Έπεσε και η χαριστική βολή

Έπεσε και η χαριστική βολή

Αν τα αίσχη της «Λεωφόρου» έβαλαν για μία ακόμα φορά στο εκτελεστικό απόσπασμα το ελληνικό ποδόσφαιρο,  που αρνείται επίμονα να πεθάνει, το … όνειδος στο  σημερινό ΔΣ της Super League μάλλον είναι η χαριστική βολή.

Το δημοφιλέστερο των σπορ ως γνωστόν, όσο και αν κοιτάζουμε συχνά  μέχρι το … δάκτυλο μας, είτε ως μία απέλπιδα προσπάθεια του κάτι μπορεί να γίνει είτε γιατί υπάρχει βρε αδελφέ, έστω και  ως δείγμα και …παρηγοριά,  και η μη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, νοσεί θανάσιμα εδώ και έτη πολλά.
Και συντηρείται στη ζωή διασωληνομένο και με τα …ψέματα. Με τις αποπνικτικές κρίσεις άσθματος να του κόβουν την ανάσα τόσο συχνά που είναι ν’ απορεί κανείς πως αντέχει,  ή για τους πιο ευφάνταστους μήπως απλά έχουμε να κάνουμε με …ζόμπι.  Αλλά αν προσπεράσουμε εκείνους τους επίμονα αφελείς που αρνούνται να δουν  το πρόβλημα κατά πρόσωπο, όσο και δυνατά  και ξεκάθαρα να  εμφανίζεται  εμπρός τους , τα διαδοχικά τελευταία γεγονότα ζούγκλας και υποκόσμου που  έκαναν σμπαράλια την βιτρίνα του «μαγαζιού»  το να μην υπάρξουν δραστικές εξελίξεις είναι όχι απλά εγκληματική αμέλεια αλλά και συνεργία.
Αυτές οι καταστάσεις απαιτούν το εδώ και τώρα και όσο και αν ήμουν και εξακολουθώ να είμαισε πρώτο βαθμό κατά της διακοπής του πρωταθλήματος (ή πιο σωστά των πρωταθλημάτων) το  ως εδώ και μη παρέκει είναι επιβεβλημένο. Και λογικά ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής φέρεται να έχει αλλάξει ρότα μετά τα απογευματινά παρατράγουδα (για να χρησιμοποιήσουμε μία λέξη που ομολογουμένως δεν εκφράζει την βαρύτητα του κακού) σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης  σ’ ότι αφορά στην απόπειρα θεραπείας της …νόσου.
Έπειτα και από τα φρέσκα κακά  με τους διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο πρωταγωνιστές και …θύματα τέτοιου χάους καφενείου αίσχιστου είδους πώς να περιμένεις κάποιοι,που έχουν για διάφορους λόγους και αιτίες  (εδώ και αν οι επιστήμες απαιτούνται να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους) ενσωματωθεί στα οπαδικά τάγματα , να συμπεριφερθούν σύμφωνα με τους κανόνες του αθλητισμού και της κοινωνικής ηθικής;
Το  διαχρονικό «κάτι πρέπει να γίνει» , που  ακούγεται κατά κόρον  ακόμα και από εκείνους  οι οποίοι δεν το …πιστεύουν, οφείλει άμεσα να μεταμορφωθεί σε βροντερό και ανυποχώρητα απαιτητικό  ερώτημα- επίπληξη «ακόμα δεν έχει αρχίσει να γίνεται»;
Και δεν πάει άλλο γιατί ήδη η …κηδεία του κατά πολλούς μακαρίτη που ακούει στο όνομα ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ξεκινήσει (για πολλοστή φορά θα πουν αρκετοί και πως τους αμφισβητίαεις). Και αν το «πτώμα» απουσιάζει ίσως υπάρχει ακόμα ευκαιρία να αφήσουμε κατά μέρος το πένθος και να δούμε μήπως πρέπει να  κοιτάξουμε καλύτερα την ύστατη γιατρειά που  έχει απομένει πλέον  στην …εντατική.



Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved