Δεν φτάνει να είναι τίμια...

Δεν φτάνει να είναι τίμια...

Απ’ όπου και να πιαστεί κανείς, για να μπορέσει να βγάλει ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα για τον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής αδειοδότησης, θα… γκρεμοτσακιστεί.

Τα κριτήρια είναι γνωστά και δημοσιοποιούνται και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, αλλά και της UEFA. Όμως από αυτή τη δημοσιοποίηση, που είναι αυτονόητη, μέχρι την τήρησή τους από τις ΠΑΕ, αλλά και την πλήρη εφαρμογή τους από τις αρμόδιες επιτροπές (α’ και β’ βαθμού) υπάρχουν πολλά ερωτηματικά…

Μερικά από αυτά, έθεσε η ΠΑΕ Ηρακλής στην ανακοίνωσή της, βγάζοντας στη… φόρα, αλλά συγκεντρωτικά, τα αποτελέσματα των ισολογισμών των ομάδων της Super League.

Με μια πρώτη ματιά, αυτό που αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς και μάλιστα σε μια περίοδο όπου τα οικονομικά της χώρας πάνε κατά διαόλου, είναι πως το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχει καμία απολύτως σωτηρία, όταν μπει στο παιχνίδι των αδειοδοτήσεων η αρμόδια επιτροπή της UEFA.

Αριθμοί που τρομάζουν, με την πλειοψηφία των ομάδων μας να βρίσκεται στο μείον και δίχως, μέσα σε αυτή την ιστορία, να υπάρχει το «εξίσου» μεγάλο αγκάθι που βασανίζει τα οικονομικά των ΠΑΕ και δεν είναι άλλο από τις υποχρεώσεις τους, έναντι του ελληνικού δημοσίου.

Ρεαλιστές πρέπει να είμαστε σε αυτή τη φάση που διανύει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν στην ΕΠΟ θέλουν να περισώσουν το κύρος και την αξιοπιστία της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων, που δέχεται πλέον έντονα πυρά, πρέπει να αναιρέσουν την απόφαση για την ρήτρα εμπιστευτικότητας, ζητώντας τουλάχιστον τη σχετική άδεια για δημοσιοποίηση των δεδομένων όλων των ΠΑΕ, από την ίδια την UEFA.

Aν στην ΕΠΟ θέλουν να συνδράμουν στην πλήρη εξυγίανση των οικονομικών των ομάδων, πρέπει να δώσουν εκείνοι πρώτοι στη δημοσιότητα, το σκεπτικό της απόφασης για τον Ηρακλή και τουλάχιστον, το αντίστοιχο σκεπτικό για την αδειοδότηση της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Γιατί η μη αδειοδότηση δεν φτάνει να είναι τίμια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει και να φαίνεται.

ΥΓ.: Για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, μόνο ένα σχόλιο μπορεί να γίνει…

Γελάνε και τα «τσιμέντα» των ελληνικών γηπέδων που είναι και πολλά. Ζήτησε ο Γερουλάνος από την ΕΠΟ να εφαρμοστεί το δίκαιο της UEFA, που αν δεν εφαρμοζόταν –τυπικά- θα μας είχε αποβάλλει εδώ και χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ίδια η UEFA.  Το αυτονόητο δηλαδή. Αυτό που ήδη γίνεται. 

Ειλικρινά, είμαι πολύ περίεργος να δω –αν δημιουργηθούν συνθήκες διακοπής ενός αγώνα στα Play Off- ποιος θα είναι ο πρώτος «τυχερός» διαιτητής, που θα κλείσει φύλλο αγώνα εις βάρος γηπεδούχου ομάδας. Γιατί το όνομά του θα πρέπει να γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου. Απλά και μόνο επειδή εφάρμοσε τον κανονισμό. Κατάντια…



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved