Ενα… κουρασμένο παλικάρι!

Ενα… κουρασμένο παλικάρι!

Σε ένα από τα περίφημα ξεσπάσματά του ο θρυλικός προπονητής του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ, Μπόμπι Νάιτ, είχε πει κάποτε ότι «πρέπει να μαζέψουμε όλους τους κοντούς του κόσμου, να τους βάλουμε σε ένα καράβι και να τους φουντάρουμε στην μέση του Ατλαντικού!». Προφανώς, ανάμεσά τους θα συμπεριελάμβανε και τον Νέρι Καστίγιο, εάν φυσικά είχε την εμπειρία της συνεργασίας με τον εκρηκτικό επιθετικό του Αρη.

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ πάντως, πιστέψτε μας δεν θέλει και πολύ να «ντυθεί»... Μπόμπι Νάιτ και εφαρμόζοντας τις πρακτικές του Αμερικανού πολυνίκη τεχνικού, να «φουντάρει» τον 27χρονο ποδοσφαιριστή στα νερά του Θερμαϊκού, έτσι για να κάνουμε και λιγάκι χιούμορ…

Βλέπετε, προϊόντος του χρόνου, ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής όχι μόνο δεν απαλλάχθηκε από τις «παιδικές ασθένειες» που τον «στοιχειώνουν», αλλά εξακολουθεί να επιδεικνύει νηπιακή συμπεριφορά! Για αυτό άλλωστε και τα... credits στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τελειώνουν και ξεπροβάλει στον ορίζοντα το…game over!

Και όμως, αυτή η σχέση ξεκίνησε ιδανικά. Το περασμένο καλοκαίρι οι διοικούντες τον Αρη έκαναν την οικονομική υπέρβαση για να διατηρήσουν τον παίκτη στη φαρέτρα τους και να αποκτήσουν τα δικαιώματά του με ελεύθερη μεταγραφή για τα επόμενα δύο χρόνια. Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της οικονομικής κρίσης και σε μια εποχή που τα ευρώ δεν περίσσευσαν στο ταμείο της ΠΑΕ, ο λεγάμενος κυκλοφορούσε δακτυλοδεικτούμενος, εντός και εκτός των «τειχών», έχοντας το υψηλότερο συμβόλαιο (550.000 ευρώ ετησίως) από όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Ο ηγέτης του Τσιώλη

Ο πρώην τεχνικός των «κιτρίνων» Σάκης Τσιώλης, ζήτησε επιτακτικά την παραμονή του το περασμένο καλοκαίρι και του έγινε το… χατίρι. Ο Καρδιτσιώτης προπονητής δίνει στον Καστίγιο τον τίτλο του ηγέτη (μαζί με το περιβραχιόνιο του αρχηγού) και αυτό φάνηκε σε βάθος χρόνου, πως αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του το διάστημα της θητείας του στους «κίτρινους». Απλούστατα, διότι πόνταρε σε ένα όχι… κουτσό, αλλά στην προκειμένη περίπτωση σε ένα αλλόκοτο.... άλογο, με βάση τα αγωνιστικά κατορθώματά του και τη γενικότερη συμπεριφορά του.

Πολλοί μάλιστα, είπαν και έγραψαν τότε, πως ο προπονητής του Αρη βρήκε το κουμπί του Μεξικανού! Τι το ήθελαν; Δεν δάγκωναν καλύτερα την γλώσσα τους και τα πληκτρολόγια τους! Διότι δεν κύλησε μπόλικο νερό στο ποτάμι, μέχρι ωσότου καταλήξουμε στο, τι είχες Νέρι μου, τι είχα πάντα!

Το παιδί και το… παγωτό!

Ο Τσιώλης φεύγει και ο Πρόμπιερζ έρχεται! Ο Πολωνός τεχνικός κρατάει ψηλά την… σημαία της αισιοδοξίας και θεωρεί ότι μπορεί να προκαλέσει την αγωνιστική αφύπνιση του Καστίγιο. Η αντίδρασή του την στιγμή της αλλαγής του στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, υπέγραψε έστω και με… αόρατο μελάνι της ληξιαρχική πράξη της λήξης της συνεργασίας του με τον Αρη. Τι σήμερα, τι αύριο, τι το καλοκαίρι! Ακόμη και ο πιο υπομονετικός άνθρωπος στην οικογένεια των «κιτρίνων», αδυνατεί πλέον να ανεχτεί τα καμώματα του Καστίγιο, ο οποίος συμπεριφέρεται σαν το μικρό παιδί που του παίρνουν το παγωτό!

Οι δε εμφανίσεις του, παρότι μόλις 27 ετών, θυμίζουν πλέον έντονα τον αξέχαστο Λάμπρο Κωνσταντάρα στο «κάτι κουρασμένα παλικάρια»! Και όπως πολύ εύστοχα γράφτηκε, «ο Νέρι είναι ειδική περίπτωση παίκτη. Είναι πολύ μικρός για να τον πεις πρώην ποδοσφαιριστή. Είναι όμως πολύ μεγάλος για να συνεχίζει να συμπεριφέρεται ανόητα».


Ο ίδιος ο παίκτης δεν θα είχε πρόβλημα να συνεχίσει στο Μεξικό την καριέρα του, ειδικά εφόσον έρθει μια γενναία πρόταση, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος τουλάχιστον πρώτη του επιλογή ήταν η Ελλάδα. Όταν ήρθε στον Αρη, γνώριζε ότι η θητεία του στην Θεσσαλονίκη αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναφτιάξει το όνομά του στο «χρηματιστήριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου . Να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και να στείλει το μήνυμα  πως περνάει ακόμη η ποδοσφαιρική… μπογιά του!

Η επιστροφή στον Πειραιά

Στον Πειραιά δεν είναι λίγοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού οι οποίοι θα ήθελαν να δουν τον αγαπημένο τους Νέρι να φορά ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα και να κάνει τα «δικά» του με την μπάλα στα πόδια….

Στο τελευταίο «φλερτ» μεταξύ των δύο πλευρών τον Ιανουάριο του 2010, ο Νέρι επισκέφτηκε τα γραφεία του Ολυμπιακού έδωσε τα χέρια με τον τότε μεγαλομέτοχο Σωκράτη Κόκκαλη, ωστόσο οι διαβεβαιώσεις του πως η Σαχτάρ δεν θα προβάλει οικονομικές αξιώσεις για τον δανεισμό του έπεσαν έξω και η συμφωνία κατέληκε  σε φιάσκο!

Οι Ουκρανοί στύλωσαν τα πόδια και αρνήθηκαν να δώσουν τον ποδοσφαιριστή χωρίς ανταλλάγματα, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να δεχτεί ένα μεγάλο επικοινωνιακό χτύπημα για μία μεταγραφή που είχε περάσει τελειωμένη προς τα έξω.

Το… μανιάτικο του Κόκκαλη 

Οι οπαδοί της πειραϊκής ομάδας «στράβωσαν» με τους άστοχους χειρισμούς της υπόθεσης και αρκετοί στράφηκαν εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη.Σύμφωνα με τον αστικό μύθο ο πρώην μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων» από τότε. το κρατάει μανιάτικο στον Καστίγιο και ζήτησε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πατήσει το delete στον κατάλογο που έφερε το όνομά του….

Ισως για αυτό οι όποιες προσπάθειες στο Λιμάνι να πέσουν γέφυρες επιστροφής του Καστίγιο, έπεσαν τουλάχιστον μέχρι τώρα με συνοπτικές διαδικασίες στο κενό. Και μπορεί βεβαίως η ελπίδα να πεθαίνει πάντα τελευταία, ωστόσο και στην προκειμένη περίπτωση ο θερμόαιμος Καστίγιο της… δίνει και δαύτης και καταλαβαίνει!



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved