Ώρα να χωρίσουν οι αμνοί από τα ερίφια

Ώρα να χωρίσουν οι αμνοί από τα ερίφια

Υψίστης σημασίας τεστ για αμφότερους τους μονομάχους είναι το μεγάλο σημερινό ντέρμπι της «Τούμπας».

Από πλευράς  ΠΑΟΚ είναι το ύστατο σ’ ότι αφορά στις  φιλοδοξίες πρωταθλητισμού του γηπεδούχου ενώ ο πολύ πιο … άνετος Ολυμπιακός στοχεύει στο να επιβεβαιώσει ότι η νικηφόρος πορεία των τελευταίων εβδομάδων αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη ότι ο τίτλος για μία ακόμα φορά θα κατηφορίσει για το λιμάνι.
Κάτι παραπάνω από δύο μήνες μετά την σπουδαία νίκη για το «δικέφαλο»  στο «Καραϊσκάκης» στο ματς του πρώτου γύρου η εικόνα στα δύο στρατόπεδα έχει αλλάξει δραματικά.
Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη απέτυχε να διαχειριστεί τη ζάλη των  πέντε βαθμών απόσταση από τους «ερυθρόλευκους» και πλέον τους  βλέπει να έχουν αποκτήσει  ακόμα μεγαλύτερο από εκείνους προβάδισμα  αλλά παράλληλα και την πλάτη του ισόβαθμού της  Παναθηναϊκού.
Και αν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης  βρούμε (στηριζόμενοι στο βαρύ αγωνιστικό τους πρόγραμμα και τους διαδοχικούς πολλούς τραυματισμούς παικτών της) κάποια σε σημαντικό βαθμό  βάσιμη δικαιολογία για το πατατράκ στην Ξάνθη λίγες ημέρες μετά την άλωση του σπιτιού του μόνιμου πρωταθλητή Ελλάδας η συνέχεια λίγο ως πολύ δεν δικαιούται ανάλογης «προσέγγισης».σ’ ότι αφορά την σε βάρος κριτική
Ήττες με κατεβασμένα τα χέρια σε Γιάννενα και Τρίπολη  και σε μικρότερο βαθμό κόντρα στον ταλανιζόμενο από χίλια μύρια ΟΦΗ . Αγχώδεις νίκες εντός έδρας με Πανιώνιο, και Πλατανιά  καθώς και πατατράκ στην «Τούμπα» από τον Παναιτωλικό ασφαλώς δεν είναι δείγμα γραφής επίδοξου πρωταθλητή. Και μόνον οι επίσης με μεγάλο ιδρώτα αλλά και δόση  αξιοσημείωτης …παλικαριάς   επιτυχίες σε Λειβαδιά και  Μυτιλήνη εμποδίζουν μία ετυμηγορία που θα έκανε λόγο, δίχως φόβο και πάθος, για ναυάγιο του ΠΑΟΚ μετά το ματς σημείο αναφοράς του υπέρτατου των εφετινών της στόχων.
Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο  και μπροστά στο θερμό του κοινό καλείται να δείξει έπειτα από το ναυάγιο της Κρήτης και την παραίτηση του τεχνικού του, που παρέμεινε πιθανότατα  εξ αιτίας του συγκεκριμένου κορυφαίου αγωνιστικού ραντεβού της ομάδας,  ότι έχει τα κότσια να   μπει ξανά στο χορό του τίτλου. Ενισχυμένος με δύο σημαντικότατους ποδοσφαιριστές και δίχως ιδιαίτερα σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα έχει ύστατη του ευκαιρία  το σημερινό ντέρμπι για να δηλώσει ξανά «παρών» στη μάχη για το πρωτάθλημα.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός στη μετά Μίτσελ εποχή  είναι ξεκάθαρα …ψυχρός εκτελεστής. Χωρίς να εντυπωσιάζει προσθέσει στη συλλογή του το ένα τρίποντο μετά το άλλο και με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο, μετά την απομάκρυνση τον περασμένο μήνα του Ισπανού, δείχνει  σε θέση να βγάλει  με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο σε πέρας την πλέον απαιτητική για αυτόν καμπή του αγωνιστικού του προγράμματος (με την  πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις με την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου, την επιστροφή στην Ευρώπη  για το Europa League αυτή τη φορά αλλά και να ακολουθεί και το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο  Παναθηναϊκό). Σίγουρα οι πολυμέτωπες απαιτήσεις είναι ένα σημαντικό ερωτηματικό αλλά ο Πορτογάλος και το πλέον δυνατό ρόστερ στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει την τύχη να διαχειρίζεται και τα προβλήματα απουσιών είναι στο όριο του … μηδέν και μπορεί να προσδοκά το καλύτερο  (νέας) αρχής γενομένης από σήμερα.
Και ένα θετικό αποτέλεσμα (ιδιαίτερα τη νίκη φυσικά) να αυξάνει τις ήδη εκ νέου εκτοξευμένες μετοχές του να κρατήσει τα κεκτημένα τόσων και τόσων ετών. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κάνει το …νταμπλ απέναντι του ο Ολυμπιακός παραμένει το λογικό φαβορί να κόψει για μία ακόμα χρονιά πρώτος,  αν και όχι και με  την μεγάλη άνεση των προηγούμενων ετών το νήμα του τίτλου.
Και αυτή είναι μία προοπτική που την εξασφάλισε τόσο με τις δικές του 13 σερί νίκες σ’ όλα τα μέτωπα (οι 10 εξ αυτών στο πρωτάθλημα) από το ισόπαλο 2-2  εντός έδρας με τα Γιάννενα πριν από περίπου δύο μήνες.  Όσο και με την αντίθετα από πλευράς γηπεδούχων του σημερινού ντέρμπι φθίνουσα πορεία.
Και για τον «δικέφαλο» το μεταξύ τους ματς είναι αγώναw δίχως αύριο αν θέλει να ξαναπάρει δυνατό ενδιαφέρον η κούρσα για το θρόνο της Super League.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved