Ενας «μπερμπάντης» γκολτζής!

Ενας «μπερμπάντης» γκολτζής!

Ο Τσόρτσιλ είχε πει κάποτε, «η ιστορία θα είναι καλή μαζί μου, γιατί σκοπεύω να την γράψω εγώ ο ίδιος». Ο Μάρκο Μαρκόφσκι μπορεί να μην επανέλαβε την ίδια φράση όταν τον περασμένο Ιούλιο υπέγραφε συμβόλαιο με την Ξάνθη, ωστόσο αποδεικνύει πως δεν στερείται συγγραφικών ικανοτήτων!

Για να λέμε την αλήθεια, όταν ο Σέρβος επιθετικός άλλαξε… δαχτυλίδια με την ακριτική ομάδα, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτιούνταν αν θα καταφέρει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο και κατ΄επέκταση, να πραγματοποιήσει απόσβεση της μεταγραφής του.

Το εν Ελλάδι «αγροτικό» στην Δράμα, ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένο, ωστόσο εάν γυρίσουμε ωστόσο το ρολόι του χρόνου, θα μπορούσαμε να γεμίσουμε ένα βιβλίο με ονόματα παικτών οι οποίοι έκατσαν πάνω στο «αγροτικό» για να το… κλωσήσουν!

Ο πρωταγωνιστής μας στην προκειμένη περίπτωση, «γέννησε» μεγάλες φιλοδοξίες από τα φιλικά παιχνίδια της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Από τις πρώτες εμφανίσεις έδειξε την… ερωτική σχέση του με τα δίχτυα, αλλά και την ικανότητά να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του, παίζοντας με πλάτη προς το τέρμα.

Διάδοχος των Μαρτσέλο και Ρατζίνσκι!

Μαράζι το΄χαν τα τελευταία χρόνια στην Ξάνθη να βρουν έναν γκολτζή επιθετικό, ή για να το πούμε διαφορετικά, έναν φουνταριστό που θα κυλάει το «killer instinct» στις φλέβες του. Από την εποχή του Τόμας Ρατζίνκσι και ακόμη παλαιότερα του Βερεντιάνο Μαρτσέλο, είχαν να θαυμάσουν στον σύλλογο της Θράκης, έναν επιθετικό που θα΄χει το γκολ στο… τσεπάκι του! Ουκ ολίγοι επιθετικοί παρέλασαν από τα Πηγάδια, όλοι τους όμως είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Πολύ...τηγανίτα και από γκολ λίγα πράγματα!

Τώρα πλέον, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι έχουν αρχίσει να βλέπουν στο πρόσωπο του Μαρκόφσκι τον πιο ταλαντούχο αλλά και πιο «μπερμπάντη» επιθετικό που πέρασε από τα τεέυταία χρόνια από τα μέρη τους.

Μπορεί να άργησε λιγάκι να βάλει μπροστά την μηχανή, ωστόσο μετά το παρθενικό του γκολ στην Super League, κόντρα στην ΑΕΚ στις 21 Σεπτεμβρίου στα Πηγάδια, το κοντέρ άρχισε να γράφει και άντε να δούμε που θα σταματήσει…!

Επί του παρόντος, έχει «παστελώσει» 6 γκολ σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, επίδοση που τον κατατάσσει στα πιο «καυτά» πιστόλια που κυκλοφορούν στο ροντέο της Super League και εάν θέλετε στα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Και επειδή καλό είναι να θυμάται κανείς από πού ξεκίνησε, σε μιάμιση σεζόν με την Καλλιθέα πέτυχε 19 γκολ, ενώ το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε από την Δόξα, έχοντας συνολικά 31 γκολ σε 63 παιχνίδια με την φανέλα των «μαυραετών».

«Μεταξωτή» μεταγραφή, με λίγα ευρώ!

Όπως φανερώνει και η γλώσσα των αριθμών, το γκολ και ο Μαρκόφσκι, πάνε… πακέτο! Για αυτό άλλωστε και ο Χρήστος Πανόπουλος «φαγώθηκε» να τον φέρει στην Ξάνθη και μετρούσε μία – μία τις ημέρες, από τον περασμένο Γενάρη, μέχρι την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την Δόξα.

Να θυμίσουμε, πως ο μεγαλομέτοχος της Skoda έφαγε «πόρτα» από τον Θανάση Σάμιο στην πρόταση που του έκανε να φορέσει την …κορδέλα στον Μαρκόφσκι και να του τον στείλει στα Πηγάδια έξι μήνες νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου του με τους δραμινή ομάδα.

Η υπομονή όμως ανταμείφθηκε, αφήστε που στην προκειμένη περίπτωση ο λεγάμενος έρχεται να διαψεύσει το ρητό, σύμφωνα με το οποίο, «οι μεταξωτές μεταγραφές, θέλουν και μεταξωτά πορτοφόλια». Ο Μαρκόφσκι δεν κόστισε μια περιουσία στον ούτως η άλλως «σφιχτό» στα οικονομικά τα τελευταία χρόνια Πανόπουλο. Αφήστε που έτσι όπως το πάει το… βιολί, το πιθανότερο είναι πως θα «μοσχοπουληθεί» νωρίτερα από την λήξη της σύμβασής του(βλ. καλοκαίρι 2014) με την Ξάνθη. Άλλο που δεν θέλει φυσικά, ο «μετρ» των πωλήσεων ιδιοκτήτης της Skoda....

«Παράδεισος η Ξάνθη»

Ο ίδιος χαρακτηρίζει παράδεισο την Ξάνθη (με ανοιχτά και κλειστά μικρόφωνα) για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, ο οποίος θέλει να παραμείνει πιστά αφοσιωμένος στην εργασία και στο καθήκον του.

Κάτι που κακά τα ψέματα, δεν συναντάς εύκολα πλέον στην Ελλάδα του ΔΝΤ, ακόμη και σε ομάδες που κινούνται στην πρώτη ταχύτητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για αυτό άλλωστε και ο Μάρκο έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του, που ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί και τον αυστηρότερο κριτή του. Το μότο του είναι πως «ο επιθετικός πρέπει να έχει υπομονή και να δουλεύει σκληρά για να πετύχει»…

Όταν ήταν πιο μικρός, θαύμαζε τον Κριστιάν Βιέρι και έλεγε ότι κάποια μέρα θα γίνει σαν και αυτόν. Όταν μεγάλωσε, έβλεπε μόνο τον Μάρκο και κανέναν άλλο!

Το 2005 επιλέχθηκε στην Εθνική ομάδα Σερβίας κάτω των 19 ετών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Με τις επιδόσεις του στο ελληνικό..χωριό, φιλοδοξεί να έρθει η στιγμή που θα αξιωθεί να φορέσει την φανέλα της μεγάλης Εθνικής.

Νωρίτερα πάντως, η εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία του πέρασε τις «χειροπέδες» του γάμου τον περασμένο Ιούνη στο Βελιγράδι! Αυτό και εάν ήταν… γκολ!



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved