Ποιος θα κρατήσει κακία στον Σισέ;

Ποιος θα κρατήσει κακία στον Σισέ;

Πάει κι αυτό… Τα Play Offs της Super League ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αφήνοντας για πάντα ανεξίτηλη τη «μπογιά» τους, στη μνήμη των… εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών που κατέκλυσαν τα γήπεδα και των… εκατομμυρίων που τα είδαν τηλεοπτικά…

 

Αν αυτό που είχαν στο μυαλό τους, ο Πατρίκ Κομνηνός και οι συνεργάτες του - και που αποδέχτηκαν μετά χαράς οι πρόεδροι των ΠΑΕ, αφού είχε βρεθεί τρόπος για να γεμίσουν με περισσότερα ευρώ τα ταμεία τους - θεωρούν ότι μετά από τρία χρόνια εφαρμογής στην Ελλάδα έχει πετύχει, τότε μπορούν να το απολαμβάνουν και να το χαίρονται.

Η ιστορία των Play Offs και η εμπειρία της τριετούς εφαρμογής τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας δύο πράγματα μας έχει διδάξει.

Το πρώτο και πιο σημαντικό,  πως δεν έχουν τύχει της αποδοχής των Ελλήνων φιλάθλων, αφού με εξαίρεση εκείνους του ΠΑΟΚ που σταθερά στηρίζουν την ομάδα τους, οι υπόλοιποι -από άποψη αυτοί του Παναθηναϊκού και υποχρεωτικά, λόγω τιμωρίας, αυτοί της ΑΕΚ- γύρισαν και πάλι την πλάτη στην «κορύφωση» της διοργάνωσης.

Το δεύτερο - εξίσου σημαντικό ΚΑΙ αυτό - έχει να κάνει με το σύστημα της διοργάνωσης των Play Offs. Κάτι διαφορετικό πρέπει να σκεφτούν οι «εγκέφαλοι» της Λίγκας, ώστε να τονώσουν (αν τελικά αποφασίσουν να διατηρήσουν τη διαδικασία και τα επόμενα χρόνια) τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον του κόσμου.

Στο κάτω κάτω της γραφής είναι και ταλαιπωρία για τις ίδιες τις ομάδες, που κάθε χρόνο αρχές Μαϊου αρχίζουν να «φωνάζουν» για τη χρησιμότητα ή μη του θεσμού.

Ενός θεσμού που είχε ήδη χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής του, λόγω της εξασφάλισης ευρωπαϊκών εισιτηρίων για όλες τις ομάδες που φέτος συμμετείχαν στην τετράδα.

Ενός θεσμού που δεν μπορεί, αλλά πρέπει να αναζητήσει και να επιβάλλει ένα νέο τρόπο διεξαγωγής με χιαστί αναμετρήσεις (εντός και εκτός έδρας), ανάμεσα στο δεύτερο και τον πέμπτο και τον τρίτο με τον τέταρτο.  Αυξάνεται έτσι το ρίσκο, αλλά αυξάνεται και ο δείκτης ανταγωνιστικότητας, αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την υλοποίηση της έκπληξης σε δύο ματς, σε σχέση με την αποφυγή της, σε ένα γύρο έξι αναμετρήσεων.

Διαπιστώθηκε περίτρανα, από τη φετινή εμπειρία πως τρία καλά παιχνίδια και ένα σερί ισάριθμων νικών για τον Παναθηναϊκό ήταν υπερ-αρκετά για να ματαιώσουν το αρνητικό σερί στο ξεκίνημα και να αποκαταστήσουν την τάξη, στη μάχη για το δεύτερο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, δεν μπορεί κανείς γι’ αυτό να κατηγορήσει τους «πράσινους».  Ισα - ίσα που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πρέπει να προβληματιστούν για την αδυναμία τους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, έχοντας εκμηδενίσει το +3 του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα των Play Offs.

Εδώ, όμως, έρχεται να επιβεβαιωθεί ο κανόνας που λέει πως οι μεγάλες ομάδες πιστοποιούν τη δυναμική τους στα δύσκολα… Και ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχει τον τρόπο να αντιδράσει. Κυρίως, όμως, έχει τον Σισέ.

Ο Γάλλος απέδειξε για μια ακόμη φορά, αν και καμία ανάγκη δεν είχε να το πράξει, πως στα δύσκολα είναι ικανός να σηκώσει μια ολόκληρη ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού στην πλάτη του και να την οδηγήσει στο δρόμο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι’ αυτό και κανένας, μα κανένας, δεν πρόκειται να του κρατήσει κακία, αν τελικά επιμείνει στην απόφασή του να αφήσει πίσω του, το «μίζερο» ελληνικό ποδόσφαιρο και να επιστρέψει στην Αγγλία, ή να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στον Παναθηναϊκό θα πρέπει -κυριολεκτικά- να ανάψουν όχι μία, αλλά πολλές λαμπάδες για τον Σισέ. Και να αποσύρουν τη φανέλα του, αν τελικά φύγει από την ομάδα, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του, έστω και σε αυτά τα δύο χρόνια παραμονής του. Ένα πρωτάθλημα και μια αποφυγή… χρεοκοπίας δεν είναι σε καμία περίπτωση, μικρό κατόρθωμα.

Γιατί με τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ - αν ο Παναθηναϊκός φτάσει εκεί - καθώς και τα εκατομμύρια των ευρώ που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ από την πώλησή του, ο Σισέ συμβάλλει τα μέγιστα, ώστε να μπορέσουν οι «πράσινοι» να σταθούν ή να αρχίσουν να στέκονται και πάλι στα πόδια τους.

Συνηθίζουμε να λέμε πως ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Ενας Σισέ όμως την έφερε, στον Παναθηναϊκό.

Τώρα, είναι άλλοι αυτοί που πρέπει να διαχειριστούν την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Και φυσικά να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Θα το πράξουν; Το οφείλουν, όχι στους εαυτούς τους, αλλά στο κίνημα των… αγανακτισμένων οπαδών του Παναθηναϊκού.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved