Το πρώτο βήμα έγινε αλλά είναι ώρα και για … άλματα

Το πρώτο βήμα έγινε αλλά είναι ώρα και για … άλματα

Το αυτονόητο έπραξαν χθες οι ηγέτες των μελών της SuperLeague στο διοικητικό της συμβούλιο αλλά ασφαλώς αν και ουδείς μπορεί να τους αρνηθεί τα …στοιχειώδη εύσημα την ίδια στιγμή οφείλει να ζητήσει και το κάτι (πολύ για πολλούς) παραπάνω.

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το αίσχος της αμέσως προηγούμενης συνεδρίασης του  το ανώτατο όργανο της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και με το «φόβητρο» του ραντεβού με τον Υφυπουργό Σταύρο Κοντονή αναφορικά με την καυτή πατάτα της βίας  τουλάχιστον προχώρησε στο να διορθώσει την τσακισμένη του εικόνα και να φθάσει στο απαιτούμενο μίνιμουμ συναίνεσης για το φλέγον θέμα των ημερών ( για να μην πούμε των ετών και όχι μόνον).
Αλλά αν αυτή η στάση ήταν υποχρεωτική το ζητούμενο είναι ταυτόχρονα  το κατά πόσο  αυτή η τακτική ενότητας δεν θα περιοριστεί στο να καλυφθούν τα ίχνη  αναμφισβήτητης ενοχής που οι περισσότεροι κρίνουν ότι φέρει το σώμα και τα κατ’ ίδίαν μέλη του για  σημαντικό (και κάποιους το μεγαλύτερο) μέρος του κακού. Θα προχωρήσει σε ουσιαστικά βήματα για να συμβάλει ως  ένα από τα βασικά μέτωπα όχι μόνον έκφρασης αλλά και προάσπισης του ποδοσφαίρου;  ‘Η για μία ακόμα (πολλοστή) φορά θα ακούσουμε απλά  τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που ανέχονταν επί σειρά ετών οι εκάστοτε κυβερνήσεις και το πρόβλημα ήταν  ακλόνητο και δυνατό και γελούσε σε βάρος μας (άλλοτε μπροστά  στα μάτια μας και άλλοτε από το παρασκήνιο);
Φυσικά και η κυβέρνηση και αυτή τη φορά κρατάει  εν τέλει το μαχαίρι και οφείλει επιτέλους αν χρειαστεί να το φθάσει ως το κόκκαλο. Για την αποφυγή της προβλεπόμενης σε μία τέτοια επανάληψη του κακοπαιγμένου έργου  χειρουργικής επέμβασης χρειάζεται εντατική θεραπεία και σ’ αυτήν σίγουρα δεν έχει φθάσει η Super League απλά με αυτή της την πρώτη πράξη  «συμμόρφωσης».
Καθώς το ίσως πρωταρχικό και σημαίνον σε κάθε περίπτωση  είναι επιτέλους αυτοί οι νόμοι που υπάρχουν αλλά απλά μαζεύουν σκόνη  καταχωνιασμένοι στα κυβερνητικά, δικαστικά και άλλα  ντουλάπια να εφαρμοστούν άμεσα όταν οι καιροί και οι καταστάσεις το προβλέψουν.  Αναμφίβολα ορισμένα από τα μέτρα που  απαιτείται να παρθούν είναι δύσκολο να  εφαρμοσθούν …σήμερα. Αλλά σ’ αυτές τις περιπτώσεις  ο χρονικός  ορίζοντας για τη λειτουργία τους είναι το χθες.
Και ο κ. Κοντονής έπραξε ορθά με το να καλέσει σε συνάντηση εκτάκτως σήμερα τους προέδρους των δύο κορυφαίων σωματείων πρωταγωνιστών  στα πλέον πρόσφατα κρούσματα για τα οποία έχει ξαναβγεί σε πρώτο πλάνο το πρόβλημα της βίας  το οποίο δεν είναι φυσικά το μόνο ( με τις κραυγές και ψιθύρους για  οργανωμένα κυκλώματα που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο  να συνεχίζουν με την  ένταση εναλλασσόμενη) χαλασμένο δόντι στο στόμα  του ελληνικού αθλητισμού  που χρειάζεται διόρθωση (ενίοτε και … αφαίρεση). Κάθε πράγμα στον καιρό του θα πει κανείς αν και φυσικά το να μεταθέτεις στο αύριο τις «υποχρεώσεις» σου απέναντι στα προβλήματα δεν είναι όπως περίτρανα έχει αποδειχθεί στη διαδρομή της ιστορίας μία επιτυχής στρατηγική.
Άπαντες οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν αρκεί το πρώτο βήμα, σ’ ανάλογες  προχωρημένης  κατάστασης (σήψης θα πουν οι αυστηροί) φαινόμενα. Τα άλματα είναι μονόδρομος. Εδώ και τώρα. Μ' αφετηρία την οδό Αστροναυτών ας εκτοξευτεί επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μία πιό υγιή στρατόσφαιρα. Και όποιος αντέξει.



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved