Ο Μέρφι, ο Καρνέζης και το πραγματικό όνειρο του Καπίνου

Ο Μέρφι, ο Καρνέζης και το πραγματικό όνειρο του Καπίνου

Ένας 26άρης επιβεβαιώνει κατά γράμμα πως «ότι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει», την ώρα που ένας 17άρης… ζει όνειρα και όνειρα και βλέπει το μέλλον να του ανήκει.

Το ότι ο Ορέστης Καρνέζης μπορεί να αισθάνεται πλέον και με τη βούλα «μουντζωμένος», το διαπιστώσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε στο Περιστέρι το βράδυ του Σαββάτου. Πάνω που, έστω κι από σπόντα με τον τραυματισμό του Κοτσόλη, πήρε μια ευκαιρία και το φύλλο» έδειξε να του γυρίζει, ήρθε η απίστευτη αποβολή του να ολοκληρώσει το γκρέμισμα όσων προσπαθούσε να χτίσει στα χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και που ήδη τα είχε γεμίσει ρωγμές από την «γκέλα» του αιώνα στον περσινό προημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Το θέμα, όμως, δεν είναι η γκαντεμιά του Καρνέζη και η τάση του να επιβεβαιώνει τον νόμο του Μέρφι. Το θέμα είναι ένα 17χρονο παιδί – που μόνο τέτοιο δε σου θυμίζει το παρουσιαστικό του αφού κοιτάει τον κόσμο από τα 198 εκατοστά – το οποίο δικαίωσε στο 100% την ρήση του Πάουλο Κοέλιο.

Όνειρα και όνειρα…

Για τον Στέφανο Καπίνο, που στα 13 του από τις ακαδημίες του Αετού Κορυδαλλού βρέθηκε ξαφνικά στο… «μαγικό κόσμο» της Παιανίας, η βραδιά στο Περιστέρι θα μείνει αξέχαστη για όλη του τη ζωή. Έστω κι αν δε συνοδεύτηκε με ένα «clean sheet» που λένε και στη Βρετανία.

Θα του μείνει χαραγμένη βαθιά ως η πρώτη βραδιά που πραγματοποίησε το όνειρό του, ως η βραδιά που ενδεχομένως θα αποτελέσει γλυκιά ανάμνηση όταν θα αρχίσει να υλοποιεί άλλα, μεγαλύτερα, όνειρα και ως η βραδιά που το παιδί… έγινε άνδρας, πέντε μήνες και μια μέρα νωρίτερα από την ημερολογιακή του ενηλικίωση.

Φτερούγισμα για το «αετόπουλο»

Τέσσερα, και κάτι… ψιλά, χρόνια πριν όταν έβλεπε κανείς να αγωνίζονται οι «94ηδες» των ακαδημιών του Αετού Κορυδαλλού, δεν μπορούσε παρά να ρίξει το βλέμμα του κάτω από τα δοκάρια. Ένα παιδάκι, 13 χρονών, με ύψος πάνω από 1,85 μ. τραβάει όσο να πεις την προσοχή. Όταν μάλιστα δείχνει με τη σωματοδομή και το ταλέντο του ότι «έχει» τη θέση του τερματοφύλακα, τότε τραβάει και την προσοχή αυτών που πρέπει.

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτοί ήταν άνθρωποι τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού. Εν τέλει, με τον Σπύρο Λιβαθηνό να παίζει το ρόλο του και τους «πράσινους» να κερδίζουν στο νήμα την παρουσία του Στέφανου Καπίνου στα τμήματα υποδομής του. Αυτό ήταν. Τα όνειρα, άρχισαν για τα καλά…

Δουλειά, προσόντα και χαρακτήρας

Μπορεί το παιδί να ήταν μικρό, αλλά ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να πραγματοποιήσει το όνειρο. Για να ξυπνήσει και να ξέρει ότι θα κάνει προπόνηση με την πρώτη ομάδα ένα πρωί ή ότι μια Κυριακή θα είναι στην αποστολή και θα ταξιδεύει για την Τούμπα ή ακόμα και ότι θα παίξει βασικός (ουσιαστικά) ένα βράδυ Σαββάτου στο Περιστέρι.

Ένα πράγμα μπορεί να σου χαρίσει τέτοια… «πραγματικά» όνειρα. Η σκληρή δουλειά. Αυτό έκανε κι ο Καπίνιος. Δούλεψε σκληρά με τον προπονητή τερματοφυλάκων στα τμήματα υποδομής, Παναγιώτη Αγριογιάννη, με τον προπονητή τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας, Βασίλη Αλεξούδη και με τους προπονητές του στα κλιμάκια των «μικρών» εθνικών ομάδων όπου είναι μόνιμο στέλεχος μετρώντας 20 συμμετοχές συνολικά σε παίδων και εφήβων.

Πρωτάθλημα στο «Καραϊσκάκη»

Ο χαρακτήρας του είναι μάλιστα τέτοιος, που του έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και να φέρει στην επιφάνεια μεγάλα προσόντα για τη θέση του. Πέρα από τα σωματικά, ο Καπίνος έχει τον «τσαμπουκά» της εξόδου, μιλάει στην άμυνά του και «καθαρίζει» φάσεις. Αυτά τα πράγματα άλλωστε τον έφεραν σε ομάδες Νέων και Εφήβων, όταν ήταν ακόμα έφηβος και… παιδί αντίστοιχα.

Με την Εφήβων μάλιστα έχει καταφέρει το 2009 να πάρει το πρωτάθλημα νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»! Άλλο πραγματικό όνειρο κι αυτό! Με τα προσόντα και τον χαρακτήρα του λοιπόν, κέρδισε και τα καλά λόγια έμπειρων τερματοφυλάκων που έχουν περάσει από την Παιανία, όπως ο Μάριο Γκαλίνοβιτς που τον έχει χαρακτηρίσει «ταλεντάρα», αλλά και τη φιλία του με τον Σωτήρη Νίνη. Στον Καπίνο που ήταν για πρώτη φορά στην αποστολή έτρεξε άλλωστε ο «Ελ Νίνιο» μετά το 0-1 στην Τούμπα πέρσι το χειμώνα…

Να... ονειρευτεί έτσι και την καθιέρωση…

Επιστρέφοντας στα όνειρα, το πιο πραγματικό για την ώρα, ήταν το αποψινό για τον 17χρονο «γίγαντα» που υπερασπίστηκε τα δοκάρια του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι. Έπαψε πια λοιπόν να είναι όνειρο. Ο Φερέιρα άλλωστε, στον… ξύπνιο του και όχι στον ύπνο του, είπε ότι ο Καπίνος μπορεί να είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας για «πολλά, πολλά, πολλά χρόνια».

 «Κι όμως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Φτάνει να το θέλεις πολύ», είπε ο ίδιος θυμίζοντας τον Κοέλιο και τη ρήση του πως… «όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις».

Τι να θέλει τώρα, άραγε, να ονειρευτεί παραπάνω από την καθιέρωση στον Παναθηναϊκό και σε υψηλότατο ποδοσφαιρικό επίπεδο; Ρητορικό το ερώτημα...

Το δρόμο τον ξέρει, να πραγματοποιεί όνειρα έμαθε στο Περιστέρι και το μέλλον του ανήκει…



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved