Είναι (πολύ πιο) πολλά τα λεφτά …Ευρώπη!!!

Είναι (πολύ πιο) πολλά τα λεφτά …Ευρώπη!!!

Η κλασική ατάκα του Σπύρου Καλογήρου στον επίσης αλησμόνητο Νίκο Κούρκουλο στη θρυλική ταινία «Λόλα» του Ντίνου Δημόπουλου μου ήρθε αμέσως στο μυαλό μόλις διάβασα τη χθεσινή εκτόξευση … τιμών στα ευρωπαϊκά κύπελλα από την UEFA.

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη» είχε πει, σύμφωνα με το  υπογεγραμμένο από τον Ηλία Λυμπερόπουλο σενάριο  της σπουδαίας εκείνης ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου, ο λατρεμένος κακός στον αξεπέραστο ωραίο του σινεμά μας και τα νούμερα (που ζαλίζουν ακόμα περισσότερο από κάθε άλλη φορά) τα οποία ανήγγειλε η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία για την προσεχή τριετία ασφαλώς θα έχουν επίδραση στο σχεδιασμό και τις προτεραιότητες των ομάδων της χώρας μας για το εν λόγω χρονικό διάστημα.
Όταν στην πιο απλή περίπτωση μία συμμετοχή στους ομίλους του Champions League συνεπάγεται  τουλάχιστον 30% αύξηση των ήδη χρυσοφόρων εισπράξεων μόνο  για την εκεί …παρουσία (δηλαδή μη συμπεριλαμβανομένης της πίτας των τηλεοπτικών) ενώ η ταμειακή ...ενίσχυση αυτής στο Europa League φθάνει και ξεπερνά το 50% τότε όλοι καταλαβαίνουμε ότι το μπαξίσι είναι τρανό και εξαιρετικά ελκυστικό ώστε όσοι δύνανται και έχουν την ευκαιρία να αφήσουν κατά μέρος τα εν οίκω και να ασχοληθούν πρότερα με τα εν (ευρωπαϊκό) Δήμω.
Θα μου πείτε ότι για να πας στο … Δήμο πρέπει πρώτα να ασχοληθείς με τον οίκο αλλά συχνά στη διαδρομή ο δεύτερος για και δικούς του λόγους (αμαρτίες θα πουν πολλοί και πώς να τους αμφισβητήσωμεν άλλωστε ) μπαίνει αυτόματα σε 2ο πλάνο. Και τώρα με τον ακόμα περισσότερο χρυσοφόρο ορίζοντα των δύο διοργανώσεων της «Γηραιάς Ηπείρου» να προδιαγράφεται  ενώπιον ενδιαφερομένων και …δυναμένων τα για τα καθ’ ημάς  φαινόμενα μικρού ή και μεγαλύτερου βαθμού υποτίμησης,  αν όχι σε μεγάλο βαθμό αδιαφορίας,  θα αυξηθούν αναλόγως.
Και λίγοι θα είναι αυτοί που με δυνατά επιχειρήματα θα ψέξουν  τους τοιουτοτρόπως ενεργούντες. Θα αποτελέσει αυτού του είδους η εξέλιξη ένα επιπλέον πλήγμα για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο γενικότερα; Πιθανότατα αν όχι σίγουρα αυτό θα ισχύει  αλλά όταν έχεις να κάνεις με ανώνυμες εταιρείες όσο και αν είσαι αφελώς ρομαντικός δεν μπορείς παρά να τους αναγνωρίσεις το δικαίωμα στο …κέρδος. Και αυτό όσο μεγαλώνει ευρωπαϊκά τόσο θα κοντράρεται σε κάποιο επίπεδο με το ιθαγενές ενδιαφέρον.  Και ότι ήθελε προκύψει ...



ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved