Μπάχαλο στα όρια συγκάλυψης...

Μπάχαλο στα όρια συγκάλυψης...

Tην εικόνα που σήμερα επικρατεί στο γενικότερο χώρο που θέλει να αυτοαποκαλείται «επαγγελματικό ποδόσφαιρο» μόνο με μια λέξη μπορεί κάποιος να την περιγράψει…

Μπάχαλο…

Τέτοιο, που όμοιό του σπάνια θα μπορέσει να συναντήσει κανείς, ακόμη και σε τριτοκοσμικές χώρες.
Με δεκάδες -κυριολεκτικά- υποθέσεις να εκκρεμούν σε δικαστικό, ποινικό ή αθλητικό επίπεδο.

Με τη Super League να μην γνωρίζει, μέσα Ιουλίου, ποιες  ομάδες θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα.

Με τη Football League να μην είναι -ουσιαστικά- σε θέση να διοργανώσει πρωτάθλημα με περισσότερες των δέκα - δώδεκα ομάδων για τη νέα σεζόν, αφού οι μισές εμπλέκονται στις δικογραφίες των «στημένων» και αρκετές ακόμα στα πλαστά έγγραφα.

Με τη Football League 2 να μην έχει κανένα λόγο ύπαρξης, αφού είναι σαφές πως το «πρωτάθλημα των φτωχών», εν μέσω της ισχυρής οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα θα μετατραπεί σε πεδίο… δράσης των ανά τον πλανήτη επιτήδειων, που θησαυρίζουν απ’ το παράνομο στοίχημα.

Και με την ΕΠΟ, κυριολεκτικά στον… κόσμο της, να αδυνατεί να πάρει μια απόφαση ως «μητέρα αρχή» και να επιβάλλει τα δικά της «θέλω».

Επικυρώνει με «τσαμπουκά» η Super League τη βαθμολογία, ενώ εκκρεμούν πειθαρχικές διώξεις σε ομάδες - μέλη της για δωροδοκία και δεν κουνιέται φύλλο από την πλευρά της Ομοσπονδίας.

Θα πει κανείς ότι υπάρχει η Επιτροπή Εφέσεων που θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, μετά την προσφυγή της Λάρισας.

Σαφέστατα. Υπάρχει όμως και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα με ύφος απολογούμενου, έβγαινε στα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες για να πείσει (χωρίς φυσικά να το πετύχει…) ότι είναι μέσα στις υποχρεώσεις του να κάθεται και να ακούει κάθε λογής… παράπονο, προτροπή, υπόδειξη και απαίτηση παραγόντων, επειδή είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Είναι τέτοιο το μπάχαλο που κυριαρχεί σε όλους τους τομείς αυτής της απίστευτης ιστορίας που μας προέκυψε το φετινό καλοκαίρι, που δίνει την αίσθηση σε έναν ουδέτερο παρατηρητή, ότι οδηγούμαστε σε μια προσπάθεια απίστευτης συγκάλυψης.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ανίκανο να αντιδράσει. Είναι αδιανόητο να πηγαίνει τον Ιούνιο ο Σπύρος Καλογιάννης στην ΕΠΟ και να αποκαλύπτει ότι υπάρχει ομάδα - τα Τρίκαλα - της κατηγορίας που το πρωτάθλημα διοργανώνει ο ίδιος, με πλαστή εγγυητική επιστολή, η οποία είχε κατατεθεί για τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League. Μιλάμε για φοβερά πράγματα.
Και αντί ο Πιλάβιος και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΠΟ να τον καθαιρέσουν την ίδια στιγμή και να τον παραπέμψουν στα πειθαρχικά όργανα, πέρασαν και καμιά δεκαριά ημέρες μέχρι να ασκηθεί η δίωξη στην ομάδα της Θεσσαλίας.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τις πλαστές ενημερότητες σε Super League, Football League και Football League 2. To Γενάρη κατατέθηκαν, το Μάιο λειτούργησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί… Και μέσα Ιουλίου δεν ξέρει κανείς με βεβαιότητα τι άλλο μπορεί να ξημερώσει για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς, το… σύστημα που όλοι γνωρίζαμε ως σήμερα έχει αποτύχει παταγωδώς. Από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο με τα «στημένα», αυτό που αναρωτιούνται οι Έλληνες φίλαθλοι είναι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να απασχολεί την ΕΠΟ.

Η αυτοκάθαρση…

Δυστυχώς, την ομοσπονδία απασχολεί -κυρίως- το αυτοδιοίκητο και τη Super League τα λεφτά…  Ήταν πολλά, γίνονται λιγότερα και υπάρχει κίνδυνος να εξαφανιστούν και αυτά, αν συνεχίσουν οι ίδιοι που «αυτοδιοικούνται» να πιστεύουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.

Όταν ο εκάστοτε πρόεδρος της Ομοσπονδίας πριν πάρει το χρίσμα ή για να πάρει το χρίσμα, κάνει μυστικές συναντήσεις με ισχυρούς παράγοντες σε σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους, τότε το παιχνίδι έχει χαθεί…

Όταν σε κάθε εκλογική διαδικασία της Super League στήνεται ένα απίστευτο παρασκηνιακό πεδίο δράσης για την επικράτηση Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού, τα λόγια περιττεύουν.

Όταν παράγοντας παίρνει… μεταγραφή σε άλλη ομάδα για να παραμείνει στην προεδρία της Football, η λογική πάει περίπατο.

Για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα παραμείνει δέσμιο των επιθυμιών των λίγων και θα αποκλείει, όπως χρόνια τώρα πράττει, την επιθυμία των πολλών.

ΥΓ.: Την Τετάρτη θα απολογηθούν στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα. Μπέος (αν γίνει επιχείρηση μεταγωγής του) και Παπακώστας. Μέχρι σήμερα οι απολογίες ήταν ανοικτές για τους δημοσιογράφους. Μην σας παραξενέψει αν σε αυτή την εκδίκαση, την πιο κρίσιμη στην ιστορία της διοργανώτριας αρχής, κλείσουν οι πόρτες στην ενημέρωση…



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved