Πρώτοι μάγκες...

Πρώτοι μάγκες...

Το αποτέλεσμα στον τελικό του Euro για την εθνική ομάδα των νέων δεν έχει καμία σημασία, αφού ο τελικός δεν κρίθηκε στη διαφορά κλάσης που έτσι και αλλιώς υπάρχει ανάμεσα σε Ελληνες και Ισπανούς, αλλά στις λεπτομέρειες, όπου οι Ιβηρες στάθηκαν πιο τυχεροί.

Τα Ελληνόπουλα απέδειξαν από την πλευρά τους ότι μπορούν, όχι μόνο να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο και να κοιτάξουν στα μάτια τους πανίσχυρους Ισπανούς, αλλά και να προσφέρουν σε όλους τους Ελληνες τη βεβαιότητα ότι το μέλλον τους ανήκει.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει μια εξαιρετική εθνική νέων που σύντομα θα κληθεί να... προβιβαστεί στην ελπίδων και μακάρι, ακόμα πιο σύντομα, να τολμήσει ο Φερνάντο Σάντος και να αρχίσει να προωθεί ορισμένα από αυτά τα παιδιά στην εθνική ανδρών.

Στρωτό ποδόσφαιρο με τη μπάλα στο χόρτο, άφθονο ταλέντο που εύκολα το διακρίνεις σε ατομικές προσπάθεις, επίδειξη ομαδικού πνεύματος, ωριμότητα και ψυχραιμία που δεν διακρίνεις εύκολα στους άνδρες... Ορισμένα μόνο από τα στοιχεία που κάνουν όσους παρακολουθούν τα παιχνίδια αυτής της εθνικής ομάδας να βλέπουν στα... πόδια των παιδιών ένα ιδιαίτερα λαμπρό μέλλον.

Αρκεί, να μην τα εγκαταλείψουν στο έλεος του... Θεού και των οικονομικών προβλημάτων, τώρα που τελείωσε το Euro και έσβησαν τα... φώτα, τόσο οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας, όσο και οι παράγοντες των ομάδων στις οποίες ανήκουν.

Η κοινή λογική λέει ότι για αρκετά από αυτά θα ξημερώσουν καλύτερες ημέρες προσεχώς... Ηταν δεκάδες οι σκάουτ ξένων ομάδων που βρέθηκαν στον τελικό, ακριβώς για να δουν τα θαυματουργά Ελληνόπουλα live και να διαπιστώσουν αν έχουν τις δυνατότητες αγωνιζόμενοι απέναντι στην κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα και σε επίπεδο νέων, την Ισπανία, να σταθούν στα πόδια τους...

Τα παλικαράκια του Κώστα Τσάνα όχι μόνο το απέδειξαν, αλλά κατόρθωσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους Ιβηρες και να προσφέρουν απλόχερα τα... διαπιστευτήριά τους, καλώντας όσους πιστούς αξιολογούν σωστά και δίκαια το ταλέντο τους, να προσέλθουν με την υποβολή προτάσεων προς τις ομάδες που ανήκουν.

Αλλά και αν αυτό δεν γίνει, υπάρχει κάτι άλλο που επιβάλλεται να γίνει. Η καθιέρωση αυτών των παικτών στις ομάδες που σήμερα ανήκουν, ακόμα και στις κορυφαίες της Ελλάδας, θα πρέπει πλέον να ταλαιπωρήσει σοβαρά τους προπονητές τους. Αν όχι τώρα, πότε;

Το ερώτημα αυτό πρέπει να βασανίζει σε πρώτη φάση και την ίδια την ΕΠΟ που οφείλει να επιβάλλει την υποχρεωτική συμμετοχή στην ενδεκάδα δύο - τριών Ελλήνων ποδοσφαιριστών νεαρής ηλικίας. Να δημιουργήσει ένα πραγματικό περιβάλλον προστασίας και αξιοποίησης των ταλέντων που υπάρχουν δίχως παράθυρα και με κλειστά τα... αυτιά στις αντιδράσεις που ενδεχομένως να υπάρξουν από τους παράγοντες.

Μόνο κέρδος, ακόμα μεγαλύτερο κέρδος, μπορεί να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν μετρήσει -επιτέλους- σωστά τις δυνάμεις του και φροντίσει να καθιερώσει κανόνες υπέρ των Ελλήνων και όχι εις βάρος τους, στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Συμβαίνει στις μικρές κατηγορίες, πρέπει να συμβεί σε μεγαλύτερο βαθμό και στη Super League.

Για ακόμα καλύτερες μέρες.

Αξίζει, τελικά, να αισιοδοξούμε.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μέλλον.

Αρκεί να θέλει και να ξέρει να το διεκδικήσει...



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved