Ο… Κριστιάνο Βλαχοδήμος της Ξάνθης!

Ο… Κριστιάνο Βλαχοδήμος της Ξάνθης!

Οποιος εργάζεται με τα χέρια, λέγεται εργάτης. Με τα χέρια και το μυαλό, τεχνίτης. Ενώ όποιος δουλεύει με τα πόδια, το μυαλό και την καρδιά, εκτός από ποδοσφαιριστής, λέγεται και καλλιτέχνης!

Να λοιπόν που καμιά φορά, οι μεταξωτές μεταγραφές, δεν συνδυάζονται απαραίτητα με μεταξωτά πορτοφόλια. Ο νέος καλλιτέχνης της Ξάνθης, έσκασε μύτη με ελάχιστο κόστος και εντελώς αθόρυβα το περασμένο καλοκαίρι στα Πηγάδια. Οσο το νερό πέφτει στο μύλο της σεζόν, αποδεικνύεται… λίρα εκατό και παράλληλα, βάζει γερή υποψηφιότητα για να εξελιχθεί σε από τα super deals στην ιστορία των «υπερήφανων πωλήσεων» του Χρήστου Πανόπουλου!

Εξαιρετικός ο «killer» Μαρκόφσκι και ο «μάγος» Μαρσελίνιο, στην φετινή Skoda, αλλά στο φαινόμενο - Βλαχοδήμος, αρχίζουν σταδιακά να υποκλίνονται όχι μόνο οι παροικούντες την Ξάνθη, αλλά ολόκληρος ο ελληνικός ποδοσφαιρικός ντουνιάς.

Ο γεννημένος στις 11/10/1991 ομογενής μεσοεπιθετικός απέδειξε και στο ματς με τον Ολυμπιακό, πως διαθέτει δύο από τα πιο ευλογημένα στραβά πόδια που «οργώνουν» τα ελληνικά γήπεδα.

Εκτός από το one man show από την δεξιά πτέρυγα, το πλασέ του στην φάση του γκολ που έγειρε την πλάστιγγα της νίκης υπέρ της Ξάνθης, ήταν με μια λέξη άπιαστο! Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, το μόνο που μπορεί να κάνει ο Μέγιερι και ο κάθε Μέγιερι, είναι να προσευχηθεί, εάν βεβαίως προλάβει!    

Λένε πως είναι γκολ είναι σαν την γέννηση ενός παιδιού. Πάντα νιώθεις απέραντη ευτυχία και δεν ξέρεις πώς να την εκδηλώσεις. Ο νεαρός άσος αφού τίναξε τα δίχτυα του Ολυμπιακού, ο πανηγυρισμός που ακολούθησε είχε τον σκοπό του. Μετά τα πρώτα βήματα, γονάτισε στο χορτάρι και γύρισε την πλάτη προς το μέρος της τηλεοπτικής κάμερας, προκειμένου να φανεί σε πρώτο πλάνο το επίθετό του. Λες και ήθελε να συστηθεί για μία ακόμη φορά στο ελληνικό κοινό και να εμπεδώσουμε το όνομά του…Παρεμπιπτόντως, μετά το τέλος του αγώνα, αποκάλυψε και το χτυπημένο τατουάζ που έχει χτυπήσει στο δεξί του χέρι, το οποίο απεικονίζει τον Χριστό και γράφει στα αγγλικά «ο Θεός να ευλογεί την οικογένειά μου».

Η Στουτγκάρδη και ο αδελφός Οδυσσέας

Γεννημένος στη Στουτγκάρδη, αποτελεί το πρώτο από τα δύο παιδιά της οικογένειας Βλαχοδήμου, που… δραστηριοποιείται στη Γερμανία και τη συγκεκριμένη πόλη από τα τέλη της δεκαετίας του ‘60. Ο παππούς του Παναγιώτη αποχώρησε από την Ελλάδα με το μεγάλο κύμα μετανάστευσης. Βρίσκοντας πολύ καλύτερες συνθήκες ζωής η οικογένεια, παρέμεινε με… εισιτήριο διαρκείας στην γερμανική πόλη.

Ο μικρός αδελφός του, Οδυσσέας, είναι ποδοσφαιριστής της Στουτγκάρδης (στην Κ-17 του συλλόγου) και βασικό μέλος της Εθνικής Παίδων της Γερμανίας. Μάλιστα, πέρυσι η Άρσεναλ φέρεται να έκανε πρόταση εκατομμυρίων ευρώ στην Στουτγκάρδη, την οποία αρνήθηκε η γερμανική ομάδα, ενώ η Μπάγερν είναι έτοιμη να προσφέρει ακόμη και τρία μύρια για να του φορέσει τα γάντια της!

Τα δύο αδέλφια κόλλησαν από πιτσιρίκια το μικρόβιο της μπάλας. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν στην τοπική ομάδα ονόματι Βάνγκεν. Το 2000 η Στουτγκάρδη ανακάλυψε σε ηλικία μόλις 10 ετών τον Παναγιώτη και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη τον πρόσθεσε στις ακαδημίες της. Αφού πέρασε από όλα τα κλιμάκια της ομάδας, έφτασε την περυσινή σεζόν να αγωνίζεται στην δεύτερη ομάδα του συλλόγου στην γ΄κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο «ΓΧ», ο Κωνσταντινίδης και ο έρωτας με την πρώτη ματιά!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης (Γ.Χ.) υπήρξε σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο πρώτος άνθρωπος από την Ελλάδα που τον παρακολούθησε αγωνιζόμενο σε ένα από ταξίδια του στην Γερμανία. Αμέσως γοητεύτηκε από τις δυνατότητές του και άρχισε να τον… διαφημίζει εντός των ελληνικών συνόρων.

Όταν οι καλές συστάσεις έφτασαν μέχρι τα αυτιά του Κώστα Κωνσταντινίδη, ο αρχισκάουτερ της Ξάνθης έσπευσε να τον τσεκάρει δια ζώσης. Το αποτέλεσμα; Ερωτας με την πρώτη ματιά! Το όνομα του βιρτουόζου Βλαχοδήμου γράφτηκε με κεφαλαία γράμματα στην ατζέντα του τμήματος σκάουτινγκ της Ξάνθης.

Για χάρη του ο Κωνσταντινίδης μετέτρεψε σε Παγκράτι - Κολιάτσου την διαδρομή Ξάνθη - Στουτγκάρδη. Οταν ωρίμασε στο μυαλό του η ιδέα της μεταγραφής, ξεκίνησε επαφές με την οικογένεια του και τελικά απέσπασε την συγκατάθεση της για την μετακόμισή του στα Πηγάδια.  

Ουσιαστικά, οι κουβέντες έγιναν με τον θείο του Παναγιώτη, Νίκο Χατζή, ο οποίος είχε αγωνιστεί στους Κίκερς Στουτγκάρδης, στην Κύπρο (ΑΠΟΠ Κινύρας και ΑΕ Πάφου) και για ένα εξάμηνο στον Διαγόρα Ρόδου (2006).

Η δύσκολη σεζόν στην Στουτγκάρδη

«Δεν ήταν εύκολο να φύγω από την Γερμανία, αλλά το διάλεξα συνειδητά, το έκανα με την καρδιά μου. Οι γονείς μου με ήθελαν κοντά τους, όμως δεν μου έφεραν αντίρρηση, όταν τους είπα το καλοκαίρι ότι θα πάω στην Ελλάδα, στην Ξάνθη…», έχει αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του για την απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση της Ξάνθης και να εγκαταλείψει τα γερμανικά γήπεδα, κάτι που ίσως δεν θα έκαναν πολλοί στην θέση του. Πολλές φορές, όμως, όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.  

«Η Στουτγκάρδη ήταν ουσιαστικά το δεύτερο σπίτι μου. Δεν είχα κανένα πλάνο να αλλάξω τη συνεργασία, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες στο παρελθόν. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχθώ πως, δυστυχώς, η προηγούμενη σεζόν δεν ήταν πολύ καλή για μένα, από πολλούς παραμέτρους. Είμαι παιδί της Στουτγκάρδης.

Ήταν οδυνηρή για μένα η απόφαση από τη διοίκηση να μην παρέχει περισσότερο εμπιστοσύνη σε μένα. Και είναι κακό να γίνεται κάτι τέτοιο από ανθρώπους που τους γνωρίζεις πολύ καλά. Το κακό είναι να χαρακτηρίζεις ένα παίκτη ταλέντο και να μην του συμπεριφέρεσαι ισότιμα…», αφηγείται  αναφορικά με την παρουσία του στα τμήματα υποδομών της Στουτγκάρδης και εάν θέλετε, για όσους θεωρούν πως κάποιον λάκκο είχε η φάβα και οι Γερμανοί τον άφησαν ελαφρά την καρδία.

Το στόμα του στάζει μέλι για τις συνθήκες εργασίας που συνάντησε στην Ξάνθη, τις οποίες χαρακτηρίζει ιδανικές για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Η προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα δεν ήταν εύκολη, ωστόσο προϊόντος του χρόνου εγκλιματίζεται ολοένα και καλύτερα.

Θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο και της Ρεάλ!

Η δράση και τα κατορθώματά του με το σορτσάκι και τα παπούτσια με τα καρφιά στο χορτάρι, δημιουργούν μπόλικη κουβέντα για την ομοιότητά του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όσο και εάν είναι ιεροσυλία και μόνο η απόπειρα μιας τέτοιας σύγκρισης. Ελα όμως που οι δύο παίκτες, μοιάζουν, στην σωματοδομή, στο ανάστημα και κυρίως και πάνω απ΄όλα, στην εκρηκτικότητα με την μπάλα στα πόδια (στα λεγόμενα τσαλιμάκια) και βεβαίως στην ντρίμπλα!

Ο ίδιος, πάντως, δεν κοκκινίζει όπως ο μαθητής στον έπαινο της δασκάλας, ούτε ντρέπεται να δηλώσει δημόσια πως ο Πορτογάλος άσος αποτελεί ίνδαλμά του.
Κοιτάξτε τώρα κάτι συμπτώσεις. Η Ρεάλ εκτός από ομάδα που λάτρευε από μικρός, αποτελεί και ποδοσφαιρικό όνειρό, υπό την έννοια πως εύχεται να τον αξιώσει κάποια στιγμή ο Θεός να φορέσει την φανέλα της! Τελικά, τίποτε δεν είναι τυχαίο σε αυτή την ζωή!

Παρεμπιπτόντως, όταν του λένε για τον αγαπημένο του παίκτη πως είναι λιγάκι της επίδειξης, σπεύδει να τον υπερασπιστεί… «Διαφωνώ! Ξέρει τόση μπάλα που και μια ντρίπλα παραπάνω επιτρέπεται. Εμένα μ’ αρέσει το θέαμα και η ωραία κίνηση, αλλά προσπαθώ να κάνω αυτό που λέει ο προπονητής και να μην ξεφεύγω».

Μνηστήρες» και…σειρήνες!

Το συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι με την Ξάνθη, ολοκληρώνεται το 2016, ήδη όμως προσφέρει… μεροκάματα σε πολλούς σκάουτερ, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, αν και ο ίδιος δηλώνει στην παρούσα φάση αφοσιωμένος στρατιώτης Ξάνθης. Και όπως έχει πει σε συνέντευξή του και ο Κριστάνο Ρονάλντο και το ασπάζεται απόλυτα, ο...Κριστιάνο της Ξάνθης, «ποτέ και κανείς δεν ξέρει τα όριά του. Προσπαθώ να μαθαίνω κάτι καινούργιο κάθε μέρα και να βελτιώνομαι συνεχώς…».



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved