Η νόσος της... άγνοιας κινδύνου

Η νόσος της... άγνοιας κινδύνου

Μοιάζει με κακόγουστη φάρσα, για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο «Γολγοθάς» που δείχνει να ανεβαίνει στα Play Offs η ποδοσφαιρική ομάδα.

Μοιάζει με κακόγουστη φάρσα, αλλά δυστυχώς γι' αυτούς, δεν είναι...

Εγκλωβισμένοι πίσω από τα όποια διοικητικά προβλήματα, που στο κάτω - κάτω δεν έπρεπε να έχουν επηρεάσει το ποδοσφαιρικό τμήμα, οι «πράσινοι» εμφανίζουν σε κάθε παιχνίδι, εικόνα βγαλμένη από ομάδα... γειτονιάς, μη ικανής να σηκώσει το ειδικό βάρος που απαιτούν οι ειδικές συνθήκες διεξαγωγής των Play Offs.

Τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Παναθηναϊκός; Να κατακτήσει ένα μόλις βαθμό σε τρία παιχνίδια και όχι απλά να απωλέσει το πλεονέκτημα που είχε στο ξεκίνημα, αλλά να βρεθεί τέσσερις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ, δύο πίσω από τον ΠΑΟΚ και να αισθάνεται πλέον και την καυτή ανάσα του Ολυμπιακού Βόλου.

Πρόκειται -σαφέστατα- περί ποδοσφαιρικού κατορθώματος, τέτοιου που σίγουρα αρκετοί προπονητές θα επιδιώξουν να συμπεριλάβουν σε ομιλίες τους προς ποδοσφαιριστές πριν από μεγάλα παιχνίδια. Και θα το κάνουν... σημαία, κυρίως για όσα μπορεί να πάθει μια ισχυρή ομάδα, όταν οι παίκτες, αλλά και ο προπονητής της, αδυνατούν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον...

Δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα αυτή η εκνευριστική νωθρότητα στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Παρακολουθώντας τη «μάχη» του Βόλου, έβλεπε εύκολα κανείς το πάθος στις κινήσεις των παικτών του τοπικού Ολυμπιακού και την κατάσταση σοκ, από την άλλη, παικτών ακριβοπληρωμένων, που έδειχναν, ακόμη και όταν από... σπόντα βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, να μην πιστεύουν ότι μπορούσαν να φύγουν νικητές απ' το γήπεδο.

Δύο δοκάρια και συνολικά πέντε ευκαιρίες για γκολ από τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρώτο ημίχρονο. Βρίσκει ο Παναθηναϊκός το... πορτοφόλι με το γκολ του Λέτο και μπαίνει στο γήπεδο στο δεύτερο 45λεπτο σαν να είναι μπροστά στο σκορ με 3-0, για να κάνει συντήρηση δυνάμεων... Και φυσικά, δεν πέφτει από την Ακρόπολη. Γκρεμοτσακίζεται…

Εντάξει, είναι οφσάιντ το δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων» του Βόλου, αλλά και αυτό ομολογία αποτυχίας είναι για τους «πράσινους», σε άλλο επίπεδο… Η μια αμφισβητούμενη φάση του αγώνα κύλησε υπέρ της -θεωρητικά- ανίσχυρης ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός είναι βαριά άρρωστος κι αυτό οφείλει να το παραδεχτεί πρώτα απ' όλους ο ίδιος ο Φερέιρα.

Ετσι κι αλλιώς το Τσάμπιονς Λιγκ κάνει… φτερά και πλέον φαντάζει ως πιθανό ενδεχόμενο, ακόμα και αυτό του τερματισμού στην τέταρτη θέση, όπου με ένα συνδυασμό κατάκτησης της πρωτιάς απ' την ΑΕΚ, θα σημάνει τον αποκλεισμό των «πρασίνων» ακόμα και από το Europa League...

Οικονομικά, έτσι και αλλιώς η καταστροφή για τον Παναθηναϊκό θα είναι τέτοια, σε περίπτωση που δεν μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που δύσκολα θα μπορεί να συγκριθεί με κάτι από το παρελθόν.

Αγωνιστικά, όμως, αυτή η εξέλιξη μπορεί και να έχει άκρως θετικά αποτελέσματα.

Γενναίες αποφάσεις θα χρειαστούν -αυτό είναι δεδομένο- αλλά από μια ισχυρή διοίκηση, που θα πρέπει να δημιουργηθεί από μια ισχυρή μετοχική σύνθεση, για να μπουν οι «πράσινοι» σε μια νέα εποχή που θα τους επιτρέψει να γίνουν ξανά προσιτοί στον κόσμο τους και ταυτόχρονα ανταγωνιστικοί προς τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, τον Ολυμπιακό.

Το σίριαλ της πολυμετοχικότητας ολοκληρώθηκε με το χειρότερο δυνατό φινάλε, ο Παναθηναϊκός παραπαίει και για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, ο Δημήτρης Γόντικας, δεν μπορεί -σε καμία περίπτωση- να φέρει μόνος του την Ανοιξη.

Ο Παναθηναϊκός απειλείται σοβαρά από τη νόσο της... άγνοιας κινδύνου που δείχνουν να έχουν προσβληθεί οι παίκτες του, αλλά και ο ίδιος ο Φερέιρα.

Και αν τα μηνύματα για την επόμενη μέρα είναι από τώρα δυσοίωνα, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι για το... τώρα, μόνο ένας χαρακτηρισμός μπορεί να περιγράψει τη διαμορφωθείσα κατάσταση.

Αυτός της... αποσύνθεσης.

Σε όλα τα επίπεδα!!!

ΥΓ.: Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να σηκώσει το ειδικό βάρος του φαβορί για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τρία γκολ από την ΑΕΚ στο άδειο ΟΑΚΑ, ως αποτέλεσμα των επιλογών του Μάκη Χάβου, αλλά και της -κυριολεκτικά- αξιοθαύμαστης τακτικής που ακολουθεί η ΑΕΚ του Χιμένεθ. Οφείλει όποιος παρακολουθεί ποδόσφαιρο να αναγνωρίσει στον Ισπανό και τους παίκτες του, πως έχουν συνειδητοποιήσει απόλυτα το ρόλο τους, έχουν αποκρυπτογραφήσει στο έπακρο τις τεράστιες αδυναμίες των αντιπάλων τους στη διαδικασία και αποδίδουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Και προφανώς, για όλα αυτά, θα δικαιωθούν...

 



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved