Με... οδηγό τον Σισοκό

Με... οδηγό τον Σισοκό

Παίκτες με την αξία, αλλά κυρίως την νοοτροπία ζωής του Σισοκό, πρέπει να παρακαλάνε να έχουν στο ρόστερ τους όλες οι ελληνικές ομάδες και οι διοικήσεις τους που σέβονται το ρόλο που επιτελούν, αλλά και τα ευρώ των οπαδών που πληρώνουν για να βλέπουν μπάλα στα γήπεδα.

Η συνέντευξη του Αφρικανού άσου στο Onsports είναι από μόνη της αρκετή για να συνειδητοποιήσει και ο πλέον δύσπιστος οπαδός του Παναθηναϊκού ότι το παλικαράκι αυτό, αν και... χθεσινό (κυριολεκτικά) στην ομάδα, όχι μόνο έχει καταλάβει το βάρος της φανέλας που φοράει, αλλά έχει ενθουσιαστεί στην ιδέα της μονιμοποίησής του στο «τριφύλλι».

Η διπλωματία δεν έχει θέση σε τέτοιου είδους συνεντεύξεις και ο Σισοκό δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο για να το παίξει διπλωμάτης. Το είπε ξεκάθαρα ότι εφόσον τα βρουν Βόλφσμπουργκ και Παναθηναϊκός, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για να συνεχίσει και τη νέα σεζόν και τα επόμενα χρόνια, αν προτιμάτε, στον Παναθηναϊκό. Στα 20 χρόνια του, γνωρίζει καλά, άλλωστε, ότι το μέλλον του επιβάλλει να αγωνίζεται συνεχώς σε μια ομάδα που θα του εμπιστευτεί τον ηγετικό ρόλο που δικαιούται να παίζει στο παιχνίδι της. Και πραγματικά, στον Παναθηναϊκό της νέας εποχής, ο Σισοκό είναι αυτός που μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης ενός ηγετικού ρόλου.

Το είπε και πιο ανθρώπινα, όμως... Είπε ότι θα έφερνε και τον αδερφό του στην Παιανία και θα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια σε όποιον ποδοσφαιριστή γνωρίζει ώστε να έρθουν και εκείνοι να παίξουν μπάλα στον Παναθηναϊκό.

Και προσέξτε τι διαφορά! Στον Παναθηναϊκό των χιλίων αγωνιστικών (μέχρι πρόσφατα) και διοικητικών προβλημάτων.

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι ο Σισοκό αισθάνεται ήδη Παναθηναϊκός και με τις πράξεις του το αποδεικνύει, ενώ τα λεγόμενά του, πλέον, έχουν καταγραφεί και θα παραμείνουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη των οπαδών, που από την πλευρά τους βλέπουν στο πρόσωπο του Αφρικανού τον παίκτη που μπορεί και να τους κάνει να σηκωθούν από τον καναπέ και να ξαναπάρουν θέση στο ΟΑΚΑ και σύντομα τη Λεωφόρο, αλλά και να θυμηθούν τις παλιές καλές εποχές.

Από την άλλη, όλο αυτό το «μοντέλο Σισοκό» πρέπει να εμπνεύσει τον Γιάννη Αλαφούζο, τον Ρότσα και τα στελέχη της ΠΑΕ που έχουν την ευθύνη της αναζήτησης παικτών για την ενίσχυση της ομάδας, ώστε να ακολουθήσουν ακριβώς αυτή τη μεθοδολογία. Οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης έχουν στο δυναμικό τους δεκάδες... Σισοκό που θέλουν να τους δουν να αγωνίζονται σε ομάδες υψηλού επιπέδου, να προοδεύουν και να τους διαχειρίζονται ανάλογα με την εξέλιξή τους, είτε εντάσσοντάς τους στο δικό τους ρόστερ, είτε πουλώντας τα δικαιώματά τους.

Ο Παναθηναϊκός έχει το όνομα για να μπορέσει να κάνει τέτοιου είδους συμφωνίες. Επιβάλλεται, πλέον, να το πράξει, διότι το ρίσκο της απόκτησης παικτών φθηνών που δεν θα βγουν, δεν παύει να έχει διπλό κακό αντίκτυπο, υπό την έννοια ότι χάνεται και χρήμα και ουσία. Πολλά τα παραδείγματα των επιλογών που έγιναν το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να σταθούμε ξανά σε αυτό.

Με οδηγό, λοιπόν, τον Σισοκό και την αγωνιστική του παρουσία, την εξέλιξη και πάνω απ' όλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι βρίσκεται και εργάζεται στην Ελλάδα του ΔΝΤ και τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» πρέπει να βγουν στην αγορά και να ζητήσουν παίκτες δανεικούς, αλλά αυτού του επιπέδου, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξουν άρδην το σκηνικό. Χωρίς, παράλληλα, να τους απαγορεύει κανένας να ρίχνουν και τα δικά τους δίχτυα στη Λατινική Αμερική (λόγω Ρότσα) και σε άλλες περιοχές του πλανήτη για την αναζήτηση ταλέντων.

Το σκάουτινγκ έχει εξελιχθεί σε επιστήμη του ποδοσφαίρου, ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια υστερεί πραγματικά σε αυτό τον τομέα, γεγονός που δεν δικαιολογείται, αλλά επιβάλλεται να βρει τις λύσεις και να βγει στο προσκήνιο.

Η κίνηση για την πρόσληψη του Πορτογάλου που θα αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο, όπως πρόσφατα εξήγγειλε ο Γιάννης Αλαφούζος είναι το πρώτο σκέλος, μιας πολιτικής που δείχνει να βρίσκει ξανά στον Παναθηναϊκό το πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξή της.

Τα αποτελέσματά της, βέβαια, θα κριθούν σε βάθος χρόνου. Γι' αυτό και απαιτείται άμεσα η κινητοποίηση και απόκτηση παικτών που άμεσα θα μπουν στην ομάδα για να κάνουν τη διαφορά. Με έναν Σισοκό σε κάθε γραμμή ο Παναθηναϊκός αλλάζει επίπεδο. Και αυτό ο Ρότσα το γνωρίζει από πρώτο χέρι...



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved