Ο Άγγελός του...

Ο Άγγελός του...

Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Οσοι περιστρέφονται γύρω από το ποδόσφαιρο και όσοι το παρακολουθούν απλά, είναι είτε φανατικοί φίλοι του, είτε ορκισμένοι εχθροί του.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης ουδέποτε δίστασε να πει δημόσια αυτό που πιστεύει ή σκέφτεται και ας γνωρίζει ότι πολλοί δεν είναι έτοιμοι να το αποδεχθούν. Πιθανότατα, δε, ουδέποτε να αντιλήφθηκε γιατί ο κόσμος τον κρίνει για αυτά που λέει και όχι για το έργο του. Δεν αλλάζει τροπάριο, ωστόσο, και συνεχίζει να επικαλείται την Παναγία για τις επιτυχίες, αλλά και τις αποτυχίες. Με όλο τον σεβασμό, κόουτς, δεν έβαλε το χέρι της η Παναγία για να σωθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος όπως μαθαίνουμε από διάφορες πηγές, από πλευράς τακτικής τουλάχιστον, σάς παραδόθηκε… άμαθος. Εσείς τον σώσατε, παρότι υπήρξαν άνθρωποι στην πόλη, αλλά και μέσα στην ομάδα, που σάς τη φυλούσαν εξ αρχής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν δίσταζαν να σας αμφισβητήσουν ανοιχτά.

Η μεγάλη αλλαγή που συντελέστηκε με τον ερχομό του Αναστασιάδη, ήταν το κλίμα και η πειθαρχία στα αποδυτήρια.  Θεωρείται κοινό μυστικό ότι ο ΠΑΣ ήταν ξέφραγο αμπέλι επί Στεφάν Ντεμόλ και γι αυτό άλλωστε πήγαινε φουριόζος για επιστροφή στη Football League. Με το «εγώ και οι παίκτες» να αποτελεί απαίτησή του από τη διοίκηση, ο πρώην προπονητής της Εθνικής Κύπρου κατάφερε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να επιβάλλει τους δικούς του νόμους στην καθημερινότητα της προπόνησης και να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων, τουλάχιστον ως προς τις τεχνικές του ικανότητες, γνώσεις κι αρετές. Η ψυχολογία του ΠΑΣ άλλαξε και ήταν φανερό ότι η ομάδα αγωνιζόταν σε όλα τα ματς χωρίς σύνδρομα κατωτερότητας. Δεν φοβόταν κανέναν αντίπαλο. Και γι αυτό άλλωστε μάζεψε και τους βαθμούς που χρειαζόταν για να μείνει στην κατηγορία.

Δεν περίμενε, βέβαια, κανείς να εργαστεί ο Αναστασιάδης στα Γιάννινα για να καταλάβει αν είναι καλός προπονητής. Δεν υπάρχουν, άλλωστε, πολλοί τεχνικοί  για χάρη των οποίων παίκτες πρώτης γραμμής έβαλαν τα κλάματα μαθαίνοντας για την αποχώρησή τους, όπως συνέβη με αυτούς του Παναθηναϊκού όταν ο Αναστασιάδης περνούσε (προς τα έξω) την πύλη της Παιανίας. Δεν υπάρχουν, επίσης, πολλοί προπονητές που αναγκάστηκαν να παίξουν με τρεις τερματοφύλακες στην ενδεκάδα σε εκτός έδρας ματς και έχασαν μόλις 1-0 με πέναλτι! Δεν υπάρχουν, τέλος, σε αφθονία προπονητές που ανέλαβαν εθνική ομάδα (Κύπρος) που αδυνατούσε για χρόνια να πάρει αποτελέσματα και τη μετέτρεψαν σε υπολογίσιμο μέγεθος και σε σύνολο . Τώρα, γι αυτούς που τους ενοχλούν οι συνεχείς αναφορές στα Θεία, μάλλον χάνουν την ουσία. Ο ΧΡΙΣΤΟβασίλης, πάντως, δεν φαίνεται να πολυνοιάζεται…



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved