Πανκράτ, ο «Βυσσινί» φίλος του Ντομί

Πανκράτ, ο «Βυσσινί» φίλος του Ντομί

Η Ελλάδα θα είναι η τέταρτη χώρα στην οποία θα παίξει ποδόσφαιρο ο Φαμπρίς Πανκράτ, το νέο και πιθανότατα τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Λάρισας για τη φετινή σεζόν.

Γεννημένος τον Μάιο του 1980, ο 30χρονος πια δεξιός εξτρέμ έκανε το «μπαμ» στην καριέρα του στη Λε Μαν και έφτιαξε την τύχη του καθώς τον Αύγουστο του 2004, η Παρί σεν Ζερμέν έβγαζε από τα ταμεία της 2.000.000 λίρες για να τον κάνει δικό της.

Οι δύο πρώτες του σεζόν στο Παρίσι, όπου γνώρισε τους πολύ γνωστούς μας για διάφορους λόγους Ατέμπα Μπιλαγί (μέχρι πρότινος στον Ατρόμητο), Μπερνάρ Μεντί και Ζερόμ Ροτέν («έπαιξαν» για τη Λάρισα τις τελευταίες μέρες) κύλησαν αρκετά καλά και συνοδεύτηκαν από 58 συμμετοχές και 8 γκολ.

Πάνω που πίστεψε ότι θα καθιερωνόταν, το πράγμα άρχισε να στραβώνει την περίοδο 2006-07. Οι εμφανίσεις του περιορίστηκαν δραματικά και συνήθως ερχόταν από τον πάγκο για να δώσει λύσεις.

Αποφάσισε να ζητήσει κάτι καινούριο και δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στη Μπέτις. Ηταν η πρώτη του απόπειρα στο εξωτερικό, αλλά δεν συνοδεύτηκε από επιτυχία με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Παρί και να ξαναδοθεί δανεικός το 2007-08, στη Σοσό αυτή τη φορά. Η περίοδος 2008-09 τον βρίσκει ξανά στο Παρίσι. Με προπονητή τον επίσης γνωστό μας για το φλερτ του με ελληνικές ομάδες, Πολ Λε Γκουέν.

Το καλοκαίρι του 2009 είναι καθοριστικό για τον Πανκράτ. Αφού τονίζει σε συνέντευξή του ότι ο απερχόμενος πια Λε Γκουέν δεν μιλούσε σχεδόν ποτέ στους παίκτες και φέρει ευθύνη για τη μέτρια πορεία της Παρί, αποχωρεί από τη γαλλική πρωτεύουσα και επιχειρεί να αναγεννήσει την καριέρα του.

Οι βλέψεις του υψηλές και προορισμός η Αγγλία παρότι ακούγεται ότι τον θέλουν η Ναντ και το Στρασβούργο. Μόνο που οι ομάδες της Πρέμιερ δεν… σφάζονται ακριβώς στα πόδια του. Με αποτέλεσμα η πρώτη του περιπέτεια να είναι ένα δοκιμαστικό στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Δεν τα πηγαίνει καλά, αλλά δοκιμάζει και στη Νιούκαστλ. Οι τρεις μέρες που περνά από trial στο Σεντ Τζέιμς Παρκ τον μαγεύουν.

«Μου είπε ότι αν και μαύρος, η καρδιά του είναι ασπρόμαυρη και ότι αγάπησε ήδη την πόλη και το ταμπεραμέντο του κόσμου. Μίλησε ήδη με τον φίλο του, Ντιντιέ Ντομί (σ.σ. κι άλλος γνωστός μας) και κατάλαβε ότι το μέλλον του βρίσκεται εδώ. Αλλωστε η Νιούκαστλ θα είναι περαστική από την Τσάμπιονσιπ και ο Φαμπρίς ονειρεύεται να αγωνιστεί στην Πρέμιερ», λέει ο εκπρόσωπός του.

Οι Ανθρακωρύχοι πείθονται από το δοκιμαστικό και στις 21 Νοέμβρη του 2009 του δίνουν την ευκαιρία. Συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με προοπτική ανανέωσης για δύο χρόνια. Ο κόσμος περιμένει τον νέο Λόβενκραντς και ο Πανκράτ γίνεται γρήγορα πολύ αγαπητός. Το πρώτο και μοναδικό του τελικά γκολ με τη φανέλα της Νιούκαστλ επιτυγχάνεται σε λιγότερο από έναν μήνα και συγκεκριμένα στις 5 Δεκεμβρίου σε ματς με τη Γουότφορντ. Και τι γκολ… Από τα ωραιότερα της σεζόν στην Πρέμιερ. Οι οπαδοί του βγάζουν τραγούδι και ο Γάλλος νιώθει πως βρήκε την Ιθάκη του.

«Το γκολ αυτό ήταν όντως όμορφο, αλλά έχω πετύχει κι άλλα εξίσου όμορφα. Θα δείτε πολύ περισσότερα πράγματα από μένα στο άμεσο μέλλον». Η απόκτηση του επίσης δεξιού εξτρέμ, Ουέιν Ρούτλετζ τον Γενάρη του 2010 τον απογοητεύει.

Παίρνει ελάχιστες ευκαιρίες ως βασικός και το καλοκαίρι, η διοίκηση και ο προπονητής των «καρακαξών» αποφασίζουν ότι ο Πανκράτ δεν είναι αυτό που ονειρεύονται για την Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία η ομάδα έχει πλέον επιστρέψει. «Νιώθω χάλια. Αγάπησα την ομάδα και τους οπαδούς που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Πίστευα ότι θα μείνω και μου είναι δύσκολο να χωνέψω αυτό που συνέβη»

Φεύγει και ταξιδεύει στη Γερμανία και το Ανόβερο για να δοκιμαστεί, αλλά δεν υπογράφει και γυρίζει στο Νησί. Νέο δοκιμαστικό, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Λέστερ.

Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον δηλώνει εντυπωσιασμένος, αλλά η μεταγραφή δεν ολοκληρώνεται. Επειτα από μήνες ταλαιπωρίας και αναζήτησης, ο Πανκράτ βρίσκει ομάδα και ετοιμάζεται για την ελληνική περιπέτεια. Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν μιλούν για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί και στην αριστερή πτέρυγα (για εκεί άλλωστε αποκτήθηκε), αλλά και ως σέντερ φορ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Είναι ταχύς, αλλά έχει ένα θέμα με τις σέντρες. Το σημαντικό για την ΑΕΛ είναι ότι όση ανάγκη τον έχει η ίδια, άλλη τόση έχει κι αυτός τους Βυσσινί.


Η περιγραφή του γκολ από ραδιοφωνικό σταθμό του Νιούκαστλ

http://www.youtube.com/watch?v=hRxIhERGQKg

Πανκράτ, ο «Βυσσινί» φίλος του Ντομί



Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved