Ι… love this game!

Ι… love this game!

Για να μην ξεχνιόμαστε… 40 παιχνίδια φημολογούνται ως ύποπτα για «στήσιμο», 25 πρόεδροι φέρονται να βρίσκονται προ των πυλών της εισαγγελίας, τρεις ομάδες που δεν πήραν άδεια συμμετοχής στη Super League και κάποιες άλλες -προφανώς- τις πήραν με «κλειστά μάτια».

Και η λίστα έχει συνέχεια… Διαιτητικά «όργια» με βοηθούς και διαιτητές να κάνουν τα «στραβά μάτια», μπροστά σε εξόφθαλμες παραβάσεις, αν και βρίσκονταν (σ.σ. οι πρώτοι) στην ίδια ακριβώς ευθεία, διαμόρφωση αποτελεσμάτων, ξύλο και των γονέων, φοροδιαφυγή - και μάλιστα καραμπινάτη - από μη απόδοση των πραγματικών αριθμών στα εισιτήρια και όχι μόνο…

Μετά απ’ όλα αυτά, είναι δυνατόν να υπάρχει Έλληνας σε αυτό τον τόπο που να μην λατρεύει αυτό το παιχνίδι, όπως λέει και το σλόγκαν των Αμερικανών για το ΝΒΑ;

Την ώρα που ο ελληνικός λαός δέχεται χτυπήματα απανωτά, από τους πολιτικούς που -δυστυχώς- έχει επιλέξει να τον κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα το  απόλυτο… χάος σε επίπεδο διαχείρισης της έννοιας που περιγράφει η λέξη «κράτος», το ποδόσφαιρο που υπό φυσιολογικές συνθήκες όφειλε να αποτελεί ένα  πεδίο… δράσης  λαμπρό - για την ψυχαγωγία και όχι για την εκτόνωση του κόσμου - συμπεριφέρεται λες και βρίσκεται σε άλλον πλανήτη.

Πιθανότατα να ισχύει αυτό, αφού είναι σαφές ότι αυτοί που διοικούν τις ομάδες, αλλά και τη «μητέρα» αρχή της ΕΠΟ, δεν έχουν «αισθανθεί» όλα αυτά που «αισθάνονται» και μάλιστα με βίαιο τρόπο οι Ελληνες πολίτες -οπαδοί.

Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να συνειδητοποιήσουν ότι η ασέλγεια πάνω στο λαοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Και θα σταματήσει μόνο όταν η Πολιτεία και η «δικαιοσύνη» αποφασίσουν να εισχωρήσουν βαθιά στο «παρακράτος» που έχει δημιουργηθεί χρόνια τώρα ΚΑΙ στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι εισαγγελικές αρχές έχουν πλέον πειστεί πως και τα 40 παιχνίδια που έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα της UEFA είναι στημένα και όχι απλά ύποπτα.

Επτά πρόεδροι της Super League, δώδεκα της Football League, δύο της Football League 2 και τέσσερις της Δ’ Εθνικής, θα κληθούν σε πρώτη φάση να δώσουν εξηγήσεις για κατηγορίες, ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως αυτές της στοιχηματικής απάτης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Θεωρούν στην εισαγγελία ότι υπάρχουν ενδείξεις πως κάποιοι εγκληματούν εις βάρος του ποδοσφαίρου, αλλά στο… ποδόσφαιρο εδώ και καιρό επικρατεί «άκρα  του τάφου σιωπή», υπό το σκεπτικό πως οι φάκελοι έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη.

Και το χειρότερο είναι πως κάποιοι εκ των παραγόντων έχουν το θράσος -κατά καιρούς- να βγαίνουν και να προκαταβάλλουν το αποτέλεσμα αυτών των ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι άλλοι, αρκετά πιο έξυπνοι που έχουν ήδη φροντίσει να δημιουργήσουν συνθήκες… απόσυρσής τους από το χώρο, για να διευκολύνουν -ενδεχομένως- το έργο της δικαιοσύνης.

Όπως και να το δει κανείς, το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Για πρώτη φορά, η ελληνική δικαιοσύνη  έχει στα χέρια της έναν ογκώδη φάκελο γεμάτο με ενδείξεις και στοιχεία για αλλοίωση ποδοσφαιρικών αγώνων στη χώρα μας.

Αν θα καταφέρει να τα μετατρέψει όλα αυτά σε αποδείξεις και να επιβάλλει, όταν πια φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, τις προβλεπόμενες ποινές, δεν μπορεί σήμερα να το γνωρίζει κανείς.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να ελπίζουμε και να προσδοκούμε κάτι τέτοιο.

Η ώρα της κρίσεως ΚΑΙ για το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε. Μαζί και της αυτοκριτικής, όσων το διοικούν…



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved