Χρόνια πολλά «Ρίμπο»! (photos+videos)

Χρόνια πολλά «Ρίμπο»! (photos+videos)

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος, ο Ριβάλντο, γίνεται σήμερα (19/04) 40 ετών και το Onsports κάνει αναδρομή στην καριέρα του «Ρίμπο».

Γεννημένος στο Περναμπούκο της Βραζιλίας στις 19 Απριλίου του 1972, με καταγωγή από μια πάμπτωχη οικογένεια, ο Ριβάλντο κοιμόταν αγκαλιά με μια μπάλα, ενώ μεγάλωσε τόσα άσχημα, που λόγω του υποσιτισμού έχασε αρκετά δόντια!

Το ταλέντο του ωστόσο ξεχείλιζε, όπως το 1989 η μοίρα του έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, καθώς ο πατέρας του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κάτι το οποίο μνημονεύει ακόμη και σήμερα με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ.

Το μαγικό αριστερό του πόδι, τον έκανε διάσημο στο Σάο Πάουλο, όπου με την Σάντα Κρουζ και την Μότζι Μίριμ έκανε… παπάδες, ενώ το 1993 η Κορίνθιανς τον έκανε δικό της, ωστόσο ένα χρόνο αργότερα η Παλμέιρας τον απέκτησε.

Η ιστορία για τον Ριβάλντο ίσως ήταν… διαφορετική, αν την τελευταία στιγμή ο «Ρίμπο» δεν διέλυε την συμφωνία του με την Πάρμα, για να πάρει μεταγραφή για την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια το 1996.

Στο «Ριαθόρ ο Ριβάλντο έμεινε μόλις για ένα χρόνο σημειώνοντας 21 γκολ, κάτι που ανάγκασε στο τέλος της σεζόν την Μπαρτσελόνα να βγάλει από τα ταμεία της 26 εκατομμύρια δολάρια για τον νεαρό, τότε, από το Περναμπούκο!

Το όνομα του Ριβάλντο στο «Καμπ Νου» έγινε συνώνυμο με το… γκολ, ενώ με τους «μπλαουγκράνα» κατέκτησε την «Χρυσή Μπάλα» και τον τίτλο του κορυφαίο παίκτη στην Ευρώπη. Στην ιστορία φυσικά έχει μείνει το γκολ με ψαλιδάκι που σημείωσε έξω από την περιοχή στο παιχνίδι με την Βαλένθια το 2001, στο 90ο λεπτό, χαρίζοντας στους Καταλανούς την έξοδο τους στο Champions League

Αντίο Βαρκελώνη…

Ο Ριβάλντο δεν τα πήγαινε καλά με τον Λουίς Φαν Γκάαλ, και αυτό το γνώριζαν άπαντες. Κάπως έτσι, το 2002, λύθηκε η συνεργασία του Βραζιλιάνου με την Μπαρτσελόνα, και την Μίλαν να τον υποδέχεται σαν… Μεσσία!

Ωστόσο δεν τα πήγε καλά στους «ροσονέρι» και μετά από ένα χρόνο παρουσίας στο «Σαν Σίρο» αποχώρησε για την Κρουζέιρο, στην οποία δεν θα παρέμενε για πολύ. Ήταν 22 Ιουλίου του 2004, όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του θρυλικού Ριβάλντο…

«Ρίμπο, Ρίμπο, Ρίμπο»…

Ότι και να πούμε για τα… κατορθώματα το Ριβάλντο με την φανέλα του Ολυμπιακού, θα είναι πραγματικά λίγο!

Σε κάθε φάουλ που κέρδιζαν οι Πειραιώτες, το «Καραϊσκάκη» σηκωνόταν να πανηγυρίσει, καθώς το μαγικό αριστερό του «Ρίμπο», δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης σε κανένα τερματοφύλακα.

Τα γκολ του Ριβάλντο στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στις καρδίες των φίλων του Ολυμπιακού, ωστόσο το 2007 είπε το «αντίο» στους «ερυθρόλευκους», αφήνοντας «αιχμές» κατά του τότε προέδρου, Σωκράτη Κόκκαλη.

Η ΑΕΚ ήταν ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ριβάλντο, ωστόσο δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο με την «Ένωση», μένοντας όμως στην ιστορία για τον… πανηγυρισμό του μετά τη νίκη με 4-0 επί του Ολυμπιακού…

Για… πολλές χούφτες δολάρια…

Το 2008, η Μπουντιονκόρ από του Ουζμπεκιστάν προσφέρει τον… ουρανό με τ’άστρα στον Ριβάλντο για να τον κάνει δικό της, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 11 εκατομμύρια ευρώ για διετές συμβόλαιο. Για τα κατορθώματα του Ριβάλντο δεν χρειάζεται να κάνουμε αναφορά, καθώς εκεί, ακόμη και 36 του, έκανε… πλάκα!

Το 2010 επέστρεψε στη Μότζι Μίριμι για να κλείσει την καριέρα του, ενώ ανέλαβε και τν προεδρία της. Οι εμφανίσεις του ήταν τόσο καλές που κατάφερε να πάρει την μεταγραφή στην Σάο Πάουλο, σε ηλικία 39 ετών!

Πλέον, ο Ριβάλντο αγωνίζεται στην Ανγκόλα (!), ενώ συνολικά ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έχει σημειώσει 372 γκολ στην καριέρα του σε 77ο παιχνίδια…

Με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας, ο Ριβάλντο κατέκτησε το Μουντιάλ του 2002, ενώ η FIFA τον έχει συμπεριλάβει μέσα στους 100 κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος και όχι άδικα…

Οι τίτλοι του:

Ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας (1994), δύο πρωταθλήματα του Σάο Πάουλο (1994, 1996).

Δύο πρωταθλήματα (1998, 1999), ένα Κύπελλο (1999) κι ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (1997).

Ένα Champions League (2003), ένα Κύπελλο Ιταλίας (2003) και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (2003).

Τρία πρωταθλήματα (2005, 2006, 2007), δύο Κύπελλα (2005, 2006).

Τρία πρωταθλήματα (2008, 2009, 2010), δύο Κύπελλα (2008, 2010).

Ένα Μουντιάλ (2002), ένα Κόπα Αμέρικα (1999), ένα Κύπελλο Συνομοσπονδιών (1997).

Χρόνια πολλά «Ρίμπο»! (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
NBA: Οι Πέλικανς απέκλεισαν τους Κινγκς του Βεζένκοφ – Τα ζευγάρια των playoffs
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved