Τα χαμένα καλοκαίρια της υπέρβασης!

Τα χαμένα καλοκαίρια της υπέρβασης!

Όταν μέσα σε ένα καλοκαίρι το ελληνικό ποδόσφαιρο επιδιώκει να κάνει όχι μία και δύο, αλλά εκατοντάδες υπερβάσεις και μάλιστα μαζεμένες, είναι αναπόφευκτο να προκύπτουν και οξύμωρες καταστάσεις.

Γιατί είναι πραγματικά οξύμωρο, να οδηγεί κανείς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σε συνθήκες καύσωνα και μάλιστα σε ρυθμούς τέτοιους που δεν συναντά κανείς ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο. Γιατί η διεξαγωγή έξι παιχνιδιών μέσα σε 11 ημέρες, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στα χρονικά της  FIFA, ούτε καν στα πρωταθλήματα της Αφρικής.

Και όμως… Οι «φωστήρες» της ΕΠΟ και της  Football League επέλεξαν να ρίξουν όλο το βάρος της δικής τους αδυναμίας για τη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων, αλλά και επίλυσης των θεμάτων που προέκυψαν στο επίπεδο της απονομής αθλητικής δικαιοσύνης, στους πρωταγωνιστές του χώρου: Τους ποδοσφαιριστές…

«Μπείτε… ζώα στο γρασίδι και σκάστε»… Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το μήνυμα που στέλνει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η διοργανώτρια αρχή στους παίκτες των τεσσάρων ομάδων. Και εκείνοι βέβαια, στο βωμό του σκληρού επαγγελματισμού και μη έχοντας άλλες επιλογές, αφού το συνδικαλιστικό τους όργανο υπάρχει μόνο για ανακοινώσεις, θα το πράξουν. Θα μπουν στα γήπεδα, θα φέρουν εις πέρας τη διαδικασία των Play Offs, θα αναδειχθεί επιτέλους η τρίτη ομάδα της κατηγορίας που θα ανεβεί στη Super League και… τέλος καλό, όλα καλά.

Μόνο να βάλει και ο Θεός το χέρι του, μη τυχόν και έχουμε τίποτα απρόοπτα στη Νέα Σμύρνη ή το γήπεδο της Φυλής, αφού μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τις επόμενες ημέρες τους 40 βαθμούς, προκαλώντας συνθήκες ασφυξίας στο λεκανοπέδιο της Αθήνας.

ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας και τελικά ο Διαγόρας από το «παράθυρο», λόγω  της αποβολής των Τρικάλων, είναι οι 4 ομάδες που μπαίνουν στη μάχη, με φόντο το «χρυσό» εισιτήριο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Μην ξεγελιέστε… Από τις 400.000 ευρώ στα 2.500.000 ευρώ (τουλάχιστον), σε επίπεδο εσόδων, είναι μια τεράστια διαφορά, που μπορεί να σώσει μια ομάδα από την καταστροφή. Γιατί, καταστροφή θα είναι για τον ΟΦΗ να μείνει για τρίτη  σερί σεζόν στη Football League. Καταστροφή, αν θέλετε, θα είναι και για τον Λεβαδειακό, αφού διατήρησε σχεδόν ακέραιο τον κορμό που είχε η ομάδα στη Super League, για να επιστρέψει άμεσα σε αυτή.

Για τη Δόξα Δράμας και το Διαγόρα μια πιθανή κατάκτηση της ανόδου θα είναι δώρο… Θεού. Και αυτό, διότι απ’ το πουθενά και ως αουτσάιντερ μπαίνουν στη διαδικασία, με συνθέσεις ανάγκης και την ελπίδα να κάνουν όχι μία και δύο, αλλά ενδεχομένως περισσότερες εκπλήξεις στα έξι παιχνίδια τους, για να αντιστρέψουν το πλεονέκτημα του ΟΦΗ, κυρίως, αλλά και του Λεβαδειακού, απέναντί τους.

Απομένει να δούμε τι θα δούμε σε αυτή την ποδοσφαιρική… εφεύρεση της Football League και της ΕΠΟ που λιγοψύχησε και δεν χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, ώστε να καθορίσει εκείνη τις τύχες των πρωταθλημάτων που διοργανώνουν οι Ενώσεις - Μέλη της.

Γιατί ενώ κάτι έγινε, έστω και με τον τρόπο που έγινε, στη Football League, κανένας δεν ξέρει ακόμα τι και πότε θα γίνει με τη Football League 2 και την άνοδο των ομάδων της στη Β’ Εθνική.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό… Το χειρότερο είναι πως ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι των υπερβάσεων  θα περάσει ανεκμετάλλευτο. Όπως και το προηγούμενο, που μας το παρουσίαζαν ως την τεράστια ευκαιρία να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο.

Εκείνο του 2004…



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved