Να αδειοδοτήσει ο Πλατινί τον Πιλάβιο

Να αδειοδοτήσει ο Πλατινί τον Πιλάβιο

Είναι πλέον σαφές, ακόμη και στον τελευταίο τροχό της αμάξης που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, πως κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα που διαχειρίζεται τον τρόπο λειτουργίας των ΠΑΕ.

Οι απορίες και τα ερωτήματα αυξάνονται πλέον με ταχύτητα τέτοια, που δύσκολα θα καταφέρει να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Απαντήσεις που κρίνονται απόλυτα απαραίτητες για να βάλουν ένα οριστικό τέλος στο κύμα καχυποψίας που έχει αρχίσει και σαρώνει τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Καχυποψία για το ενδεχόμενο να κινείται η επιτροπή αδειοδότησης της Ομοσπονδίας με δύο μέτρα και δύο – τρία ή και περισσότερα σταθμά.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος τα… χρειάστηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αφού τα «πυρά» που δέχτηκε από τους βουλευτές, δεν κατόρθωσε σε καμία περίπτωση να τα αποτρέψει, απ’ το να βρουν «στόχο», στο ήδη πληγωμένο από άλλου είδους αστοχίες των διοικούντων του, ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ υποχρεώθηκε να αποκαλύψει πως ο Ηρακλής -όπως είπε- είχε καταθέσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ Καλαμαριάς, τον Ιανουάριο. Ας δεχτούμε πως τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού ακόμα και αυτή η αποκάλυψη αμφισβητείται ευθέως από τον Γηραιό. Η αρμόδια υπηρεσία της Ομοσπονδίας που υποτίθεται ότι πρέπει να ελέγξει όλα αυτά τα ζητήματα, τι έκανε από τον Ιανουάριο μέχρι και προχθές;

Πώς επέτρεψε σε μια ομάδα που είχε πλαστή ενημερότητα να κάνει μεταγραφές; Γιατί δεν έβγαλε στη… σέντρα τον Ηρακλή και τον κάθε Ηρακλή (σ.σ. γίνεται χαμός εδώ και καιρό στη Football League), από τη στιγμή που κατατέθηκε το έγγραφο;

Στον «Γηραιό» έχουν, βέβαια, αντίθετη άποψη και ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ. Όπως ετοιμάζονται -από την άλλη- οι βουλευτές που αποτελούν την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, να απαιτήσουν το άνοιγμα όλων των φακέλων για την αδειοδότηση.

Και μπορεί ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Θόδωρος Κουρίδης να ανασκεύασε  την ατάκα που του χρεώθηκε, το περίφημο: «πάμε να σώσουμε μια ομάδα και θα κάνουμε κακό σε άλλες», αλλά ακόμα και αν δεν ειπώθηκε, ή αν ειπώθηκε κάπως έτσι, πρόκειται για μια ατάκα - σταθμό, για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προκύπτει, βέβαια κι άλλο ένα ερώτημα, από τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης που η ίδια η ΕΠΟ, με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της έχει δημιουργήσει, αλλά αυτό αφορά τους βουλευτές μας…

Θα επιμείνουν, όταν ο «μπαμπούλας» που λέγεται UEFA απορρίψει το αίτημα για το άνοιγμα των φακέλων και απειλήσει με επιβολή κυρώσεων τις ομάδες μας, που ίσως «αγγίξουν» και την απαγόρευση συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Καίριο ερώτημα, αφού ο κίνδυνος να μείνουν εκτός Ευρώπης Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ένας εκ των Ολυμπιακού Βόλου ή Ατρομήτου, θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο θόρυβο, απ’ αυτόν που σήμερα προκαλεί ο υποβιβασμός του «ανίσχυρου» Ηρακλή.

Κάπως έτσι, λοιπόν, από αστοχίες και λάθη στους χειρισμούς μιας υπόθεσης, που αν όλα λειτουργούσαν άψογα θα είχε ξεκαθαρίσει από τον Γενάρη, φτάσαμε στα μέσα Μαΐου  να παρεμβαίνει η Βουλή για να υποχρεωθεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να μιλήσει για την αδειοδότηση.

Η ουσία, πάντως, δεν αλλάζει…

Η αξιοπιστία και το κύρος της ΕΠΟ από την ολοκλήρωση της φετινής διαδικασίας των αδειοδοτήσεων έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Πλέον, μόνο με ένα τρόπο μπορεί να περισώσει την κατάσταση η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία:

Με το άνοιγμα ΟΛΩΝ των φακέλων και την ανάληψη του κόστους από τον ίδιο τον Πιλάβιο.

Να επικοινωνήσει με τον Πλατινί και να του εξηγήσει το μπάχαλο που επικρατεί στην Ελλάδα. Εξυπνος άνθρωπος είναι ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA, θα καταλάβει και θα τον... αδειοδοτήσει.

Και σε τελική ανάλυση, ας διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Super League με 8 ομάδες, αν ισχύουν όσα ακούστηκαν στη Βουλή για «5-6 ομάδες που έχουν σημαντικές ελλείψεις».

Και αυτό θετικά θα το δει ο Πλατινί...

ΥΓ: Με την εικόνα που εμφανίζει ο Παναθηναϊκός στα Play Off, το μειονέκτημα της έδρας που προκάλεσαν στην ΑΕΚ οι οπαδοί της και το διπλό κίνητρο του Ολυμπιακού Βόλου έναντι των «Αθηναίων», θα πρόκειται για ομαδική αυτοκτονία του ΠΑΟΚ, αν δεν κατορθώσει να διατηρήσει το τεράστιο προβάδισμα που ήδη έχει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Μόνο ένα μειονέκτημα μπορεί αυτή τη στιγμή να στοιχίσει την πρωτιά στον ΠΑΟΚ. Το ειδικό βάρος του φαβορί…



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved