Μεγάλη ομάδα και με αδιάσειστο... πιστοποιητικό η ΑΕΚ

Μεγάλη ομάδα και με αδιάσειστο... πιστοποιητικό η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ  έπαιξε στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στον δυσκολότερο δυνατό αντίπαλο σαν αυτό που είναι. Μία πολύ ΜΕΓΑΛΗ ομάδα.

Ομολογώ ότι δεν  περίμενα (και ασφαλώς δεν ήμουν  και τόσο … μόνος) μία τόσο σπουδαία εμφάνιση  από την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα που  απέδειξε  όμως πως διαθέτει, και μάλιστα σε περίσσια δόση,  εκείνη την ψυχολογία  η οποία αρμόζει στη φανέλα του «δικέφαλου».  Και ήταν πανταχού παρούσα σ’ ένα  ντέρμπι που εξακολουθώ να πιστεύω πως ουσιαστικά ήταν εκτός …ύλης  για την εφετινή της ομάδα.
Όμως από την άλλη ήταν για αυτούς τους παίκτες στους οποίους  διοίκηση και τεχνική ηγεσία εμπιστεύτηκε το χθες , το σήμερα και  δικαιολογημένα (για μία ακόμα φορά σήμερα περίτρανα) ένα κομμάτι από το αύριο  της ομάδας αυτής. Προπονητής και παίκτες των φιλοξενούμενων στο  φαληρικό ντέρμπι κατέθεσαν επιτυχημένα διαπιστευτήρια  αξίας να είναι αυτοί  ο κορμός της ομάδας όταν όπως όλα συνηγορούν θα επιστρέψει εκεί όπου ουδείς δεν αμφιβάλει ότι ανήκει. Στην Super League. Μέχρις ότου όμως ολοκληρώσει  αυτό το σημαντικότερο αναμφίβολα για εφέτος έργο της  μπορεί να κοιτάζει με κάτι παραπάνω από ικανοποίηση και αυτή την εξαιρετική ως τώρα πορεία της στο μέτωπο του κυπέλλου.
Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει σε περίπου τρεις εβδομάδες στο 2ο ματς με τον μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδας στο ΟΑΚΑ οι φίλοι και οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κάθε λόγο και δικαίωμα να αισθάνονται υπερηφάνεια για αυτή την ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο επιπέδου απέναντι σε ένα αντίπαλο ο οποίος ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί σ’ αυτό το ντέρμπι από τα παλιά.
Και  μία ακόμα σημαντική διαπίστωση είναι ασφαλώς πέραν του ποιοτικού και ..ατρόμητου της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας του Δέλλα  το ότι άξιζε σίγουρα κάτι παραπάνω από την ισοπαλία. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την ομάδα του  Βίτορ Περέιρα και  το τελικό σκορ δεν ανταποκρίνεται στην υπέρ της διαφορά  στα ουσιαστικά (πλην της κατοχής της μπάλας)  αγωνιστικά στοιχεία της αναμέτρησης.  
Κύρια  τόσο στο επιθετικό ξεδίπλωμα της όσο και την αμυντική αλληλοκάλυψη και   οργάνωση αλλά και τις ευκαιρίες για γκολ η πλάστιγγα έγειρε ξεκάθαρα προς την πλευρά της . Και όταν απέναντι σου έχεις τον Ολυμπιακό και μάλιστα μπροστά στο ένθερμο κοινό του τότε μία τόσο πλατιά επικράτηση αποτελεί την πλέον αιτιολογημένη βάση για πρόκληση θαυμασμού για αυτή την εμφάνιση της ομάδας του Δέλλα.
Που και με αυτό της το σπουδαίο δείγμα γραφής δικαίωσε την τεράστια εμπιστοσύνη της οποίας τυγχάνει από τους φίλους της για την ικανότητα να κάνει μία ακόμα, την σπουδαιότερη όλων ασφαλώς, υπέρβαση στο κύπελλο Ελλάδας και να φθάσει στο τρόπαιο. Γιατί όταν  και αν ξεπεράσει το δυσκολότερο  των εμποδίων  τότε εκείνα που θα απομένουν σίγουρα θα μοιάζουν αν όχι ευκολοδιάβατα αναμφίβολα όχι ιδιαίτερα …ανησυχητικά.
Και για όλα τα ανωτέρω , αλλά και όχι μόνον φυσικά,  η «Ένωση»» θα έχει σίγουρα στο ματς ρεβάνς με τους «ερυθρόλευκους» στο πλάι της τόσο κόσμο  όσο ποτέ άλλοτε εδώ και πολλά χρόνια. Και  ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι το αξίζει.
Και κάτι τελευταίο και σίγουρα όχι μικρής σημασίας. Το  προσφιλές σύνθημα των φίλων της ΑΕΚ , «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ» μάλλον από χθες πρέπει οριστικά να αντικατασταθεί με το «ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΕΔΩ».  Και σε μία τέτοια … αντικατάσταση σε καμία περίπτωση θα διαφωνούσα αν και  ουδέποτε ξεχνώ το  «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».



Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved