Τα... λεφτά τους πίσω!

Τα... λεφτά τους πίσω!

Υπό φυσιολογικές συνθήκες και αν ο Ιβάν Σαββίδης θέλει πραγματικά να αφήσει εποχή στον ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει πρωτάθλημα, έπρεπε ήδη να είχε βγάλει ανακοίνωση και να καλεί τους οπαδούς του δικεφάλου που βρέθηκαν την Κυριακή στην Τούμπα, να περάσουν από τα εκδοτήρια και να πάρουν πίσω τα χρήματα που έδωσαν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Διότι πλήρωσαν για να δουν ποδόσφαιρο και αυτό που τελικά παρακολούθησαν (με σημαντικό μερίδιο ευθύνης και της σκοπιμότητας στο παιχνίδι του Ατρομήτου) ήταν μια άνευ προηγουμένου κακοποίηση του αθλήματος με τους παίκτες και των δύο ομάδων να μην μπορούν να αλλάξουν τρεις - τέσσερις μπαλιές. Ενα από τα χειρότερα παιχνίδια της φετινής Super League που κανένας δεν περίμενε ότι θα έμπαινε σε αυτή την κατηγορία πριν την έναρξή του, από δύο ομάδες οι οποίες φέτος φιλοδοξούν να αφήσουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τον Παναθηναϊκό που έχει μείνει απελπιστικά πίσω, αλλά κατόρθωσαν και προσέφεραν θέαμα επιπέδου Δ' Εθνικής.

Παρακολουθώντας το παιχνίδι της Τούμπας αναρωτιόμουν ποιο είναι πραγματικά το νόημα που κάνει τη Forthnet να πληρώνει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προς τη διοργανώτρια Super League προκειμένου να υπερηφανεύεται για την αποκλειστικότητα της μετάδοσης του ελληνικού πρωταθλήματος προς τους πελάτες της όταν:

- Τα παιχνίδια που πραγματικά χαίρονται να βλέπουν οι οπαδοί και οι απλοί φίλοι του ποδοσφαίρου σε βαθμό που θα κάνουν κόσμο να πληρώνει γι αυτά είναι ελάχιστα...

- Τα γήπεδα όπου διεξάγονται οι αγώνες -με μία, δύο εξαιρέσεις- μετατρέπονται σε... χωράφια μετά από μια βροχή και ενώ έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ της ΟΠΑΠ Α.Ε. και των ΠΑΕ για τον (υποτίθεται) εκσυγχρονισμό τους.

- Η διαιτησία εξακολουθεί να μην εμφανίζει το παραμικρό ίχνος βελτίωσης...

- Οι τιμές των εισιτηρίων σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών και φυσικά την προσφορά θεάματος κρίνονται -δεδομένης και της οικονομικής κρίσης- εξωπραγματικές και ασύμφορες.

Αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις παραμέτρους που λογικά θα προκαλέσουν, αν δεν έχουν προκαλέσει ήδη τον έντονο προβληματισμό στα υψηλά κλιμάκια της εταιρίας που πληρώνει αδρά για να προσφέρει θέαμα και να ψυχαγωγεί τους πελάτες της.

Φαίνεται όμως ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσουμε να αναθεωρούμε απόψεις ως προς το τι ακριβώς είναι το ποδόσφαιρο και πώς πρέπει να παίζεται.

Η Forthnet είναι σε θέση προκειμένου να προστατεύσει την «επένδυσή» της να χτυπήσει το καμπανάκι στη διοργανώτρια αρχή. Διότι με τους ρυθμούς που συνεχίζεται η «αλλοίωση» του «προϊόντος» οδεύουν και οι δύο πλευρές προς τον γκρεμό.

Μια λύση μπορεί να αποτελέσει η αναθεώρηση των όρων της κεντρικής διαχείρισης, όπως προβλέπονται στη σύμβαση της Nova με τη Super League. Και η προσθήκη μιας ακόμη ρήτρας.

Της κακοποίησης του ποδοσφαίρου...



Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/05) - Πού θα δείτε το φινάλε σε Super League, Premier League
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/05) - Πού θα δείτε το φινάλε σε Super League, Premier League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved