Το Πρωταπριλιάτικο… ρεβεγιόν του Αγγελου στην Τούμπα! (video)

Το Πρωταπριλιάτικο… ρεβεγιόν του Αγγελου στην Τούμπα! (video)

Ο Αγγελος Αναστασιάδης ανήκει στο κλαμπ των προπονητών που διατηρούν ορκισμένους εχθρούς και φανατικούς φίλους. Σε αυτό το μήκος κύματος, κινήθηκαν οι σχέσεις του με το fan club του ΠΑΟΚ. Λατρεύτηκε σαν Θεός, συγχρόνως όμως ήπιε το… κώνειο της αμφισβήτησης και του αφορισμού. Η επιστροφή μετά από δέκα χρόνια στο… σπίτι του μοιάζει σαν ψέμα (ανήμερα της Πρωταπριλιάς) και σημαδεύει την αναμέτρηση του Δικεφάλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο τωρινός τεχνικός της ομάδας των Ιωαννίνων, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Όπως όλοι οι μεγάλοι έρωτες στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, στο πορτρέτο της σχέσης Αναστασιάδη – ΠΑΟΚ, υπήρξαν πολλές και διαφορετικές… πινελιές. Χαρές, λύπες, πάθεις, εντάσεις. Απ΄όλα είχε ο μπαξές!

Μπορεί ο 59χρονος προπονητής να συμπληρώνει μία δεκαετία μακριά από τον σύλλογο της καρδιάς του, ωστόσο ακόμη και σήμερα, υπάρχουν στα κύτταρα της οικογένειας του ΠΑΟΚ, φανατικοί υποστηρικτές και ορκισμένοι εχθροί. Σαν να μην έλειψε μια μέρα…!

Πολλοί λένε - και ίσως δεν έχουν άδικο - πως «εάν ο Αγγελος ήταν λιγότερο στραβόξυλο και περισσότερο διπλωμάτης, θα έβγαινε στην σύνταξη από τον πάγκο του ΠΑΟΚ».
Ασυμβίβαστος με πρόσωπα και καταστάσεις που δεν συμβαδίζουν με τις προπονητικές του αρχές, αρνείται να μπει σε καλούπια και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του! Είτε βρίσκεται στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, της Εθνικής Κύπρου, του ΠΑΣ Γιάννινα, του Εδεσσαϊκού....

Η κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό της Τούμπας στις 17/5/2003 με αντίπαλο τον Άρη και η υποταγή της μεγάλης Αρσεναλ τον Σεπτέμβριο του 1997, αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα παράσημα της προπονητικής του καριέρας στον ΠΑΟΚ.

Το φιάσκο με τον Λιάσο Λουκά και η συμμετοχή του τιμωρημένου Κύπριου παίκτη στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μακάμπι το καλοκαίρι του 2004, αποτέλεσε ουσιαστικά την αρχή του τέλους στο....survivor της Τούμπας. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στις 26 Σεπτεμβρίου του 2004 και η ήττα (2-0) από τους «κυανέρυθρους», αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ιστορικές ατάκες

Ουκ ολίγες από τις γαργαλιστικές ατάκες του Αναστασιάδη τα χρόνια της θητείας του στον ΠΑΟΚ, σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως και έδωσαν τροφή στις επόμενες γενιές. Σλόγκαν έγινε η φράση του, «δεν μπορούν τα πεθαμένα» που ακούστηκε στα αποδυτήρια πριν από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Αρσεναλ τον Σεπτέμβρη του 1997.

Το καλοκαίρι του 2002 κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του μετά την πρώτη επιστροφή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του για τους διαιτητές, («θα φτιάξω ομάδα που να κερδίζει και τους διαιτητές») την... κουτσομπόλα και ανήσυχη Θεσσαλονίκη («θα πάρω την ομάδα και θα την πάω σ' άλλη πόλη») αλλά και την σιγουριά του για την επίτευξη των στόχων της ομάδας, με την χαρακτηριστική δήλωση «τον Μάιο θα είμαστε καλά».

Η πολυαγαπημένη του σύζυγος Βιβή, λέγεται ότι είναι κάτι παραπάνω από φίλη του ΠΑΟΚ. Μάλιστα σύμφωνα με τον αστικό μύθο, την εποχή που ο Αγγελος καθόταν στον πάγκο του Δικεφάλου, φέρεται μετά από ήττες να συμμετέχει στα λαϊκά «δικαστήρια» και να αποδοκιμάζει μαζί με το υπόλοιπο πλήθος!

Ο Αναστασιάδης εκτός από επαγγελματίας προπονητής, παραμένει οπαδός του ΠΑΟΚ. Κάτι παραπάνω ασφαλώς και καταλαβαίνουν οι οπαδοί του Ηρακλή, βιώνοντας την εμπειρία της πρώτης συγκέντρωσης του «γηραιού» το καλοκαίρι του 1999. Ο αστικός μύθος φέρνει τον Μακεδόνα κόουτς να σκάει μύτη στην πρώτη των «κυανολεύκων» με ασπρόμαυρες κάλτσες(!) λόγω των ΠΑΟΚτσήδικων φρονημάτων του!

Αγγελος Vs ΠΑΟΚ

Δέκα φορές μέχρι σήμερα χρειάστηκε ο Αγγελος να σφίξει την καρδιά του και να διασταυρώσει τα ξίφη του με τον ΠΑΟΚ από τον πάγκο άλλης ομάδας.

Η προϊστορία των μεταξύ τους αγώνων είναι μοιρασμένη, αφού σε σύνολο δέκα αγώνων, έχουν καταγραφεί τρεις νίκες του Αναστασιάδη, τρεις νίκες του ΠΑΟΚ και τέσσερις ισοπαλίες.

Και οι τρεις ήττες του Ελληνα τεχνικού, σημειώθηκαν στην Τούμπα, από την οποία κατάφερε να φύγει νικητής με τον Εδεσσαϊκό(!) στις 14/1/1996, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Βασίλη Καστανιώτη. Στην έδρα του ΠΑΟΚ έχει αποσπάσει δύο ισοπαλίες με τον Εδεσσαϊκό (1-1 στις 3/11/1996) και με τον Παναθηναϊκό (2-2 στις 18/11/2000).

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

28-09-1994

ΠΑΟΚ–Καβάλα

4-0

14-01-1996

ΠΑΟΚ–Εδεσσαϊκός

0-1

26-05-1996

Εδεσσαϊκός-ΠΑΟΚ

3-3

03-11-1996

ΠΑΟΚ-Εδεσσαϊκός

1-1

24-10-1999

Ηρακλής-ΠΑΟΚ

3-1

05-03-2000

ΠΑΟΚ-Ηρακλής

4-0

18-11-2000

ΠΑΟΚ–Παναθηναϊκός

2-2

08-04-2001

Ηρακλής–ΠΑΟΚ

1-1

30-09-2001

Ηρακλής-ΠΑΟΚ

3-1

10-02-2002

ΠΑΟΚ-Ηρακλής

3-0

Το Πρωταπριλιάτικο… ρεβεγιόν του Αγγελου στην Τούμπα! (video)



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved