«Ice Man», «killer» ή μήπως... πρωταγωνιστής στο «True Blood»;

«Ice Man», «killer» ή μήπως... πρωταγωνιστής στο «True Blood»;

Την πεποίθησή του ότι θα σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Εϊντούρ Γκουντγιόνσεν, σύμφωνα με αθλητική εφημερίδα «κίτρινης» (φιλικά προσκείμενη στην ΑΕΚ εννοούμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) απόχρωσης…

Σαφώς και το όνομα, το οποίο «κουβαλάει» μαζί του ο Ισλανδός ποδοσφαιριστής είναι «βαρύ»… Τόσο «βαρύ», όμως, που πλέον φαίνεται να δυσκολεύεται και ο ίδιος να το σηκώσει στις πλάτες του!

Ο «Ice Man» ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ (με το μικρό μπάτζετ και τις λίγες φιλοδοξίες ως ομάδα)… Έγινε δεκτός από τον φίλαθλο κόσμο της Ένωσης με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς άπαντες είδαν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα έπαιρνε την ομάδα από το χεράκι και θα την οδηγούσε στις επιτυχίες… Όποιες κι αν ήταν αυτές, καθώς φέτος (εδώ και χρόνια ουσιαστικά…) η έννοια «επιτυχία» για την προσφυγική ομάδα, είναι κάπως συγκεχυμένη.

Ο Γκουντγιόνσεν, όμως, περισσότερο θυμίζει πλέον τον… περίφημο -«στραγγισμένο από αίμα - βρικόλακα Eric Northman από την τηλεοπτική σειρά «True Blood» (του αμερικανικού δικτύου HBO) που «σπάει ταμεία» και στην χώρα μας, παρά τον εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που στα χρόνια της πρώτης δεκαετίας του 2000 εντυπωσίαζε με τις φανέλες των Μπαρτσελόνα και Τσέλσι!

Τα 600 χιλιάρικα που παίρνει, βέβαια, πλέον ως ετήσια αποζημίωση από την ΑΕΚ πριν το 2005 ο Γκουντγιόνσεν τα είχε απλώς για… μαλακτικές κρέμες των ξανθών μαλλιών του! Πλέον με τα χρήματα, τα οποία του δίνει η ΑΕΚ, δεν θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα είχε στις τάξεις τις τον… Γκουντγιόνσεν του 2008, για παράδειγμα! Ήλπιζε, όμως, ότι κάτι θα είχε μείνει ακόμα στον Ισλανδό από τον super star του παρελθόντος… Κάτι, που θα αρκούσε στο δύσμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα για να δώσει ώθηση στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα!

Μέχρι στιγμής, ο Ισλανδός επιθετικός δεν έχει δείξει σχεδόν τίποτα στα οκτώ ματς που έχει αγωνιστεί με την φανέλα της ΑΕΚ σ’ Ελλάδα και Europa League δίνοντας μάλιστα, την εντύπωση ότι δεν διαθέτει καν το ψυχικό σθένος να εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας…

Ο «Ice Man» έχει πετύχει απλώς ένα γκολ με την SKODA Ξάνθη στην ελληνική Super League, ενώ στο Europa League στο ενεργητικό υπάρχει μόνο ένα κερδισμένο πέναλτι (καθοριστικής σημασίας είναι αλήθεια) στην Τιφλίδα και κανένα γκολ σε τέσσερα ματς. Ένα γκολ σε οκτώ ματς, δηλαδή…

Παρόμοιες (κάκιστες) επιδόσεις, όμως, είχε να επιδείξει ο Ισλανδός και την τελευταία διετία, όπου κι αν αγωνίστηκε!

Την σεζόν 2010-11 σε πέντε ματς με την Στόουκ δεν έκανε… σεφτέ! Μηδέν στα τέσσερα στο πρωτάθλημα, μηδέν και στο μοναδικό ματς που έπαιξε στο League Cup. Μία από τα ίδια και με την Φούλαμ, καθώς δίχτυα δεν κούνησε σε κανένα από τα δέκα ματς πρωταθλήματος που έπαιξε!

Πηγαίνοντας μία σεζόν πιο πίσω, δηλαδή στο 2009-10, παρατηρούμε ότι έμεινε «άσφαιρος» σε έντεκα ματς με τη Μονακό, εννέα για το πρωτάθλημα κι άλλα δύο για το κύπελλο! Στην συνέχεια «μετακόμισε» στο Λονδίνο, για λογαριασμό της Τότεναμ, με την οποία έπαιξε σε δεκατέσσερα ματς σκοράροντας δύο φορές! Ένα γκολ στο πρωτάθλημα σε έντεκα παρουσίες κι άλλο ένα στο κύπελλο Αγγλίας σε τρεις συμμετοχές…

Με τρία γκολ σε 48 ματς από το 2009 μέχρι σήμερα δεν τον αποκαλείς και… «δολοφόνο», έτσι δεν είναι; Βέβαια ακόμα κι αν πάμε και στην τελευταία «καλή» του διετία (από πλευράς απόδοσης εντός γηπέδων), θα διαπιστώσουμε ότι είχε μόλις εφτά γκολ σε 69 ματς με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, τρία την σεζόν 2007-08 (σε 36 ματς) κι άλλα τέσσερα το 2008-09 (σε 33 ματς)…

Σύνολο, δηλαδή - ακόμα κι αν προσμετρήσουμε και δύο από τις θεωρητικά «γεμάτες» και «καλές» χρονιές του - δέκα γκολ σε 117 ματς με έξι διαφορετικές ομάδες την τελευταία πενταετία! Με μέσο όρο σκοραρίσματος 0,08 (ο μ.ο. πέφτει στο 0,06 αν υπολογίσουμε την τελευταία τριετία) ο Γκουντγιόνσεν δεν φαντάζει ιδιαίτερα απειλητικός για τον Ολυμπιακό, παρά τα όσα… απειλητικά είπε!

Η δήλωση του ότι θα σκοράρει κατά του Ολυμπιακού (του πρωταθλητή και της πλέον ποιοτικής ομάδας αυτή την περίοδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο) έρχεται ως η απέλπιδα προσπάθεια του Γκουντγιόνσεν να δείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά σ’ αυτήν την ΑΕΚ!

Μοιάζει ως έκφραση της αγωνίας, η οποία διακατέχει τον 33χρονο ποδοσφαιριστή ν’ αποδείξει ότι δεν έχει «πεθάνει» (ποδοσφαιρικά) ακόμα, αλλά αντίθετα στις φλέβες του συνεχίζει να τρέχει «καυτό» αίμα (σαν αυτό που πίνει ο… σωσίας του, Eric Northman που λέγαμε προηγουμένως)!



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved