 πήγε στην βελγική Αντβέρπ. Το 2003 έγινε περισσότερο γνωστός, αφού για 9 ολόκληρα χρόνια αγωνίστηκε στην Τραμπζονσπόρ! «Μα καλά, αφού είναι παιχταράς γιατί έμεινε (μόνο) εκεί;», θα πει κάποιος, και θα συμφωνήσουμε, απορώντας και εμείς μαζί του!

Πέρυσι, στην ηλικία των 31 ετών αποφάσισε να μετακομίσει στην Σαουδική Αραβία και την Αλ-Σαμπάμπ (γιατί άραγε;;;), όμως μόλις έναν χρόνο μετά η Μερσίν Ιντμάν Γιουρντού, ομάδα της πρώτης κατηγορίας στην Τουρκία, τον έκανε δικό της.

Επιπλέον, ο Γιατάρα αγωνίστηκε με τα χρώματα της χώρας του στο Κόπα Άφρικα του 2004 και του 2006 σε Τυνησία και Αίγυπτο αντίστοιχα. Σε 254 περίπου ματς με Αντβέρπ και Τραμπζονσπόρ σκόραρε 42 φορές, αν και η θέση του είναι κυρίως δεξί εξτρέμ.

Πώς τον μάθαμε;

Εδώ είναι το «κλειδί» της όλης υπόθεσης. Πολλοί μπορεί να... βρίσουν, πολλούς μπορεί να μην τους ενδιαφέρει καν, άλλοι θα το βρουν αδιάφορο! Όσοι ασχολούνται όμως με το «Pro Evolution Soccer» τότε θα καταλάβουν αμέσως! Η εταιρία που παράγει το συγκεκριμένο παιχνίδι, χρόνια τώρα, αναλαμβάνει να διαμορφώσει τα ρόστερ των ομάδων, με τους αντίστοιχους ποδοσφαιριστές. Τί γίνεται όμως, όταν δεν παίρνει τα δικαιώματα από ομάδες και πρωταθλήματα; Φτιάχνει τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή ως έχει, αλλάζοντάς του (όχι απαραίτητα μόνο) το όνομα. Και το όνομα αυτού... Ibouyattin! Έτσι λέγεται ο κύριος. Τον βρήκαμε τυχαία, τον ψάξαμε, τον είδαμε και μάθαμε!

«Είναι σαν τον Ροναλντίνιο»

Εντάξει, αρχίσαμε τις ιεροσυλίες! Αυτό μπορεί να ισχυριστεί κάποιος... Έλα που δεν είναι όμως! Αφήστε που πρώτα το είπε κάποιος γνώστης του ποδοσφαίρου και μετά εμείς! Ο λόγος για τον Λουίς Αραγονιές, πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας! Βλέποντάς τον χαρακτήρισε το στιλ παιχνιδιού του, παρόμοιο με αυτό του Ροναλντίνιο (στα καλά του)!

Τα πολλά λόγια, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι περιττά! Δείτε άφθονο θέαμα και υψηλή τεχνική, από έναν ποδοσφαιριστή που δυστυχώς μεγαλούργησε, αλλά σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που πραγματικά γεννήθηκε για να υπηρετήσει...



Θύμα έκπληξης ο Ρούμπλεφ στο Masters της Ρώμης
Θύμα έκπληξης ο Ρούμπλεφ στο Masters της Ρώμης
Προολυμπιακό Τουρνουά: Η προεπιλογή της Νέας Ζηλανδίας για τα ματς στο ΣΕΦ
Προολυμπιακό Τουρνουά: Η προεπιλογή της Νέας Ζηλανδίας για τα ματς στο ΣΕΦ
Παναθηναϊκός: Δείπνο συσπείρωσης πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός: Δείπνο συσπείρωσης πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
Νέα Φιλαδέλφεια: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον τελικό Conference League
Νέα Φιλαδέλφεια: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον τελικό Conference League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved